torstai 22. toukokuuta 2014

Varaosa Belgiasta

Kyllästyin kertakaikkiaan siihen, että tietoa omasta tilanteesta ei heru. Ärsyttävää maata täällä päivästä toiseen, kun kukaan ei ehdi katsoa ja lausua jotain tt-kuvia. Lähetin leikkaavalle lääkärille Tyksiin tällaisen viestin (huom. olen ennenkin viestitellyt hänen kanssaan):

Nyt tää alkaa repiä pyjamahousujaan! Olen maannut yhdeksän viikkoa sairaalassa. Eikö niistä 15.5. otetuista tt-kuvista oikeasti kukaan vielä tiedä mitään? Ilmeisesti 5.6. määrätty leikkaus siirtyy myös? Tahtoisin päästä kotiin käymään edes vähäksi aikaa.
Ei muuten kestänyt kauan kun sain vastauksen:
Lonkan tilanne on hankala. Tt-kuvat on lähetetty Belgiaan. Noin 4-6 viikkoa kestää, että implantti on meillä. 
Joku laskuvirhe tässä on ollut alunperinkin. 15.5. kuvaus ja leikkaus 5.6. - siihen väliin ei jää 4 - 6 viikkoa. Kuviin suhtaudutaan kahdella eri tavalla: itse olen koko ajan ajatellut, että kuva otettiin juurikin tuota proteesin tekemistä varten, mutta täkäläiset lääkärit odottavat siitä selviävän tulehduksen tilanne.

Lähetin ym. lääkärille takaisin viestin ja kysyin että "entäs tulehdus?" Saa nähdä, kumpaa kautta tulee nopeammin vastaus, suoraan minulle vai virallista tietä. Pääasia, että tulisi pian! Mervi

6 kommenttia:

 1. Hyvä, että laitoit lääkärille viestiä ja hyvä, että hän myös vastasi! Olen aprikoinut, olisiko mun pitänyt myös laittaa sähköpostia leikkaavalle kääkärille tästä omasta tilanteestani, mutta ajattelin, etteivät he kuitenkaan vastaa, perustelevat jollakin salassapitovelvollisuudella tai tietosuoja-asioilla... No, huomennahan sitten tapaan toisen lääkärin. Sen, jonka alunperin piti leikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääkäri...! Piti kirjoittamani kyllä "lääkäri" :)

   Poista
  2. Kyllä minä olen polven tekonivelleikkauksen jälkeen (ja muulloinkin) lähettänyt leikanneelle lääkärille sähköpostia. Jälkitarkastus aientui kuukaudella, hän reagoi heti! Mutta on ymmärrettävä lääkäreitäkin, eivät he voi kannustaa sähköpostien lähettämiseen, kohta eivät ehtisi mitään muuta tehdäkään...
   Akv

   Poista
 2. No on tuo kyllä outoa ettei voida kunnolla asioita selittää , piä pintas.

  VastaaPoista
 3. huomenta vaan. on se hittolainen, etteivät voi kertoa oma-alotteisesti mitään ! luulisivat ymmärtävän, milta tuntuu maata viikosta toiseen osastolla ja tietämättä, mikä on tilanne ja tulevaisuus. mutta, ei ne ymmärrä, ei kukaan ymmärrä, ennen kuin sattuu omalle kohalle. itelläkin oli sairaalabakteeri mahassa, leikattiin useasti ja tiputettiin antibiootti ja vielä eristyksessä. olin liinavaatevarastossa ja lääkäreiden toimistossa. liinavaatevarastoon mahtui juuri ja juuri mun sänky, muttei ollu hälytysnappia, eikä telkkaria. annettiin lehmänkello, jota sai kilistää !! lekurien toimistossa oli myös infuusionesteiden varastointi ja saatat arvata, ettei ollut minkäänlaista rauhaa, kun joku oli jatkuvasti hakemassa pulloja, joo, siihen aikaan nesteet oli vielä lasipulloissa. tämä tapahti 1995 ja olin tosi lähellä kuolemaa, kun se bakteeri vaan levisi ja levisi. no, en siis kuollut, mutta kamala pelko jäi leikkauksia kohtaan. sen jälkeen on kyllä leikattu varmaan 15 kertaa, polveen tekonivel, molempiin leukoihin, selkään välilevyproteesi ja useita vatsaleikkauksia ja viimeisin on neurostimulaattori hermovaurion takia.
  ja nyt tulevana maanantaina onkin sitten se lonkan tekonivelleikkaus. oon kyllä niin kipee, että en juurikaan pysty kävelemään, eikä 30mikrogramman norspan-kipulaastarikaan auta.
  voin vaan toivoa, että kaikki menee putkeen.
  ps. jostain kumman syystä sain vasta nyt saapumisilmoituksen siitä suklaa-kirjasta ja haimme sen heti. itella kämmänny tosi pahasti, kun se postileiman mukaan on lähetetty 22.4. ja just kuukausi meni sillä matkalla ouluun. kiitos vielä tosi paljon Remppa !

  VastaaPoista
 4. Vähän semmonen fiilis tulee, että siellä sais maata vaikka koko kesän jos ei ite kyselis, että milloin ja mitä. Toivottavasti selviää vastaukset sulle!

  VastaaPoista