torstai 2. heinäkuuta 2015

Pellavaa

Vaikka nuo värikkäätkin pellavamekot on tosi kivoja, on myös pellavanvärinen. Nyt kuvissa pelkät mekot - ilman vanhaa tai nuorta mallia. Viitaten edellisen postauksen kommentteihin.

Tämä väri ei minun kasvoilleni ja iholleni sovi ollenkaan, mutta silti TYKKÄÄN tästä kankaasta kovin paljon. Ja näistä koristeista. Maanläheistä, rouheaa.

Viime päivinä onkin monta tilausta tullut, tasaisesti eri väreistä. Olen löytänyt tunikan valmistamiseen sopivan rytmin. En kykene kovin kauaa tekemään yhtä vaihetta: leikkaamaan tai ompelemaan, joten jaksotan työn pieniin palasiin. Ja kun tekee samaa työtä peräjälkeen, ei mene aikaa vääntämiseen ja kääntämiseen. Muttei liukuhihnatyötä kuitenkaan.

Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. On tuo pellavan oma väri niin kaunis, juuri rouhea ja luonnonläheinen. Siinä näkyy se materiaali, mistä se on tehty, kaikkein luonnollisimmillaan. Se on kiva asia.

  VastaaPoista
 2. Voi että tekis mieli tuollasta liivi-mekkoa. Mutta kun pitäs koettaa, eikä kannata tilata koeteltavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen paljon miettinyt näiden kokoluokitusta ja päätynyt loppujen lopuksi ilmoittamaan vain rinnanympäryksen. Malliltaan mekko on voimakkaasti A-linjainen, eli jos tykkää tyköistuvasta, tämä ei ole oikea malli. Istuu yläosastaan napakasti ja sitten rintojen alta lähtee "leviämään". Pituuden voi jokainen määrittää itse ja sen, onko helma tavallinen, suora vai reunoiltaa riippuva. Lisäksi kysyn tilaajalta, millaiset taskut hän haluaa. Tänään luovutin nämä kaksi tilattua tunikaa asiakkaille ja molemmat olivat oikein tyytyväisiä.

   Poista