Intohimona käsityöt

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Villasukat pyöröpuikoilla?

Yleensä Pellavasydämessä on niin päin, että minä neuvon asiakkaita. Olen saanut jopa vanhan mamman kanssa viritellä vanhoja muistoja siitä, miten kantapää kudotaan.

Nyt kuitenkin kävi toisinpäin. Asiakkaani / ystäväni kertoi neulovansa sukat pyöröpuikoilla. Olen kyllä kuullut tuollaisesta, mutten nähnyt sitä käytännössä, saati itse kokeillut. Hän toi aloittamansa sukanvarret ja näytti, miten neulominen toimii. Yritin taltioida tekotavan muistini filmille - saas nähdä onko se siellä, kun alan yrittää?

Samalla systeemillä voi kuulemma tehdä mitä vaan - puseron hihat, pipon jne. En oikein usko, ennenkuin olen itse kokeillut. Oletteko te tehneet sukkia pyöröpuikoilla? Kannattaako opetella?

10 kommenttia:

 1. Aina kannattaa opetella kun kerran oppiakin on saanut.
  Itselläni se on edelleen vain kirjaselaamiseksi jäänyt. Muut projektit rynnii edelle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, tarttis tehdä niinkauan kun muistaa vielä miten se meni...

   Poista
 2. Muistan olleeni erittäin epäluuloinen, kun kuulin tästä ensimmäisen kerran. Mutta kokeilin ja ihastuin. Helppo tehdä kaksi samanpituista sukanvartta (tai hihaa) kun tekee molempia yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kyllä sotkeennun lankoihin, jos niitä on enemmän kuin yksi, joten tässäkin on vaaransa!

   Poista
 3. kiitos kommentista!
  Olen kokeillut ja toimii erityisesti, jos aloittaa varpaista päin ja on esim. vain yksi kerä lankaa, niin tolla tekniikalla saa langan kulutettua loppuun eikä riittävyydestä tarvii huolehtia. Jos *toisen sukan syndrooma* vaivaa niin on hyvä keino hillitä :) Magic cast on - on esim. 1 hyvä tapa aloittaa varpaista. http://www.knitty.com/ISSUEspring06/FEATmagiccaston.html tai löytyy youtubestakin.
  t:katja

  VastaaPoista
 4. Opin tämän tavan viime syksynä ja siitä asti sukat on kudottu pyöröpuikolla. Hyvä ja helppo tapa, kunhan pääsee juonesta kiinni. Kannatta opetella. Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 5. Toisen sukan syndroomaan toimii hyvin. Pitkät polvisukat tein viime talvena ensin testiksi ja opiksi itselleni ja sitten tyttärelle varpaasta alkaen. Kätevä juttu, kun pääsee alkuun. Pareittain neulon yhtäaikaa, mutta ehkä useammin nyt kahdella puikkosetillä kuin pyörön kanssa. Pyöröllä teen kyllä kaiken muun, oma Kilo villaa -takkinikin on saumaton.

  VastaaPoista
 6. Pystyykö kirjoneuletta tekemään pyöröpuikoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Villasukkaankin voi tehdä kirjoneuletta pyöröpuikoilla.

   Poista
 7. Pystyykö kirjoneuletta tekemään pyöröpuikoilla?

  VastaaPoista