maanantai 18. helmikuuta 2013

Ja valikoimat senkun lisääntyy...

Vielä vuosi sitten Pellavasydämen valikoimiin kuului hyvin vähän käsityötarvikkeita, ne mahtuivat hyvin kahteen hyllyyn. Nythän niille on varattu kokonainen iso huone - monta hyllyllistä!

Olenkin kertonut, että koko ajan lisääntyy kyselyjen määrä, milloin mitäkin tarvittaisiin ja minä joudun usein sanomaan eioo. Yksi tällainen vakiokysely koskee ontelokuteita. Vain hyvin suppea värivalikoima, muutama vyyhti on meillä ollut. En itse ole mitenkään kovin ihastunut niihin, vaan valitsen mieluummin tavallisen trikookuteen. Silloin tällöin saan asiakkaankin "käännytettyä", mutta moni lähtee edelleen etsimään ontelokudetta. Tämä on paljolti sen seurausta, että monet ohjeet (lue: Kauhavan Kangas-Aitan ohjeet) ovat nimenomaan ontelokuteelle.

Toinen isompi asia on pellavalangat. Voisi sitä ihan oikeutetusti kuvitella, että Pellavasydämessä olisi myynnissä hurjasti pellavalankoja. Mutta ei ole ollut.

Tänään sitten tuli kaksi isoa laatikkoa. Sisältö oli ontelokudetta, pellavalankaa ja moppilankaa. Päätin, että alan pikkuhiljaa laajentaa  varastoani noidenkin suuntaan. Taas tarvitsisin teidän apuanne. Olen itse erittäin huono asiantuntija pellavalankojen kanssa, koska en kudo kangaspuissa. Vain muutaman kurssin olen kansalais-opistossa ollut kudontapuolella ja todella  vähän pellavalankaa käyttänyt. En välttämättä pyrkikään TÄYDELLISEEN VALIKOIMAAN, mutta mitä pitää ehdottomasti olla? Mitä eniten käytetään. Rohdinta, aivinaa, mitä vahvuutta, väriä tms. kannattaisi ottaa valikoimiin?

Usein asiakas tarvitsee lankansa juuri nyt, eikä ehdi odottaa, kun kerron että voin kyllä tilata ja lähetys yleensä saapuu jo ylihuomenna. Tänään tein yhdelle asiakkaalle jo lisätilauksen ihan sen mukaan, mitä tukussa myyjä minulle suositteli.

Sitten on sellaisia harvemmin kysyttyjä juttuja, joiden kanssa olen aivan ihmeissäni. Hardangerlankoja, helmilankaa, kirjontalankoja (onks näillä jotain eroa?) himmeliolkia, kipsijauhetta, kynttilänsydäntä, ristipistotöitä, jne....Ymmärrän oikein hyvin, että näitä kaivataan. Tekijät ovat yleensä vanhempaa väkeä, joka ei ole tottunut netistä tilaamaan, vaan oikein hyppysissään hipelöimään. Ja ne värit, eihän niitä voi näkemättä tilata.

Arvaatte, että olen päästäni pyörällä, kun toisaalta mietin, voinko ylipäätään jatkaa putiikin pyörittämistä ja toisaalta koen kovasti tarvetta laajentaa toimintaa. Missä se kristallipallo ja miten sitä luetaan?

ihmettelee Pellavasydämen Mervi
no  mutta huomenna on kiva päivä, kun puretaan nuo laatikot ja muuten muutama muukin laatikko, jotka siirrettiin täältä "kotivarastosta" puotiin....kamera pitää ottaa huomenna messiin!

3 kommenttia:

  1. Tällainen asia tuli mieleeni, en tiedä oliskos edes mahdollista, varsinkaan kun olet epävarma jatkamisen suhteen.
    Erityisesti tällaisia henkilöitä varten, jotka eivät ole tottuneet netin käyttöön. Jospa sinulla olisi ns "näytteet" erilaisista materiaaleista ja vaikkapa värikartat hintatietoineen. Asiakkaan sitten pölähtäessä liikkeeseesi, voisit esitellä hänelle konkreettisesti tuotteet, jotka hän voi kauttasi tilata muutaman päivän viiveellä. Näin sinulla ei olisi nurkissasi tavaraa, jonka kaupaksi meno ei ole varmaa. Tietysti yhtenä väliportaana hintasi olisivat suuremmat, kuin suoraan tilaamalla, mutta jos asiakas ei itse ole halukas (tai osaa)tilaamaan. Laitoin ihan raakileena sulle tän idean, toimimuuden saat itse miettiä.

    VastaaPoista
  2. Pellavalangoissa on todella paljon laatueroja, ja kankaankutojia ajatellen varastoon kannattaa ottaa vain niitä parhaita. Hyviä perusvärejä ovat valkaisematon, puolivalkaistu ja musta. Loimilankana kerrattu aivina on varma valinta. Monenlaisiin töihin sopiva kudelanka on esimerkiksi rohdin nro 8. Sanoisin että kannattaa panostaa mieluummin pariin hyvään laatuun ja laajaan värikarttaan kuin pitää varastossa vähän kaikenlaista.

    VastaaPoista