tiistai 2. huhtikuuta 2013

Saa ilmaista mielipiteensä

Myöhään illalla sain yhtäkkiä inspiraation laittaa blogin kuva - mikä sen nimi on, kun tuolla ylimpänä on - uusiksi. Edellinen alkoi näyttää kovin synkältä ja halusin jotain keväistä, iloista ja värikästä.

Kävin Picasasta läpi kaikki kuvat ja poimin iloisen väriset. Sitten jouduin niitäkin vähiä kuitenkin praakaamaan ja jäljelle jäi kovin vähän. Tein tuollaisen. Ensin se näytti ihan hirveen sotkuiselta, mutta muutaman kerran kun klikkasin blogin auki, kuva alkoikin sopia silmääni.Tähän saa taas sanoa ihan rehellisen mielipiteen. Mitä tykkäätte? Mikä on hyvää, mikä huonoa, millainen olisi parempi?

Luulinkin jo saaneeni tähän asiaan yhden mielipiteen anonyymilta, joka aloitti kommenttinsa "En ymmärrä kuvakollaasiasi.." Mutta hän puhuikin ihan toisista kuvista. Tällainen keskustelu - näette sen kyllä kirjoituksen "melkein kuin iholla" jälkeen.

En ymmärrä "kuvakollaasiasi". Mikä sen tarkoitus on, ketä se palvelee ja mitä sen johdosta pitäisi kirjoittaa tai mikä on sellainen kommentti jonka kuvasarjan henkilö hyväksyy ?

Mielestäni tuollaiset kuvat ovat todella vastenmielisiä ja törppöjä, antaa blogin pitäjästä, anteeksi vaan, jotenkin höntin ihmiskuvan. Siis vielä, onko joku todella kiinnostunut siitä, miltä näytät suihkunraikkaana tai vähemmän suihkunraikkaana ?
Jos vain tämä kuvasarja menee yli ymmärryksesi, niin sinulla onkin hyyyyvin laaja ymmärrys!
Raotanpa sinulle salaisuuden verhoa:
- osa näistä jutuista palvelee ihan vain minua itseäni. Haluan laittaa tänne talteen kuvia ja tunnelmia ja sitten joskus voin palata niihin.
- Osa taas palvelee niitä, jotka eivät ollenkaan minua tunne, näkevätpä sitten esim. naamani eri olosuhteissa
- osa palvelee tuttuja, jotka tuntevat minut. Välillä näkevät sitä ihan ominta itseäni, mikä ei tule ilmi, jos kirjoitan vain "virallisia" asioita.
- osa palvelee niitä, jotka eivät koskaan saa iloa mistään siitä, mistä muut iloitsevat, vaan tarvitsevat aina jotain provosoivaa, voidakseen ylipäätään kirjoittaa jonkin kommentin.
-joskus on niin tylsästi, ettei kamerassa ole mitään kunnollisia kuvia, en jaksa lähteä kuvaamaan ja sitten teen jutun niistä mitä on. Kaikkia ei voi miellyttää, tyydyn siihen.

Oletko huomannut, että joskus kauneuden tajuaa vain, jos näkee jotain rujoa vieressä. Minun kamalat naamakuvani nähtyäsi osaat varmasti arvostaa omaasi ja muiden nättejä naamoja.

Jaa-a ai näistä kuvista saat minusta höntin kuvan. Oletko ihan varma, etten oikeasti olekin höntti - mitä ikinä se sitten sinulle tarkoittaakin?Kommentin lisääjä pohti ensin, että mitä kuvien johdosta pitäisi kirjoittaa tai mikä on sellainen kommentti jonka kuvasarjan henkilö hyväksyy?
- blogeissa ei ole koskaan pakko kommentoida mitään
- joskus sanotaan, että jos ei ole mitään mukavaa sanottavaa, ei kannata edes suutansa aukaista
- tuo anonyymin valitsema kommentti ei varmaan hänen omasta mielestäänkään ollut se, mikä kirjoittajalle iloa tuottaisi. Ehkä hän halusi kokeilla sitä ALARAJAA, MIKÄ VIELÄ HYVÄKSYTÄÄN?


Tällaisilla fiiliksillä lähden aloittamaan työviikkoa, hyvin syöneenä ja hyvin levänneenä! Tämä viikko lienee vielä ihan tavallinen, mutta sitten alkaakin viikko, jossa pitäisi olla touhua ja tohinaa!!!! Siitä myöhemmin.
Mervi

25 kommenttia:

 1. Heh, anonyyminä on niin kovin helppoa tulla kommentoimaan mistä vain ja mitä vain :) Mä en ole vielä ymmärtänyt mitä ihminen saa toisten haukkumisesta/mollaamisesta. Oman itsetuntonsa pönkitystä? Mä ainakin pönkitän itsetuntoani ihan joillain muilla keinoin, ku toisia väheksymällä.

  Mun mielestä kuvakollaasi on hyvä, mutta ehkä Pellavasydän -teksti voisi olla selvemmin esillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaisiko jos tekstin väriä vain muuttaisi? Esim. musta tai vihreä.. tai rajaisi fontit vastavärillä..?

   Poista
 2. Kuvat on ihania ja pirteää kevättä luvaten, mutta tosiaan tuo nimi hieman hukkuun tuonne sekaan.

  VastaaPoista
 3. Uhhuijaa. Sinun anonyymisi ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. En usko blogistaniasta paljon tyhmempiä löytyvänkään. :)

  Minä tykkään uudesta ulkoasusta tosi paljon. Kivan värikäs, tosi keväinen ja iloinen tunnelma.

  Kokeile vaihtaa Pellavasydän-teksti valkoiseksi, jos se erottuisi sitten paremmin.

  VastaaPoista
 4. Sinun kuvakollaasi on tosi hieno .Värit kesäiset ja kuvat sointuu hyvin toisiinsa.Kaikkea ne toiset kehtaakin kirjoitella,hyvää työviikkoa sinulle.Tyttik.

  VastaaPoista
 5. Pellavasydän-teksti jää tosiaan hippasen piiloon.
  Mutta muuten on kyllä tosi ihanat ja pirteät värit
  ja hyvä meininki.

  Anonyymeistä sen verran, että eihän "me" kaikki anonyymit kuittailla pahasti. Päinvastoin.

  Nyt vähän mietityttääkin, että kehtaako enää kommentoidakaan,
  kun on näitä "pahiksia" joukossa mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan lukea kommentteja. Tylsää olisi, jos kaikki olisi "kivaa ja kaunista", kyllä vähän rosoakin pitää olla mielenkiinnon vuoksi. Ymmärrän oikein hyvin anonyymejä, halutessaan voi keksiä jonkun nimimerkin, jota käyttää tekstin lopussa. Näin erotuu muista ja on kiva yhdistää kommentti aina tiettyyn anonyymiin. Ja hei, kyllä mukaan mahtuu hyvikset ja pahikset...

   Poista
  2. Joo, toi on ihan totta. Noita "rosotekstejäkin" on hauska lukea, kunhan ei nyt aivan kauhean persoonan henkilökohtaisuuksiin mennä.

   Jotkut blogit on todella tylsiä, kaikki huutaa yhteen ääneen "oi kun kiva, kiva, kiva", ja muuten Mervi, kaikki eivät kuitenkaan ole tuota mieltä, että kaikki on niiiiiin kivaa ja kaunista. Haukuista oppii muuten jotain, tai en minä, vedän herneen nokkaani : )))

   Poista
 6. Kiva kollaasi. Erityisesti katse kiinnittyi tuohon oikealla alhaalla olevaan kukkapeittoon (?) Oletko esitellyt sitä täällä blogissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...onkos se kukkapeitto ollut muuta kuin ehkä ikkunasomistuksena. Täytyypä tarkistaa.

   Nyt on kollaasia muutettu sen verran, että sain tekstin paremmin erottumaan.

   Kiitos taas kommenteista ja hyvin yhtenevistä tälläkin kertaa!

   Poista
 7. Mielestäni olet rohkea, piristävä, avoin, aidon tuntuinen
  henkilö. Kun ei pidä kovaa kuorta suojana on vaarassa sitten saada "kivitystä piiloista" !
  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja voimaa!
  Irmelin

  VastaaPoista
 8. Minustakin kollaasi on iloisen pirteä ja sopii tällaiseen hitaasti etenevään kevääseen:)
  Onhan se niin, että mitä tahansa tekee, kaikkia ihmisiä ei voi miellyttää. Eikä tarvitsekaan.
  Sehän on niin, että blogien seuraaminen on ihan vapaaehtoista puuhaa ja jos joku blogi ei miellytä, ei muuta kuin jättää lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta kirjoitat. Voi miten toivonkaan, ettei tätäkään blogia lukisi yksikään, joka ei tästä tykkää ja varsinkaan kukaan sellainen, joka minua inhoaa. Ikävä ajatella, että näen vaivaa ja sitten lukija vaan puhisee kiukuissaan...

   Poista
 9. Miksi ihmeessä poistat kommentteja siitä millaista mielipahaa olet saanut muualla itse aikaiseksi? blogin poistoista asioiden vääristelyyn asti. Kaikki ei ole ihan niin mustavalkoista mitä vakkari lukijasi uskovat. Ihana Mervi ei välttämättä sisältäpäin olekaan niin ihana ja empaattinen mitä esim. blogi antaa ymmärtää. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin kommenttisi, koska tiedän, millainen soppa siitä syntyisi, jos alkaisin kertoa juurta jaksain, mistä siinä asiassa oikeasti on kysymys. Siis mistä luulen sinun minua syyttävän. Ja kyllä luulen lukijoideni tietävän - ei kun tiedän - etten ole mikään erikoistapaus. Itseasiassa aika paljon täälläkin kertonut töppäyksiäni. Hyvä Merja, sinulle en kaiketikaan ole mitään pahaa tehnyt, joten miksi ihmeessä käyt minua täällä mustamaalaamaan? Otapa huomioon, että asioissa on aina kaksi puolta, ehkäpä sinä et olekaan vielä totuutta tullut tietämään?

   Poista
  2. Tämän vuoksi juuri, suurin osa blogeista on pelkkää kiiltokuvaa, siis kuvia ja hirveetä hehkuttamista ja itsekehua. Jokainenhan voi raapustella ihan mitä potaskaa lystää, ottaa kuvia, kuitenkaan paljastamatta mikä itse todellisuudessa on, siksi on vaan parasta olla varuillaan, ettei heitä "tikaria tulosuuntaan"!

   Poista
 10. tais osua ja pahasti. No toivottavasti muullekin porukalle avautuu millainen orjapiiskuri ja ihmisten maineen pilaaja oikeasti olet :) Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihmeessä sinä voit lausua minun orjapiiskuruudestani yhtään mitään? En käsittääkseni ole koskaan ollut sinua komentelemassa, enkä usko että edes tunnemme? Hiukkasen uskallan epäillä, että näillä sinun kommenteillasi avautuu ainoastaan se, että haluat pilata minun maineeni (omilla sanoillasi sanoen), pilata lukijoiden ilon ja olen kovin hämmästynyt, jos tällaisesta toiminnasta saat itsellesi hyvän mielen. Tämä on Merja sitten viimeinen kommenttisi, jonka tästä asiasta julkaisen. En halua, että sinä, minulle täysin vieras ihminen, saat syytöksilläsi blogini näyttämään taistelutantereelta. Sanonpa taas vanhan hyvän neuvon: kun noin paljon minua inhoat, älä lue blogiani. Nauti hyvä ihminen kauniista keväästä, auringosta ja uuden elämän puhkeamisesta sen sijaan, että tulet tänne omaasi ja muiden mieltä pilaamaan!

   Poista
 11. Ohhoh! Pari päivää poissa linjoilta ja täällä on menossa varsinainen saippuaooppera! Ei ole tarvetta Kaunareille tai Salkkareille kun vierailee tässä blogissa! :D

  Mä kokeilisin miltä Pellavasydän-teksti näyttäisi valkoisena tai vihreänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen surullinen asioiden saamasta käänteestä - taas kerran. Välillä mietin blogin sulkemista vain kutsutuille, välillä sen sulkemista kokonaan.

   Poista
  2. Älä ihmeessä sulje blogiasi (ainakaan kokonaan), ainakaan ellet sitä itse aidosti ja täysin halua! Blogi on sinun, ei muiden. Ja blogin kirjoittajalla on oikeus hallita sitä ja sen kommentteja, vaikka sitten tarvittaessa rajata joidenkin kommenttien näkymistä, jos ne vievät blogia suuntaan, jota et toivo tai halua. Toki se ei ole sitten "koko totuus" (luuleeko joku, että jokin asia netissä on se absoluuttinen koko totuus?), mutta blogin kirjoittajana sinulla on oikeus määrittää, millaisen blogistasi haluat. Jos se ei jotain miellytä, niin voi voi.

   Poista
  3. Nyt kyllä tuntuu menevän överiksi.
   Surullinen olo tulee ihan itellekin.
   Jotain rajaa. Höh.

   Poista
 12. Mitäs noi anot, taitaa sydärin saada jos koskaan Pinterestin ihanaan maailmaan kompastuvat? Joillakin on paha ole.

  Kuten hyvin tiedät, niin itse noudatan "got nothing nice to say, say nothing at all" toimea elämässä. Joskus auttaa kun ottaa enemmän tai vähemmän breikkiä ja selvittää päätä. Ehkä sitten voi sanoa hieman kivemmin.

  VastaaPoista