Intohimona käsityöt

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Neulakintaat ja kinnasneulat

Ihan ensimmäiseksi: tervetuloa uudet lukijat, ilahdutatte mieltäni - kiitos siitä!

Aloitin työhuoneeni siivouksen ja eteeni tuli kassi, joka on edelleen purkamatta neulakinnaskurssin jäljiltä. Kassista löytyi mallikintaat ja neuloja, epämääräinen kasa yritelmiä ja sotkuista lankaa...

Kintaat ostin Tallinnan Martin Markkinoilta siis käsityömessuilta, joista kerroinkin jo jokin aika sitten.
Lapussa lukee "Haapsalu Kutsehariduskeskus" ja "Valmistas HKHK õpilane" eli lieneen suomeksi että kintaat on valmistanut jonkin käsityökoulun oppilaat? Hinta oli VAIN 10 EUROA!!!!! Suomessa näitä myytäisiin tuskin alle 50 euroa? Lapussa on myös pesuohjeet; käsinpesu 30 asteessa.


Pyysin Pellavasydän-putiikin puuseppää (hän siis myy tuotteitaan siellä) tekemään kinnasneulan itselleni. Yhden tuotteen tekeminen ei ole kannattavaa ja niinpä sain niitä aikamoisen nipun. Osan myin jo kurssilaisille ja opettajallekin kelpasi. Nyt tarjoan niitä lukijoilleni ostettavaksi. Hyvin tehtyä käsityötä eri puulajeista. Hinta on 10 euroa/kpl + postikulut. Oikealla reunimmaisena on eben-puinen neula ja sen hinta on 12,50 €.
Jos kiinnostaa, laita sähköpostia: mervi.lamminen@uusikaupunki.fi


Voi voi kun ei pukki tuonut uutta kännykkää, vaikka on hyvinkin nähnyt, kuinka kamala vanha on...

2 kommenttia:

  1. Oi, minulla on tuollainen kinnasneula kai jotain ...28 ..vuotta vanha...huh onpa siitä tosiaan aikaa... ;O) ja jossain pitäisi vielä olla tallessa yhdet ehjät lapasetkin. Pitäisiköhän yrittää muistella ja elvyttää niiden tekemistä taas itsekin

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Vaikka työtapa onkin vanha ja mielestäni hankalakin, pitäisi se kuitenkin pitää hengissä - että löytyisi vastaisuudessakin käsityöläisiä, jotka neulakinnastekniikan osaavat.

    VastaaPoista