perjantai 29. tammikuuta 2016

Liian innokkaat koirat ja koiran pissittäjät

En minä lemmikkejä vihaa. Mutta en minä niitä omalle tontilleni oikein halua. Mieheni vielä vähemmän, kun ne eivät oikein kunnioita hänen istutuksiaan. Tuija-pensas on esimerkiksi sellainen, että siinä alkaa hyvin pian näkyä tummummista (ja kuolemista) siinä kohtaa, minkä lenkkeilevät koirat ovat merkanneet.

Mieheni laittoi tämän uuden tontin nurkkaan koirille kieltolapun. Oikein hauska tarina on eräästä rouvasta, joka arveli, että kyltti on heidän koiraansa varten laitettu. Hän on kuulemma sille jo monta kertaa sanonut, että "ei siihen saa..." mutta kun se ei usko. Ilmeisesti tiesi koiransa osaavan lukea?

Eräs asiakkaani halusi samanlaisen kyltin itselleen ja minä tietysti toivetta toteuttamaan... Paikallinen mainostoimisto teki muutaman kyltin ja nyt niitä on Pellavasydämessä myynnissä.
Ethän pissitä koiraasi tässä. Pensas ei tykkää siitä. Kiitos!
Ja toinen: Ethän pissitä koiraasi tässä. Kiitos!

Koko näille kylteille on A4 ja materiaali on jotain muovikennoa. 
Valmistajan mukaan kestää pakkaset ja sateet.

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Voi harmi. Me käytiin Alman kanssa viime kesänä ja Alma oli kuistilla kiinni. Ei tosin pissinyt pensaisiin. Kumma, että meillä kasvaa kaikki hyvin, vaikka kaksi koiraa on päivittäin vapaana pihassa. Kakat joutuu kyllä keräämään. En tykkää minäkään, jos talon kulmaan tai kulkuväylille pissatetaan, koira kun pissaa aina toisten tekosten päälle ja silloin paikalle tulee vessa.Nuo laput on hyviä ja jos vielä olisi roskiksen kyljessä lappu, että kakkapussin saa heittää sinne. t. elina

  VastaaPoista
 2. Tarpeellinen kyltti. Meillä päin tarvittaisiin postilaatikkoaiheinen. Talvisin lootat ovat niin matalalla että isot koirat yltävät niiden kylkiin ja koirien omistaja ei toki huomaa mitään ;-)
  Tällainen voi vahingossakin sattua mutta lähes päivittäin ei ole enää ihan vahinkokaan.. Niin ja pensaita ym kasvillisuutta ei viitsi edes mennä tutkimaan. Hajusta päätellen kyltti olisi tarpeen niillekin.
  T. Raija

  VastaaPoista
 3. Koiranomistajana kunnioitan noita kylttejä, mutta tiedän myös, että koiran pissaaminen on kiinni siitä narun toisesta päästä, ei kylteistä. Koira oppii kyllä pissaamaan sinne, mihin on lupa. Toisaalta olen noin 30 vuoden aikana oppinut huomaamaan, että havupuissa (myös tuijassa) on koirien pissaamista stimuloiva haju. Siihen nähden, kuinka paljon tiedän koirien pissailevan lähiseudun tuijiin, suurin osa pensaiden alaoksien vaurioista johtuu siitä, että pensas ei saa keväällä vettä, kun juuristo on jäässä tai pensas on liian aurinkoisessa paikassa. Koirien pissapaikoissa en ole niinkään nähnyt vaurioita, mutta onhan sekin mahdollista, että koiran pissa vaurioittaa oksia. Eräällä kujalla etelään suuntautuvat pensaat ovat kärsineet, mutta pohjoiseen suuntautuvat ei, vaikka koirat pissivät varmasti molemmille puolille yhtä lailla. Mutta narun päästä sitä pissimistä ohjaillaan, joten toivottavasti kyltti auttaa!

  VastaaPoista