keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Syksyinen sukkalanka

Tänään on ihana aurinkoinen päivä - tai ainakin aamu! Tunnen oloni ihan "normaaliksi" ihmiseksi, kun olen noussut ylös jo seitsemän aikaan. Yleensähän nukun puoli kymmeneen, että just ja just ehdin ovet avaamaan kymmeneksi.

Täksi aamuksi oli ohjelmaa: Uudenkaupungin kivijalkayrittäjien aamukahvitilaisuus, jossa suunniteltiin Eu-hanketta "kivijalka kuntoon". Pellavasydänkin osallistuu tällaiseen ammattikorkeakoulun ja yrittäjien yhteiseen projektiin. Mukava nähdä, mitä hyötyä tällaisesta meille yrittäjille ilmaisesta hankkeesta on. Yhteismarkkinointia ja koulutusta ainakin luvassa.

Eilen saapui putiikkiin kaksi isoa pahvilootaa. Toinen oli täynnä lankoja ja toisessa oli kaikkea ihanaa pikkutavaraa. Sen esittelen myöhemmin.

Regian 6-säikeinen ihan uusi kuuden värin lajitelma on hyvin syksyinen, tummasävytteinen. Joukossa kuitenkin yksi poikkeus - haalea pastelli. Kaikki langat ovat liukuvärjättyä, mikä näkyy hyvin tehtaan lähettämässä mallisukassa. Tuossa sukassa on muuten kiva kantapää, haluaisin sen oppia!

Putiikki alkaa olla ääriään myöten täynnä. Varastotilojen puute on iso ongelma. Kun lankoja on siellä ja täällä, etsimiseen menee turhaa aikaa. Suunnitelmissa onkin purkaa kangaspuut pois ja laittaa tilalle pikkuhuone täyteen hyllykköjä.

Tässä siis tarjolla hiukan paksumpi sukkalanka, jota neulotaan 3-4 numeroisilla puikoilla. Vaikka tuo mallisukka onkin olemassa, sormet syyhyää silti tehdä oma koesukka. Ehdottomasti.

Löytyykö tästä sinulle mieluisaa väriä?
Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. En ole ollenkaan kokeillut noita sekavärisiä sukkalankoja, koska kudon aina samaa pitsipalmikkomallia:). Pitäisi uskaltaa ja pitäisi tehdä retki sinne Uuteenkaupunkiin ja Pellavasydämeen samalla.
  Terv.
  Tuula Kauppinen Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen hurahtanut näihin valmiiksi raidoitettuihin. Melkein unohdan, että moni kuitenkin haluaisi yksivärisiä. Kirjoneuleisiin ja juurikin pitsimalleihin. Viime tilaukseen lisäsin useampaa yksiväristä. Varsinkin, kun nyt on kansalaisopistossa meneillään kirjoneulekurssi.

   Poista
 2. Aivan syötävän ihania värejä.Mä kudon ton tyyppisillä langoilla paljon.

  VastaaPoista