keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Montako yötä vielä?

Täällä sitä vieläkin sairaalassa valmistaudutaan yötä vasten. Tuntuu hassulta, kun kahdeksan aikaan hoitajat toivottelevat hyvää yötä. Jos olisin kotona, saattaisin ehkä vasta herätä päiväunilta ja olla parhaimmillani aloittamaan jotain hommia. Puolen yön jälkeen vasta alkaisin ajatella nukkumaan menoa.  

Aamulla täällä aloitetaankin ajoissa, kun minä taas nukkuisin. Viime yö oli rikkonainen. Klo 24 antibiootti tippumaan, klo 01 se otettiin pois. Klo 04 uudelleen tippumaan, klo 05 pois. Sen jälkeen en heti saanutkaan unta. Istuskelin sängyn laidalla ihmettelemässä. Seitsemän jälkeen tultiin herättämään ja silmät ristissä puntariin. ( - 0,5 kg ). Ennenkuin sain uudelleen unen päästä kiinni, tuli siivooja. Seuraava herättäjä oli aamulääkkeiden tuoja, sitten aamupalan tarjoaja. Kun taas sain silmät kiinni, tuli kaksin hoitajaa tekemään aamutoimia. Samaan aikaan poikkesi myös fysioterapeutti. Ja kun minä niin mielelläni nukkuisin! 

Lääkäri kävi myös aamupäivällä tarkistamassa tilanteen ja lupasi konsultoida ortopedia siitä, mitä antibiootin ja haavan kanssa tehdään. Sen jälkeen en ole asiasta kuullutkaan. Lounas klo 11 ja kun juuri pääsin ruokalevolle ja sain unen päästä kiinni, soi puhelin: jos vaikka haluaisin lehden tilata. Iltapäivällä sentään kävi pari vierasta mieltäni piristämässä. Klo 16 syötiin päivällinen, kevyt kasvissosekeitto. Iltapalalla jouduin taas turvautumaan omiin eväisiin.

Tällainen oli tämä keskiviikko, jota olen niin odottanut. Tänään piti olla viimeinen antibioottipäivä ja huomenna kuvittelin pääseväni kotiin. Kun olen oikein huonosti nukkunut yön ja aamulla olisi ihana nukkua, niin toivoisin, että siivooja voisi aamupäivän siivota yleisiä tiloja tulla vasta myöhemmin huoneisiin. (Muut siivoojat kyllä näin tekeekin). Mitähän tapahtuisi, jos sanoisi, että laita ovi kiinni, minä nukun nyt! Kaiken tämän jälkeen kuvittelisi, että ensi yönä uni maittaisi, toivoa sopii, mutta epäilen. Ensimmäinen herätys on taas klo 24 jne.

Hyvää yötä! Toivoo Mervi

8 kommenttia:

 1. Voi kurjuus, yritä kestää. Paistaa se päivä vielä...

  VastaaPoista
 2. Harmillista, että et voi kunnolla nukkua, se kun tietysti auttaisi yleiskuntoonkin. Yritä jaksaa, kyllä se leikkaushaava jossain vaiheessa lakkaa 'vihoittelemasta'. Minun mielestä on hienoa, että kirjoitat tänne blogiin tunteistasi ja kuulumisistasi. Joka aamu käyn kurkistamassa, mitenkähän Mervi nyt jakselee. Jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 3. hei vaan ja huomenta. just tommosta se sairaalassaolo on. ihminen on sairas ja tarvitsisi lepoa, mutta aina on joku kuuhaamassa ja vierustoverit ne vasta rasittavia voivat olla. onneksi nykyään ei pidetä kauaakaan osastolla, paitsi nyt sinulla on kyllä mennyt kauan ja tiedossa on lisäkoettelemus vielä uuden leikkauksen myötä. minulle tuli pikaisesti aika lonkan tekonivelleikkaukseen, jo 26.5. ja hiukanhan tuo jännittää, vaikka on vissiin jo 40. operaatio. on vaan niin kovasti nyt kipeenä tuo lonkka ja koko jalka, että oon vaan huojentunu, kun pääsen leikkuulle. voimia sinulle !

  VastaaPoista
 4. Kauheaa heräilyä koko ajan,ei ihme että väsyttää,koko ajan joku ramppaa:(

  VastaaPoista
 5. Kyllähän se varmasti harmittaa kun kotiinpääsystä ei ole tietoa ja joutuu epävarmuudessa olemaan monessakin asiassa. Äkkiseltään sitä luulisi tällainen sairaalaelämään tutustumaton että osastolla olisi aikaa nukkua. No aikaa ehkä, mutta onko sitä rauhaa? No paino sentään jatkaa pudotusta, mikä on yllättävää kun ajattelee että "vain" osastolla makaa. Onko sinulla ihan talon puolestakin jokin vähäenerginen ruokavalio? Mahdoitkohan saada scannaamani artikkelin? Kiinnostaisiko sinua Coxan lääkärin kommentointi artikkeliin?

  VastaaPoista
 6. Se on kyllä vihonviimeistä, jos ei saa nukuttua. Se vaikuttaa kaikkeen.
  -anja-

  VastaaPoista
 7. Megi: kyllä sain ja vastausviestinkin lähetin. Ja juu, kiinnostaa kyllä se coxan kommenttikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedät varmaan, että se Coxa on tekonivelsairaala. Mulle on laitettu toiseen lonkkaan tekonivel siellä v 2002 ja hyvin on toiminut. Toinen lonkkahan on operoitu eli laitettu jo v1995 tammikuulla Hyvinkään aluesairaalassa ja vielä se sama nivel toimii.
   -MUR-MUR-

   Poista