torstai 2. heinäkuuta 2015

Sittenkin ammattilaiselleMuistatte ne "itseotetut" mainoskuvat, jotka esittelin viime viikolla? Muutaman rohkean kommentoijan innoittamana tilasin sitten kuitenkin paikallisen tutun ammattivalokuvaajan ottamaan mainoskuvat.

Siinä kävi sitten niin, ettei hän kelpuuttanut minua edes malliksi! Byäääh! Foto-Mikalla on kesätyöntekijänä nuori tyttö, joka ryhtyi mukisematta tunikamalliksi. Ja todella mallikkaasti homman hoitikin, vaikka ikää vasta alle 18. Kuvissa ei näy minkäänlaista jännittämistä tai epäaitoutta, eikä hän kuulemma ollenkaan hermoillutkaan. Ohjeeksi annoin vain että "iloisia, veikeitä kuvia". Tein muuten varta vasten hänelle sopivat kolme tunikaa.

Tyttö teki kuulemma koko päivän työn suunnitellessaan mainoksen kokoon A4. Tähän hänellä ei tokikaan ole koulutusta ja siitä ehkäpä olisin selviytynyt itsekin, toki aikaa ja harjoittelua olisi vaatinut. Muutama vuosi sitten kyllä noita mainoksia väsäsin, mutta nyt on taito ruostunut ja tietokoneen ohjelmat (siis ihan tavis Word) muuttuneet sellaisiksi, etteivät millään tahdo totella minua.

Nyt odotan jännityksellä mainoksen lopullista valmistumista. Olen siitä toki muutaman version jo nähnytkin ja muutoksiakin pyytänyt tekemään. Lauantaina olisi tarkoitus saada mainoksia torilla jaettavaksi. Muutamia levittelen ympäri kaupunkia - kauppojen ilmoitustaululle ja turistien suosimille paikoille. Kuulemma kirjastossakaan eivät osanneet turistia minun putiikkiini ohjata. Noloa! Asiaan on saatava korjaus.Onhan se ihan eri asia!
Hei! Saattehan te tämän kuvan aukeamaan?
Pellavasydämen Mervi

16 kommenttia:

 1. Harmi, ei auennut kuva, vain valkoinen ruutu.

  VastaaPoista
 2. Ei aukea kuva.
  Kun klikkaa sen vasenta yläkulmaa, jossa pieni (joku), aukeaa tummanpuhuva läpikuultava ruutu, jonka keskellä 1 mm x 2 mm punainen viiva.

  VastaaPoista
 3. No nyt on kuva vaihdettu, jokos nyt näkyy nätti tyttö?

  VastaaPoista
 4. Nyt aukesi ja iloinen tyttö kuvassa.

  VastaaPoista
 5. No nyt näkyy todella hyvin :-) Kiva tunika ja mannekiinikin :-)

  VastaaPoista
 6. Juu hyvä on kuva ja siitä ei olekkaan mitään huomattamista. Kuitenkin minun kommentoitava jopa hieman kriittiseksi katsottavaan sävyyn. Erityisesti viimeaikoina olen kiinnittänyt huomiota mainoskuviin ja kuviin ylipäätänsä sillä silmällä, minkälaiselle katsoja / asiakaskunnalle tuote on suunnattu. Vastaako kohderyhmä kuvaa? Eli mielestäni nyt kuva ei vastaa kohderyhmää. Olen kuitenkin ymmärtänyt että tunikoidesi ostajakunta on, sanoisinko jo hieman varttuneempaa väkeä joka ei ole enään ihan timmeimmässä kunnossa.
  Omat kuvasi eivät ehkä olleet valokuvauksellisesti parasta mahdollista laatua, mutta niissä esiintyvä malli mitä sopivin mannekiini tuotteelle.
  Toki nyt kuvat on otettu ja niillä toki mennään, mutta tätäkin puolta soisin että mainosmateriaalien laadinnassa mietittävän yleisemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi ja vaivannäöstäsi! Olen kyllä tietoinen kohderyhmä-ajatuksesta. Kuten toiseen kommenttiin jo kirjoitinkin, lienee tarpeellista joskus muuttaa mainonnan kohderyhmää. Ehkä haluankin, että nuoretkin kokeilisivat tunikaa, vai oletko sitä mieltä, ettei ne sovi nuoren vartalolle ollenkaan. Tai ettei nuoret halua tuollaista vaatetta? Kiitos, että kelpuuttaisit minut malliksi!

   Poista
  2. En toki ajatellut että nuoret eivät pitäisi tai voisi pitää pellavatunikoita. Kiertelemättä kuitenkin, jotenkin kyseinen mallikappalei ei kuitenkaan näytä kovin nuorekkaalta. Vaatisiko "Mymmeli" erilaita kangasta koristelua tai jopa mallin muokkausta jotta se olisi nuorekkaampia en osaa sanoa. Toki min ikäisistä puhumme nut kun puhumme nuorista? Itse olen reilu neljäkymppinen ja ostin oman tunikan Riimingan mallistosta messuilta parisen vuotta sitten. Tuolloin sovittelin toisenkin valmistajan, jota en muista, tunikoita valitettavasti ne kuitdnkin olivat minulle järjestään liian isoja.

   Poista
 7. Minulla aukeaa kuva mutta kommentoisin edellistä postausta. Kehottaisin ottamaan yhteyttä Jukka Kumpuvuoreen, hän on turkulainen asianajaja itsekin pyörätuolilla liikkuva hän auttaa täyttämään hakemuksia ja voisi tietää mihin kiinnittää huomiota. Tässä vielä jotain saatavuusperusteita joita löysin netistä.
  Porrashissit

  Porrashissillä tarkoitetaan välinettä, jossa on istuin tai taso kiinnitettynä yhteen tai useampaan kis- koon, ja jotka mukailevat portaikon muotoa ja kulmaa. Ryhmään kuuluvat porrashissit, jotka nostavat pyörätuolin.

  Saatavuusperusteet

  Vaikeasti liikuntavammaisen henkilön asuntoon voidaan hankkia ja asentaa nostotaso, pyörätuoli- tai porrashissi mikäli henkilön toimintakyky on sairauden tai vamman vuoksi alentunut niin, että selviy- tyminen asunnossa ei muutoin onnistu. Hankinnan edellytyksenä on:  henkilön kokonaiselämäntilanteen laaja kartoitus

  muut asunnonmuutostyöratkaisut asunnossa toimimisen mahdollistamiseksi on selvitetty

  asunnon vaihtaminen esteettömämpään ei henkilön kokonaiselämäntilanne huomioiden tule ky-

  seeseen

  on välttämätön päivittäisten toimintojen kannalta

  lisää itsenäisen toimimisen / liikkumisen mahdollisuuksia

  Ota yhteyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa. Saan päivittäin facebook-päivityksen Kumpuvuorelta, joten asia pysyy kyllä mielessä. Nyt odottelen uutta päätöstä, joka minulle luvattiin vammaipalvelusta, kun sinne otin yhteyttä. Eivät varmasti muuta päätöstä sisällöltään, mutta että tänne nyt ensin joku muu laite tulisi....

   Kartoitus täällä kyllä tehtiin, mutta päätöksessä mainitaan, että tämä "apu" ei ole minulle subjektiivinen oikeus, joten heillä on aina mahdollisuus viitata rahan puutteeseen.

   Nyt minun pitää ilmeisesti tehdä uusi vaatimus noitten kynnysten poistamisesta, kun siihen ei näköjään otettu tässä päätöksessä kantaa (en sitä erikseen hakenutkaan) vaikka fysioterapeutti ne suositteli poistamaan tai vaihtamaan. Olisi niin helppoa, jos vammaispalvelu tarkoittaisi oikeasti palvelua, jota ei tarvitsisi kinuta ja kiukutella, vaan joku oikeasti haluaisi minun parastani!

   Poista
 8. Nyt on edustava kuva ja malli. Kyllä onkin nätti tuo tunika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasia on, että kaikki vaatteet näyttää nätiltä nätin ja hoikan mallin päällä, eikä näköjään ole minunkaan tunikani tästä poikkeus.

   Poista
 9. Samaa mieltä Megin kanssa. Kuva on hyvä, mutta tosiaankin olettaisin tunikoidesi kohderyhmän hieman iäkkäämmäksi (ei sillä etteivätkö nuoretkin niitä voisi pitää). Mainoskuva nuori tyttö mallina saattaa jopa ohjata tunikaa halajavan iäkkäämmän ostajan ajattelemaan, ettei tunikat hänenkaltaiselleen olekaan tarkoitettu. Kuvan tyttö on kyllä nätti, mutta minä olisin valinnut mainoskuviisi aikuisen elämää nähneen naisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Otitko muuten huomioon, että jospa haluankin LAAJENTAA tunikoitten ostajakuntaa? No en kyllä sitä oikeasti ajatellut, mutta hyvähän se on kokeilla tämäkin vaihtoehto...Omaa kuvaani olen mainoksissa jo aika monta kertaa käyttänyt.

   Poista
  2. Olet oikeassa, en kylläkään ajatellut. Toivotaan että mainoskampanjasi kantaa hedelmää!

   Poista