perjantai 27. huhtikuuta 2012

Paras sukkalanka?

Olen aina kutonut sukat Novitan Seitsemän Veljestä -langasta. Lähes kaikki putiikissani myytävänä olevat sukat ovat myös tästä langasta. Olen aina pitänyt sitä hyvänä, kestävänä sukkalankana. Kauhistuin, kun otin pyykistä villasukat, jotka kudoin tyttärelleni jouluksi - ne olivat muuttuneet harmaapintaisiksi nyppysukiksi! Kauhistustani lisäsi, kun luin jostain käsityöblogista, että tämä tuttu lanka ei ollenkaan pärjää muille sukkalangoille.
Nämäkin sukat on kudottu 7 veljestä-langasta

Kyllä tuo seiskaveikka joskus on ollut hyvä, eikö vain? Jotain sille on tehty vuosien varrella. Koostumus on alkanut muistuttaa keinokuitua ja pesunkestävyys todella huonontunut. Tänään haastattelin erästä asiakasta ja olimme asiasta yhtä mieltä.

Nyt kysynkin teiltä, lukijat, mitä mieltä olette? 
Onko syytä lopettaa sukkien kutominen seiskaveikasta? 
Mikä on teidän mielestänne PARAS SUKKALANKA ja miksi? 
Mervi


Muistakaa arvonta - edellisessä postauksessa!

12 kommenttia:

 1. Hei! Taidan vierailla täällä ekaa kertaa :) Minä kudon sukkia pääasiassa Nallesta, joka on samaa lankaa kuin 7-veljestä, mutta ohuempaa. Minusta siitä tulee hyviä sukkia...siis kestäviä. Olen kyllä kokeillut vieläkin ohuempia ulkomaisia sukkalankoja mm. Shoeller&Stahlin Fortissimaa, jossa on puolet puuvillaa ja puolet villaa plus vähän polyamidia. Tästä langasta tykkään itse jalassani eniten, mutta se on niin ohutta etten viitsi kutoa siitä useita sukkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novitan sukkalankojen nukkaamiseen kyllästyneenä olen vaihtanut Vuorelman Veto-lankaan, kesto kunnollinen ja värivalikoima laaja+pysyvä (englantilainen raakalanka, joka värjätään Wetterhoffilla). Schachenmayrin ohuemmista olen tykännyt myös, Extra Merino Twist Color on ainakin mainiota lankaa.

   Poista
  2. Siispä kokeilemaan! Veto-langasta ikinä kuullutkaan...

   Poista
  3. Sinisukka; kiva että "edes" nyt...Voisi kuvitella tuon fortissiman olevankin miellyttävä, kun on sekä puuvillaa että villaa...

   Poista
 2. Maija on hyvä Novitan Nallea vastaava sukkalanka. Siitä tykkään tehdä itselle. Suurimman osan lahjatöistä teen yhä novitasta, koska se on edullista ja ne raskii antaa pois.

  Olen myös huomannut, että Novitan langoissa laatu vaihtelee värin mukaan. Perusvärit nukkaantuvat mielestäni vähemmän, kuin nuo erikoisemmat uudet värit ja pätkävärjätyt. Myös erikoiskäsitellyt langat nukkaantuvat mielestäni helpommin.

  VastaaPoista
 3. Minà pidàn ohuista sukista, vaikka niiden tekoon kuluukin tuplasti aikaa. Viimeisen vuoden olen kàyttànyt làhes pelkàstààn Dropsin Fabelia. Minusta se on hyvà ja edullinen peruslanka, jossa lòytyy myòs yksivàrisià. Ne ovat mieleen, koska pidàn pitsi- ja palmikkosukista. Maijaa olen myòs testannut ja hyvàksi havainnut. Olen hylànnyt Novitan langat jo aikoja sitten niiden huonon laadun vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaoit kokemuksesi. Lisätään Fabel ostoslistaan...

   Poista
 4. Minä boikotoin Novitan lankoja jo suunnilleen seitsemättä vuotta. Aikanaan, kun ensimmäiset itsestään raidoittuvat langat tulivat markkinoille, laatu laski todella huonoksi. Kirppiksiltä teen joskus löytöjä ja iloitsen Wanhoista Novitalangoista. Kestävimmät sukat olen tehnyt Regian langoista, joku pari on kestänyt kaksikin vuotta yhtäjaksoista käyttöä.

  VastaaPoista
 5. Olen tehnyt haastatteluja aina tavatessani sukankutojia ja ehkäpä eniten on suosittu Regian lankoja. Ostin sitä sitten itsekin ja nyt on "koe" menossa - tuloksia odotellaan...

  VastaaPoista
 6. Aloitin Novitan Seitsemästä veljeksestä ja se olikin ihan ok, mutta aika paksua, sitten siirryin Nalleen...ihastuin siihen ikihyviksi, kunnes huomasin nukkaantumisen, blaah. Välillä virailin Novita Pikkusisko-lankakerillä ja eipä sekään hassumpaa ollut, Maijasta tykkään myös...nyt haluan kutoa vain ohuista langoista, Regia, Austermann, Nordlys, ym ovat aivan ihania ja mitkä huikeat värit! Olenpa kerran heittäitynyt Noro-lankojenkin epämääräiseen seuraan, ja niistä tuli aika erikoiset sukat, kestävyydestä ei vielä tietoa, vähän häiritsee langan iso epätasaisuus, noh, tulipa erilaiset. Miten tästä sukankutomistaudista pääsee eroon? toisaalta en tiedä haluankokaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo kysymys onkin vaikea. Itselläni helpottaa aika ajoin, kun on pakko tehdä jotain muuta ja välillä on kiva ottaa virkkuukoukku puikkojen sijaan. Minulla on tässä sellainen ongelma, että teen myyntiin. Itselle tehden raaskii ostaa kalliimpia ja laadukkaampia lankoja, ja niin tietysti pitäisi olla myös myytävissä sukissa. Esteeksi tulee hinta, jos lanka jo maksaa "maltaita", tulee valmiin sukan hinta kohtuuttomaksi. Nytkään työstä ei jää kuin euro tunnilta... Tätä kirjoittaessani tuli mieleen, että onkohan nuo ohuesta langasta tehdyt sukat yhtä lämpimiä kuin esim. paksusta Isoveli-langasta kudotut?

   Poista
 7. suljen tämän postauksen kommenteilta, koska tähän tulee päivittäin monta ulkomaista roskapostia.

  VastaaPoista