torstai 18. huhtikuuta 2013

Ei toisen vahingosta pidä iloita

Vahinkoja sattuu. - Aloin oikein miettiä tuota sanaparia.... Vahinkoja ei tehdä, niitä ei tilata, niitä ei suunnitella, niitä ei tarkoiteta. Niitä vaan sattuu. Ja joskus ne ihan totta sattuu.

Kaupanpidossa on ihan omat vahinkonsa. Voi tulla vahinko-ostoksia. Voi antaa vahingossa väärin rahasta takaisin. Voi myydä vahingossa viallisen tuotteen. Jne.

Sellaisiakin vahinkoja on sattunut -  itse asiassa ihan äskettäinkin -  että tulin sisälle kauppaan, jossa Pirkko-myyjä oli tuuramassa. Aloin sitten touhottaa jotain ja mm. kysyin, että "ostiko ne ....." Monenlaista ehdin puhua pälättää, ennenkuin Pirkko sai sanottua että putiikissa on asiakas...Ääääh....No, ei siinä nyt mitään ikävää tullut sanottua, mutta sellaista tavallista pöhköä.

Sen sijaan aika paha moka oli käynyt jollekin (luultavasti) paikkakuntalaiselle vaatemyyjälle. Onneksi meitä on sentään aika monta, ettei ihan heti arvaa, kuka se oli. Kaikki ovat siis mustalla listalla - minäkin ehkä?

Paikallislehdessä on Tekstaripalsta, johon lukijat saavat kirjoitella mielipiteitään ja mitä sattuu. Yleensä kirjoitukset ovat juuri sitämitäsattuu. Tällä viikolla joku kertoi, että oli jättänyt housunsa vaatekauppaan lyhennettäväksi ja poishakiessaan löysi myyjän unohtaman lapun: " Vanhempi hössöttävä nainen. Rasvaiset hiukset"

Auts.

Huomenna ei satu kauppavahinkoja, sillä olen koko päivän kotona. Sitten lauantaina onkin Kevätmarkkinat, jolloin odottelen vähän runsaampaa osanottoa. Tänään oli erittäin hiljainen päivä, satoi vettä koko ajan. Tein jotain epätavallista: harjoittelin rosee-kukkien tekemistä. Inhoan ohjeiden lukemista ja uuden tavan opettelua, mutta nyt sen tein. Netistäkin katsoin erilaisia ohjeita ja onnistuinkin saamaan muutaman aikaiseksi. Toiset villalangasta ja toiset paperinarusta. Hiukan on jo ajatusta, mitä niistä sitten kokoan.

Olettekos te tehneet rosee-kukkia? Onko hyviä ehdotuksia niiden käytölle?

Mervi
ps. vielä varmennus: tuo tekstaripalstan moka ei siis tapahtunut Pellavasydämessä, onneksi...

5 kommenttia:

 1. Hups, sattuhan sitä tekevälle ja puheliaalle.
  Minä kävin eilen katsomassa paikallisessa käsityökeskuksessa rose-kukkien tekoa. Olen joskus saanut sen muotin(tai mikä se on) mutta en ole koskaan niitä tehnyt. paperinaruakin on, joten pitää kai kokeilla.
  Kiitos pitseistä.

  VastaaPoista
 2. Tein rose-kukkia ohuesta metallilangasta joulupaketteihin koristeita. Kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
 3. Tuo asiakasta kuvaava lappu, josta myös luin, on todella käsittämättömän typerä ja suorastaan älykääpiön temppu. Älykkyysosamäärä puhdas 0. Haluaisin todellakin haastatella tätä "vaatemyyjää" ihan kasvotusten, että mitä mietti kun lapun kirjoitti ja erityisen vakavan tapauksesta tekee se, että VIESTILAPPU päätyi lopulta asiakkaan luettavaksi, voi viddu mitä porukkaa.

  En voi käsittää, että on kyseessä aikuinen ihminen. Uudessakaupungissa ei ole yhtään ainoaa "vaatemyyjää" niin hyvällä maulla ja tyylillä varustettu, että voi käyttää asiakkaasta tuollaista kuvaelmaa. Paikalliset "vaatemyyjät" ovat sieltä arkisemmasta/epämuodikkaimmasta päästä mitä minä olen vaatekauppoja kierrellyt. Toivottavasti tempaus kolahtaa "vaatemyyjän" omaan nilkkaan ja vielä hiton lujaa. Kertakaikkisen pöyristyttävää!!

  VastaaPoista
 4. Onpa "kiva", että anonyymit haukkuvat täällä noin kiivain sanoin välillä muitakin, eivätkä aina sinua, Mervi. Mutta sympatiani ovat sen lapun jättäneen vaatekauppiaan puolella. Vahinkoja sattuu. KAIKILLE. Ja kyseinen kauppiaskin varmasti oppi jotain, ja kirjoittaa jatkossa päivänvalon kestäviä muistilappuja.

  VastaaPoista