perjantai 25. syyskuuta 2015

Tuotekuvaus

Minä niin TIEDÄN, että yrityksen tuotekuvauksiin pitää ladata kaikki paukut. Niiden PITÄÄ olla edustavia ja kaikkein parhaalla taidolla tehtyjä.

Silti.

Teen niitä kiireessä. Vasemmalla kädellä, kuten sanotaan. Hei muuten, kas kun ei vasenkätiset (kuten minä) nouse parridaadeille, sillä tuollainen sanontahan loukkaa syvästi vasenkätisten kunniaa ja taitoja. No mut joka tapauksessa. Tänään tiesin, että avustaja tulee vain yhdeksi tunniksi. Alunperin perjantai-imurointia suorittamaan, mutta kun eilen jo imuroitiin, tänään ehtisimme tehdä muuta. Puoli tuntia meni kuitenkin siihen, että hän vei tavaroita paikoilleen, minä kun en siihen pysty.

Sitten äkkiä. Hmm... mikä tausta, mikä alusta, MITÄ KUVAAN LAITETAAN? Tarkoitus oli muuttaa facebook-sivuston kansikuva. Eli vaakakuva, johon kolme pipoa. Mitkä kolme, lankoja myös.... äkkiä, äkkiä.... asiakkaatkin vielä tulevat juuri siihen tuntiin...

Se siinä on hyvä puoli, että saan asiakkaan näkökulman, kun joku muu minun kanssani niitä kuvia suunnittelee.

Viime minuuteille meni, mutta meillä oli kuva kolmesta piposta.

Joka kuva ei sitten ollenkaan käynyt tarkoitukseensa. Se ei mahdu. Siinä on painotus just väärässä kohtaa.

Tämä kuva oli paras, mutta sopimattoman mallinen tarkoitukseensa
Mitä tästä opin? Pois kiirus. Panosta etukäteissuunnitteluun. Tarkista, minkälaista kuvaa olet ottamassa! Ensi viikolla sitten uudelleen. Tiistaina avustaja tulee kolmeksi tunniksi, silloin somistamme näyteikkunan. Keskiviikkona aikaa on kaksi tuntia, silloin taidamme valokuvata.

Mielestäni tuo alin kuva on kuitenkin aika onnistunut noin teknisesti. Kun kyse on kuitenkin "vain" ..... ei, en kirjoitakaan ajatustani loppuun.

Hyvin olen pärjännyt, vaikka leikkauksesta onkin vasta reilu kaksi viikkoa. Tänään kyllä iltapäivällä olisi ollut pakottava tarve päästä pitkälleen, mutta en sitten malttanut. Nyt on jo jäänyt pois kävellessä tuntuva kipu - sellainen hermo pinteessä tunne - mutta aikas mahtava turvotus tuntuu ikävältä. En saa sitä edes yöunen aikana pois. Mutta aikanaan sekin häviää. Tällä viikolla otettiin tikit pois, eikä ilmennyt minkäänlaista ongelmaa, ei sitten niin mitään. Kaikki on niin hyvin kuin vain voi kuvitella!

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on noin hyvin alkanut paranemaan.
  Tuo alin kuva on hyvä!

  VastaaPoista
 2. Pienten tuotteiden kuvausta varten kannattaa askarrella "lightbox" (https://abluehouseblog.files.wordpress.com/2011/03/lightbox-2047.jpg) ja ottaa kuvat joko ulkona pihalla tai vähintäänkin hyvällä päivänvalolla ikkunan vieressä. Hyvä tutoriaali, josta kuvista jo osaa päätellä miten askarrella moinen: http://royalicingdiaries.com/2013/10/how-to-make-a-diy-photo-light-box/

  VastaaPoista
 3. <3 valokuvaaminen on haastavaa :)

  VastaaPoista