keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Asiakkaan Aran-neule

Erittäin palkitseva osa työtäni on ne hetket, kun asiakas tulee näyttämään onnistuneen valmiin työn. Tänään minulle esiteltiin matonkuteesta virkatut kolme nelikulmaista koria, jotka sopivat sisäkkäin. Enpä ole itse saanut onnistumaan yhtä hyvin muodossaan pysyvää, vaikka olen satoja koreja virkannut.

Tässä toinen asiakastyö tältä viikolta: Tämän hienon Aran-neuleen on asiakas neulonut Tekstiiliteollisuuden Salla-langasta. S-kokoiseen neuleeseen meni lankaa 800 g ja värinä on hienon hieno helmenharmaa. Työn jälki on virheetöntä ja tasaista, mutta tarkka on tekijäkin. Vasta neljännet hihat kuulemma kelpasi.
Tuo aran-neule oli minulle aivan uusi termi. Tässäpä linkki, jossa on mielenkiintoista tarinaa Aran saarten neulepuserosta. Kannattaa käydä lukemassa!

Onko joku muu neulonut tällaista "Hätäapupaitaa, josta tuli muotivaate" kuten linkittämässäni lehtileikkeessä otsikoidaan?

Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. ai että onkin lämpimän näköinen neule :)

  VastaaPoista
 2. Jos suinkin osaa englantia, niin kannattaa googlata aran jumper. Tuo suomenkielinen artikkeli on täynnä asiavirheitä ja huuhaata...

  VastaaPoista
 3. Todella upea käsityö. Montakohan tuntia työn tekeminen on kestänyt?
  Jos joku innostuu, nin ainakin yks Aran neulemalli löytyy netistä, Dreams of Aran by DROPS Design:
  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=135&d_id=3
  TeeTee Salla on kauniskiiltoinen lanka ja varmasti tekokuitulisän takia kestäväkin. Näin upeaan työhön kyllä suosittelisin Sandnes Garnin Smart -lankaa. Konepesunkestävä 100 % villa, joka ei nyppyynny kovassakaaan käytössä.

  VastaaPoista