lauantai 1. lokakuuta 2016

Vaaleanpunainen pussukka

Kolmena maanantai-iltana kävimme kansalaisopiston kukkarokurssilla. Viimeisenä iltana valmistettiin kaikkein hankalin malli. Valitsin kankaaksi kierrätyskeskuksesta hakemani lasten puseron, josta leikkasin yksisarvisen kuvat sopiviin kohtiin. Vuoriksi laitoin mustaa napakkaa puuvillakangasta.

Tähän pussukkaan tein hihnan jämäkästä ripsinauhasta ja näin sen verran ylimääräistäkin vaivaa, että laitoin myös tuollaisen häkkyrän - mikähän sen nimi onkaan? - millä hihnan pituutta saa säädeltyä.

Pussukassa on sivukappaleiden lisäksi keskellä leveä suora kappale, joka antaa sille pullukan muodon ja paljon tilaa.

Kaikkein hankalinta tällaisen pussukan teossa on liimaaminen. Liimaa tahtoo tursuta kankaaseen näkyville, eikä se lähde mitenkään pois. Tuosta kehyksestä liiman saa kyllä rapsutettua pois, mutta kankaassa se on ja pysyy. Tämä pussukka on kiinnitetty pelkästään liimalla, en ole puristanut kehystä ollenkaan.

Kankaan nurjalle puolelle silitin tukikankaan. Vielä olisi saanut olla vanuakin, että olisi tullut napakampi, mutta tämä nyt on tällainen pehmeä pussukka, joka ei kuitenkaan pääse venymään, koska vuorikangas ei veny.

Tässä siis kierrätystä parhaimmillaan: käytöstä poistettu trikoopusero kelpaa vielä hyvin pussukaksi. Varsinkin, jos pusero on lapselle mieluinen, tai siinä on kiva kuva - käytä se hyväksi pussukkana!

Pellavasydämen Mervi

8 kommenttia:

 1. Voi ei, tuohan sinun pitöää kaupata Vesalle, tuolle yksisarvisten kerääjälle.
  Se pussukka on muuten nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... ketäs Vesaa sinä tarkoitat? Sitä Tuurissa asuvaa ehkä?

   Poista
 2. Nätti pussukka, kiva kun on toi hihna, jonka saa pään yli. Jää silloin kädet vapaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla noiden hihnojen kanssa on sellainen ongelma, että ne ovat liian lyhyitä ja silloin pussukka jää hassusti rinnan alle. Mutta kun tekee itse, saa "juuri sellaisen kuin sattuu tulemaan". Tai sitten voi yrittää tehdä sopivan.

   Poista
 3. Tosi nätti pussukka, tuollaisia voisi olla käytössä monen kuosisia.
  T. TuulaK Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se. Itselleni olen jo useamman tehnyt, mutta mutta.... eipä niitä vaan tule vaihdeltua. Yksi ja sama on aina käytössä.

   Poista
 4. Liima ei suttaa jos antaa kuivua muutaman minuutin ennenkuin kiinnittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta? Sitäpä pitää ehdottomasti kokeilla. Minä olen nimenomaan pitänyt kovaa kiirettä, että saan paikalleen ennenkuin liima ehtii kuivua. Olisipa mainio, jos tuo kikka auttaisi!

   Poista