Intohimona käsityöt

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

(Arvonta suoritettu) Paha mieli tuli muustakin.

Tämäpä vasta oli helppo arvonta suorittaa. Kolme  vastausta. Niistä onnetar suosi Sude-nimimerkkiä. Palkinto lähtee siis hänelle.

Eipä ollut kiinnostusta! Oliko palkintoni liian vaatimaton, vai onko kaikilla jo kylliksi näppipyyhkeitä? Ei voi sanoa, että näin joulun alla ei blogeja lueta, ei, sillä lukijoita kyllä kävi sivullani. Nyt vähän itsesäälissä rypien totean, että "eipä kannata paljon satsata"....

Ilman teitä kolmea ihanaa lukijaa olisin siis aivan masiksessa.

Tänään sattui ikävä tapahtuma putiikissa. En ollut missään ilmoittanut Pellavasydämen olevan auki sunnuntaina, mutta menin töihin takahuoneeseen ja ajattelin pitää oven samalla auki. Tulee jos tulee asiakkaita. Vesisateesta huolimatta moni poikkesikin ja oli oikein mukava päivä. Kunnes. Sisään astui kolme aikuista ja yksi keskenkasvuinen sellainen, joista silloin alle kouluikäinen lapseni huudahti kassajonossa: "Äiti katso, miten hienot hameet!"

Yksi melkein osti virkatun verhon kun muut katselivat toisaalla. Yksi naisista tunnisti minut neljä vuotta sitten tekemistämme kaupoista. Silloin tilaamansa 6 metriä pitkä pitsi oli minulla vieläkin tallessa. Hän halusi sen nyt ja oli kertomassa yhteystietojaan, johon keskeytin sanomalla, että luovutan vain rahaa vastaan. Kovasti hän minua kehui toisillekin:" Tässä on hieno ihminen, hän on niin kiltti ihminen..." Toivottelivat hyvää joulua ja lupasivat tulla maanantaina hakemaan ja maksamaan. Lähdettyään totesin 17 euroa maksavan hevoskynttilän poistuneen hyllystä. Ehkä jotain muutakin?

Arvaatteko/onko kellään kokemusta millaiset oli fiilikset? Ei se raha, mutta... Minulla on ollut tästä vähemmistöstä ystäviäkin ja tiedän monia (no - ainakin muutamia) kunnon kansalaisia, rehellisiä ja auttavaisiakin. Yritän olla luottavainen ja häivyttää epäluulot. Tyhmyydestä sakotetaan.

Katsotaan, mitä huomenna tapahtuu, millainen keskustelu käydään. Mikä se olikaan poliisin puhelinnumero?
Seuraava asiakas nimittäin kuvaili minulle, millaisella autolla naiset olivat liikkeellä ja yhteystiedoista muistan kadun nimen. Olisi kannattanut kirjoittaa kaikki ylös, nimi, puhelinnumero ja osoite. Kiinnostaisiko virkavaltaa siltikään?

11 kommenttia:

 1. Minä ainakin olen oikein onnellinen voitostani, kiitoksia paljon.
  On kokemusta tuosta kansanryhmästä. Heissäkin on niin monenlaisia, niinkuin meissä kaikissa ihmisissä. Silloin kun heitä useampi kerralla tuli liikkeeseen, niin sai olla silmä tarkkana ja silti tavaraa hävisi.Onneksi sinulta ei sentään kassasta rahat hävinnyt. Tunnen aika paljon heikäläisiä ja osa on todella mukavaa ja rehellistä porukkaa. Meitä kun on niin montaa sorttia joka rodussa, vaikka eipä se ajatus nyt sinua lohduta ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Heips. Kyselit leimasimista ja niiden käytöstä ym.
  Olen ainakin itse myynyt tekemiäni kortteja joissa on väritettyjä leimakuvia. Yleensä valmistajat sallivat leimasintensa käytön tällaiseen tarkoitukseen, jos eivät, siitä on AINA maininta leimasinten yhteydessä. Se mitä valmistajat eivät yleensä salli on leimakuvien kauppa. Eli se, että leimaat kuvia paperille ja myyt niitä sellaisille jotka eivät itse osta leimasimia.
  Sitten leimasinmusteista: Sellainen muistisääntö on paras, että jos haluat värittää leimakuvan vesipohjaisilla väreillä kuten akvarellivärikynät, distress ink- leimasinvärit tai muut vesiliukoiset värit, leimasinmusteen pitää olla liuotinpohjainen esim Versafine, Stazon ym. Jos taas haluat värittää kuvat tusseilla tms liuotinpohjaisilla väreillä leimasinvärin tulee olla vesipohjainen esim Memento, musta Distress Ink ym.
  Eli siis AINA päinvastainen leimaväri ja väritysväline.
  Rohkeasti vaan hankkimaan leimasimia ja värejä! Sinulle aukeaa ihan uusi ja ihana maailma, johon hurahtaa täysin! (nimim "kokemusta on") :)
  Merkku

  VastaaPoista
 3. Minunkin piti kovasti osallistua arvontaan, mutta sitten tuli juuri jotain kiirettä lapsen kanssa joten se jäi :/ Harmi, ettei kiinnostus ollut niin suuri. Luulisi kyllä ihmisten tarvitsevan näppipyyhkeitä, ovat hurjan käteviä!

  Harmittavaisia tuollaiset asiakkaat. Kuten jo yllä on mainittukin niin heitäkin on monia erilaisia. Ne mädät yksilöt vaan pilaavat kunnollisen väenkin maineen, ei ole kivaa.

  Ilmoita ihmeessä poliisille.

  VastaaPoista
 4. Eipä anna bloggeri kommentoida joten anonyyminä sitten.
  Kiitos että järjestit arvonnan.
  Palkinto oli mielestäni mukava.
  osallistuminen tälläisiin arvontoihin ei oikeastaan saisikaan olla mitään suurien voittojen tavoittelua, vaan nimenomaan osallistumista.
  ps. Onnea Sudelle
  Nim. Mummo

  VastaaPoista
 5. Heips. Laitoin sinulle s-postiin tietoa leimailusta. Hyvä että Merkkukin on laittanut ja vielä paremman ja enemmän tietoa. Tämä korttien teko on kyllä kivaa, ei muuta kuin kokeileen:).

  Mukavaa joulunaikaa.

  VastaaPoista
 6. Jostain kumman syystä en pysty joka päivä kommentoimaan Bloggerin blogeihin. Eli kommentti katoaa jonnekin. Laitoin kyllä esim linkityksen omaan blogiini. Mutta arvontaan en voinut ottaa osaa, koska kommenttini ei näkynyt ikinä blogissasi. Tästä syystä (kommenttini ei näkynyt ikinä blogissasi) olen miettinyt, että pitäisikö lopettaa edes kommentoinnin lopettaminen bloggerin blogeissa... Tätäkin viestiä yritin laittaa kommenttilaatikkoon, mutta ikinä se ei siellä näkynyt. Siksi laitans inulle sähköpostia...
  Terveisin,
  Sukka-Mari
  Sukka o mu juttu! blogista

  VastaaPoista
 7. Sude, paketti lähti matkaan vasta tänään, kun eilen myöhästyin...tosi kovalla kiireellä siis rustattu, taisi jopa tulla eri kuvalla, kuin tässä kuvattu, mutta toivottavasti ei haittaa! Mukaan ei tullut edes paperinpalaa, mutta tässä siis toivottelen hyvää joulua ja toivottavasti pyyhe palvelee hyvin.

  Kiitokset kaikille kommentoineille ja kiitos myös neuvoista leimasimien käytöstä.

  VastaaPoista
 8. Harmi kun en tänne eksynyt ennen tuota arvontaa. Palkintohan oli hieno, Sude on syystäkin tyytyväinen. Kiva kun kävit osallistumassa arvontaani, poikkean tänne toistekin:)

  VastaaPoista
 9. Voi harmistus nuo ikävät asiakkaat!
  Koskaan ei ole kivaa kun tavaraa häviää hyllystä omin lupineen!

  Harmi myös että löysin blogisi vasta nyt. Olen kyllä tietoinen yrityksestäsi entisenä kaupunkilaisena.
  Nyt sait ainakin minusta uuden innokkaan lukijan :)

  VastaaPoista