Intohimona käsityöt

maanantai 28. marraskuuta 2011

Kiirettä piisaa...

Olen pahoillani, etten ole ehtinyt blogiani päivittää. Tallinnan kuvatkin on vielä siirtämättä.

Joulun odotus on yrittäjälle - varsinkin lahjatavarapuodin pitäjälle - kaikkein kiireisintä aikaa. Olen laittanut itseni vielä kovempaan liemeen, kun pyrin itse valmistamaankin ainakin suurimman osan myytävistä tuotteista.

Onneksi olen saanut avun, Minna on työharjoittelussa vuoden loppuun asti. Toki Minna jo osaa homman, ettei senpuoleen harjoittelua kaipaa, mutta se on näitä työvoimatoimiston juttuja se. Minnasta on ollut oikein paljon apua, ihan korvaamatonta. Kun en itse kykene siirtelemään tavaroita, niin Minna on ollut käsinäni ja jalkoinani, konttaillut pöydän alusia viimevuotisia joulutavaroita etsien. Ikkuna on somistettu jouluiseksi ja tavaroita siirrelty hyllystä toiseen.

Tänään Minna ilmoitti olevansa kuumeessa. Taidan pitää ompelupäivän, istun työhuoneessa ja ompelen joulupussukoita. Paitsi että, ei sitä tiedä, saanko "rauhassa" ommella. Yleensä joululahjakauppa on alkanut vasta itsenäisyyspäivän jälkeen oikein kunnolla, mutta tänä vuonna jo kaksi viikkoa on ollut aika vilkasta. Toisaalta siihen saattaa vaikuttaa se, että Minna on laittanut ulos joka päivä erilaista tavaraa esille ja se on houkutellut asiakkaita sisälle tutustumaan. Toisekseen olemme ottaneet myyntiin pienen määrän kotimaisia omenoita, joita monet ovat hakeneet jo useamman kerran. Kolmanneksi uusia asiakkaita tuo käsityötarvikkeiden myynti. Aikas monen olen saanut innostettua tekemään valokranssia paperinarusta. Se on helppo neuvoa ja helppo tehdä, ihan käsitöihin tottumattomaltakin onnistuu.

Lähdenpä tästä katsomaan, minkälainen päivä tänään on. Tottakai kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti