Intohimona käsityöt

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Neulakinnas osa 3: Kääntymisharjoituksia

Kansalaisopiston neulakinnas-kurssin toisena iltana - koko 3 tuntia - harjoittelimme kääntymistä.

Teimme siis neulakinnasta sormenpäistä aloittaen ja opettelimme kääntymään (jolloin siis muodostuu "kuppi"). Ei ollut sekään helppoa. Kävin muuten netistä etsimässä videota, missä olisi neuvottu neulakintaan tekemistä ja niitäpä löytyikin, mutta ei yhtään sellaista tapaa, minkä me opettelimme.

http://www.neulakintaat.fi/  Tästä linkistä löytyy paljon tietoa neulakintaista ja niitä videoitakin.

Ensi torstaina harjoitukset jatkuvat. Saas nähdä alkaako kinnas hahmottua? Vaikeudesta huolimatta tässä kinnasharjoittelussa on sellainen hyvä puoli, että luulot dementiasta haihtuvat, koska kuitenkin pystyn oppimaan uutta. (Pelko dementiasta nimittäin aika usein nostaa päätään, sillä äidilläni oli tämä tauti. Halutessasi voit lukea muistokirjoituksen sivulta "mervi".)

Tähän liitän videon, jossa neulominen onkin helppoa. Mikä lienee tämän opetus, ehkä se, että kilpaileminen saattaa olla vaarallista?    http://vimeo.com/3399432Joku tässä mättää, ei taida tulla kinnasta?

Yksityiskohta

Tällainen on työväline. Vaikka kuvassa onkin kaksi neulaa, yksi niitä vain tarvitaan. 

6 kommenttia:

 1. Tasaista jälkeähän tuosta syntyy ja näyttää hienolta :) ! Katselin edellisen postauksen kuvia aloituksen harjoitteluista, katselin, ja katselin, ja mielenkiinto heräsi. Nyt on ihan pakko ;) uteloitsia:
  a) Teetkö silmukoita kumpaan suuntaan, eteneekö työ vasemmalta oikealle vai oikealta vasemmalle?
  b) Onko peukalon ympärillä silmukoita vai teettekö silmukoita tasona?
  c) Pujotatteko neulan edellisen kerroksen reunasilmukasta (tai kahdesta) läpi, ja kulkeeko lanka sen jälkeen kahden langan yli, kahden ali, ja langan suunnan kääntymisen jälkeen kahden yli ja kolmen ali?

  Yritin hahmottaa kuvista silmukoita (suuntaa ja yli-ali-juttuja), mutta nyt tuntuu, että vain nyrjäytin aivoni ;)

  VastaaPoista
 2. Olen vasenkätinen, joten opettelu (ja myös opettaminen minulle) on hankalampaa -ehkä? Teen seuraavaksi postauksen, jossa kerron miten me tätä työtapaa noudatimme. Saattaa kyllä olla että siihen menee vähän aikaa, sillä käyn ensi viikonloppuna Tallinnan käsityömessuilla.

  VastaaPoista
 3. No-niiin, vasenkätisyys selvittää asiaa :) . Osa noista aloituspätkistä taisi valokuvassa olla ylösalaisin, ja sekin vielä hämäsi. Mielenkiinnolla odottelen jatkoa :)

  VastaaPoista
 4. Todellakin! Kas, kun ei hallitse hommaa - edes sen vertaa, että tietäis, mistä on tulossa ja mihin menossa. Onko yläpuoli alapuoli vai päinvastoin! Enkä osannut kuvitellakaan, että "joku" näitä teelmyksiäni katselisi oppiakseen...sellaisia harakanvarpaita kun ovat!

  VastaaPoista
 5. Vuoden päästä kerauskurssilla nähdään :)Päivi

  VastaaPoista
 6. Kertausta tässä joka tapauksessa tarvitaan! Saas nähdä, Päivi, jos innostusta riittää?

  VastaaPoista