maanantai 9. maaliskuuta 2015

Mattopuut / kangaspuut

Jo kauan minulla on ollut toive saada kangaspuut asiakkaiden käyttöön. Edelliseen putiikkiin ne eivät kertakaikkiaan mahtuneet, vaikka suunnitelma oli. Nyt niille varattiin tila alusta pitäen. Kokoaminen on vaan jäänyt. Pirkko on menossa polvileikkaukseen ja huolehti, ettei vaan aika tule ennen kuin puut on pystytetty. Minähän en sitä osaa, Pirkkoa jälleen kerran tarvitaan.

Viime viikolla ryhdyimme toimeen. Nyt kun avustajia on tarjolla yksi tai peräti kaksi.


Puut on vanhat ja Pirkon kärsivällisyys koetuksella, kun osat olivat kovin solmussa. Tila on ehdottomasti liian pieni, mutta juuri ja juuri ne mahtuvat. Kutojalle täytyy esittää ympärysmittarajoite. Minua paksumpi ei yksinkertaisesti mahdu veivaamaan tukkia!


Löysimme varastoistani valmiin loimen. Musta poppanaloimi, 15 metriä. Tämä on kylläkin tehty pienille pöytäpuilleni, mutta kelpaa nyt harjoitteluun. Nähdään sitten, että kaikki toimii kuten pitää.


Pasmakaiteen Pirkko kävi lainaamassa, se kun oli lähes käyttökelvottomassa kunnossa ja sellainen ilman kantta oleva.


Siellä se mummo istuu lattialla kipeän polvensa kanssa!

Pirkko se on varsinainen tehopakkaus. Nyt on loimi jo niisitty. Jahka tilaamani nailonnyörit polkusimiin saapuvat ja ne saadaan paikoilleen, päästään koklaamaan. Niin ja pingotin piti myös uusia.

Onko ehdotuksia, mitä mustasta poppanaloimesta voisi muuta tehdä kuin poppanaliinoja?

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Kutomisesta en paljonkaan tiedä, mutta kävin paikallisessa Taito keskuksessa kutomassa pätkän videonauhatekstiiliä kassia varten. Ohje oli jossakin lehdessä, mutta löytyy myös lankavan sivuilta
  http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Ostoskassit.pdf
  Sivuilla oli myös muita ohjeita esim. kukkaro
  http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Videonauhakukkaro.pdf
  Videopitsilaukku ja kukkarot
  http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Videopitsilaukku_ja_kukkarot_17062011.pdf
  Heijastinlaukku
  http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Heijastinlaukku.pdf

  VastaaPoista
 2. Niin siitä voi kutoa kasseja,tuolin mattoja tai paperinaru liinoja.Paperinarulla kutoessa narun voi jättää pinelle lenkille reunan ulkopuolelle.onnea kutomisille.
  tytti

  VastaaPoista
 3. Paperinarua voi myös tarvittaessa hieman suihkutella sumutinpullolla, niin menee paremmin viriöön. Olen myös leikellyt kahvipusseista ohutta suikaletta ja kutonut siitä pussukkakangasta.

  VastaaPoista