torstai 29. marraskuuta 2012

Kerrankin minä tiesin, mistä puhutaan!

Olin eilen atk-kurssilla.
Lähdin kotoa toistellen ihan ääneen, että mahdanko minä mitään oppia, en varmaankaan ymmärrä mitään.... Mutta kerrankin olin väärässä!

Kurssin järjestää Novida ja aiheena kotisivut. Miten teen itse kotisivut ilmaiseksi? Etukäteen ei ilmoitettu, mitä ohjelmaa kurssilla käytetään. Omat kotisivuni (linkki) on tehty ohjelmalla, joka on minulla vain vanhalla koneella ja erittäin hankalasti päivitettävissä (mistä syystä siellä onkin usein vanhentunutta tietoa).

Tällä kurssilla kotisivut tehdään käyttäen bloggeria. Hahaa - senhän minä osaankin jo! Nyt olisi kova into päästä tekemään Pellavasydämen uusia kotisivuja = uutta blogia, mutta tähdellisempää tai ainakin kiireellisempää tekemistä on niin paljon, että on maltettava mielensä.

Tästä olisi kovasti paljon kerrottavaa, mutta nyt ei ehdi...ehkäpä sitten joulun jälkeen paneudun tähän pohdintaan. Tottahan toki tällainen blogipohjainen kotisivu on vähän "alkeellinen" - ainakaan siihen ei saa verkkokauppaa tehtyä, mutta kelvannee eli riittänee minulle. Tärkeimpänä pidän sitä, että päivittäminen on helppoa, jolloin sitä tulee tehtyä ja toinen ratkaiseva asia on tietysti maksuttomuus.

Kommentteja ja kokemuksia kotisivujen tekemisestä tai käyttämisestä otan oikein mielelläni vastaan.

Tänään oli taas kiireinen työpäivä. Aamu alkoi puhelinherätyksellä. Olen lupautunut pitämään käsityökursseja naapurikunnan kansalaisopistoon. Vähän kiireisellä aikataululla (= kahdessa päivässä) suunniteltiin kaksi lyhytkurssia tammi-helmikuulle.

Matkalla putiikkiin otin vastaan tilauksen liikelahjasta, joka piti saada asiakkaalle tunnin kuluessa. Niinpä minä soittamaan puusepälle ja jännittämään sitä, että riittääkö aika ja löytyykö sopiva tuote. Hätäisiä puhelinsoittoja sinne ja tänne, mutta niin vaan asia tuli hoidettua. Asiakkaan tarpeiden täyttäminen on ykkösasia!

Yksi tilattu tunika piti luovuttaa tänään. Viimeiset ompeleet tein asiakkaan odottaessa vieressä. Täysin oma vika kun on kerran ryhtymisrajoitteinen - miksei sitä voi oppia tekemään asioita ajallaan? Miksi pitää siirtää ja siirtää ja olla koko ajan "tuli hännän alla". Mikään ei rasita niin paljon kuin tekemättömät työt ja suunnatonta mielihyvää tuottaa saada asiat päiväjärjestykseen!

Lonkkani leikannut lääkärikin soitti tällä viikolla, mutta siitä kerronkin toisessa blogissani Lonkkaleikkaus.


Tähän tunikaan tein ensimmäistä kertaa tuollaiset pallotaskut. Ei kylläkään oikein erotu näissä kuvissa. Mielestäni tuovat kivasti ilmettä muuten aika eleettömään asuun. Tuo napppijutskakin on uutta. Tässä tapauksessa käytin isoja keraamisia, käsinvalmistettuja pitsinappeja.


Oijoi, kun pellava menee helposti ryppyyn. Ja kun juuri tämän silitin!

Tälläista höpötystä tänään. Mervi.

6 kommenttia:

 1. Kaunis tunika, napit olkapäillä on mukava yksityiskohta.

  VastaaPoista
 2. En ole ennen kuullut tuota sanaa "ryhtymisrajoitteinen" - se on ihana, otan sen heti käyttöön. Sama vaiva täällä nimittäin. Tähän asti olen ilmoittanut, että minulla on runsaasti "hermoenergiaa". Sen sanan opin 1980-luvulla professori Heikkilän luennolla. Hän väitti, että ihmiset, joilla on hermoenergiaa, uskaltavat jättää asiat viime tippaan, koska he tietävät suoriutuvansa niistä kuitenkin määräaikaan mennessä. Ihmiset, joilla ei ole hermoenergiaa, tekevät kaiken liian ajoissa, koska eivät luota suoriutumiseensa. :-) Siihen luentoon asti olin ollut vain "laiska". Arvaa, riensinkö voitonriemuisena äidille kertomaan :-)

  VastaaPoista
 3. Ai ihana, ryhtymisrajoitteinen ja hermoenergiaa! Mun uudet lempisanat. :D

  VastaaPoista
 4. Bloggeriinkin saa verkkokaupan tehtyä, monellakin tapaa. Tässä yksi esimerkki:
  http://www.wazala.com/start/help/wazala-store-on-blogger/
  Ite en oo kokeillut, mut vaihtoehtojakin tuolle kyseiselle löytyy.

  Miulla oli keväällä pahaa ryhtymisrajotteisuutta, mut siitä syytän kilpirauhasta. Helpottanut lääkityksen myötä.

  VastaaPoista
 5. kiva postaus! minäkin liityn ketjuun, joka omii tuon hauskan ilmaisun "ryhtymisrajoitteinen" sanavarastoonsa, ei "hermoenergiakaan" hullumpi ollut. itse puhun samasta asiasta "työrajoitteinen" kun tuppaan valkkaamaan tekemisiäni.
  Kaunis tunika, itse olen lähes samalla mallilla tehnyt froteesta ja hieman huovuttanut osin:))
  ps bloggeriin saa mainion verkkokaupan, on kovin suosittukin nykyisin

  VastaaPoista