tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tuunausta vai kierrätystä

Eihän tällaisia käsinvirkattuja pitsejä voi jättää käyttämättä
Mitä se tuunaus oikeastaan tarkoittaa? Tämä, mitä nyt esittelen taitaa paremminkin olla KIERRÄTYSTÄ. Ostan kipputorilta kaikki "halvat" pitsilakanat, pesen kloritella pesukoneessa ja hyödynnän ne. Yksi idea on tehdä essu. Hieno pitoemännän essu on sellainen, missä on oikein rimpsuolkaimet.  Tässä kuvassa on vain
puoliessu.                        


Tänään suunnittelimme yhden taiteilijaystäväni esiintymispukua, ja sen tekemisessä hyödynnetään myös vanhoja lakanoita. Niistä tehdään malliversio, ettei mene hieno organza piloille....

Hiukan sain tänään itseäni niskasta kiinni. Eilen leikkaamani kaksi tunikaa tuli aloitetuksi, toinen jo kokonaan valmiiksikin. Mikä siinä on, että aina täytyy siirtää ja siirtää....ja sijaistoimintoja kyllä keksii, ettei tarttis ruveta.

Tänään täytyy illalla vielä leikata kaksi liivihametta. Asiakas osti taannoin yhden ja oli siihen niin tyytyväinen, että tilani nyt kaksi lisää. Pellava on vaan niin mukava materiaali ja mallikin  aivan mainio vähän pulskemmille tytöille. Ei tarvita edes muotolaskoksia ja silti istuu hyvin.

Siitä kuvia ehkäpä seuraavalla kerralla.

1 kommentti:

  1. Jos sinulla on vaikka t-paita, josta teet hihattoman paidan, se on tuunausta tai sitten vaikka vanhoihin farkkuihin teet jonkun koristuksen. Sellaista pientä ns. hienosäätöä käyttämääsi vaatteisiin, kasseihin.. jne :--)

    VastaaPoista