keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ammattimaista

Kiitos niille muutamalle rohkealle, jotka uskalsivat sanoa mielipiteensä viime postaukseen.
Tänään olen soittanut ammattikuvaajalle, joka tulee jo huomenna putiikkiin. Sama firma tekee esitteeni valmiiksi asti, jos niin tahdon.

Seuraavaksi varmaankin tarvitaan ammattistailaajaa. Enpä ole muuten koskaan kuullut, että omalla paikkakunnalla sellaista olisi. Tämä oma stailaustyylini ei taida kehuja kerätä? Tässä nyt kyllä aimo annos itseironiaa ja vitsiä.Menin ostolakosta huolimatta tilaamaan facebookin Isosisko-kirpparilta hameen ja boleron. Kesken työpäivän piti niitä päästä sovittamaan. Kaikki sopii keskenään, kun väriskaala on sama. Mutta ehkä ei kuitenkaan kannata näin runsasta kerrospukeutumista ajatella...


 Ensin luulin tätä boleroa liian lyhyeksi, mutta sehän on kuin mittojen mukaan minulle tehty! Ja on itse asiassa käsin virkattu. Lanka on jotain painavaa lurexia. Tästäpä saan mallin itse tehtyyn villatakkiin tai puseroon tai boleroon. Ehkä teen tänä kesänä, ehkä seuraavana tai joskus.... Malli on erittäin yksinkertainen: pylväsryhmiä ja ketjusilmukoita. Hihan pyöriössä täytyy vähän mallia katsoa, sillä tässä on oikein istutettu hiha - ja istuukin "kuin pörö suojalumessa". Kannattava ostos siis.

Mervi


10 kommenttia:

 1. Paikkakunnalla on Sisustussuunnittelu Talvitie Design. Blogin perusteella on varsin luova ihminen ja tekee paljon tee se itse – projekteja, ymmärtänee käsityöläistä, joten varmasti stailaustyötkin onnistuvat. Kannattaa ainakin kysyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu sattuma, juuri tuota tekstiä kirjoittaessani tuli Talvitie mieleen, mutta olen mieltänyt sen vain sisustussuunnitteluun liittyväksi.

   Poista
 2. Kiinnostavaa, että sinulle on esite tulossa! Onpa kaunis bolero.

  VastaaPoista
 3. Onko tarkoitus stailata liikettäsi vai itseäsi?
  Jos haluat itsestäsi aloittaa, suosittelen stailauksen aloittamista alusvaateliikkeestä. Paikkakunnalla on hyvä liike, Merenneito. Hanki hyvin istuvat liivit. Tämä tuli mieleen, kun katsoin kuvaasi, jossa päälläsi on liemenvärinen t-paita. Vaikka myyjä olisi mitä mieltä, suosittelen kokeilemaan 5 – 10 cm pienempää ympärysmittaa mitä normaalisti käytät ja jopa kahta kuppikokoa suurempaa kuin ennen olet käyttänyt. Hämmästyt, että ryhti paranee ja sirousvaikutelma lisääntyy, kun ”ylimääräistä rintaa” ei ole. Aivan sama, mitä kokonumero näyttää, kunhan on päällä hyvä. Alavartaloon taas tekee ihmeitä kevyet housuliivit tai koko vartalolle Shapewear – alusmekko. Oletko koskaan katsonut Trinny & Susannah – ohjelmaa? He pukevat Shapewear alusasun jopa miehille.
  Jos vaatestailausta ajattelet, olikohan paikkakunnalla yhteistyöhön halukasta vaateliikettä? Esim. Leninkiliike Reinholm (muuten jotenkin vanhahtava nimi) on ottanut myyntiin nuorekkaita Grizas -merkkisiä vaatteita, jotka on suunniteltu kookkaille, heillä on myös Masaita, jota Turussa Sibbesin kookkailla malleilla (fasebook) on usein päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kiva, että joku noin antaumuksella paneutuu asiaan.... Pienen puolustuspuheenvuoron käytän. Kyllä kaapista löytyy sadaneuron asiantuntijan valitsemat liivit ja monet housuliivit ja kyllä, erittäin hyvät kokemukset niiden käytöstä. Joskus niistä postannutkin. Mutta kun tää on niin saamaton ja impulsiivinen, että se ottaa kuvat jämtisti silloin ja niissä olosuhteissa, kun sattuu huvittamaan. Eikä katso sitä, mitä on päällä. Sitä paitsi esiintyy vielä niin ala-arvoisissa kuteissa kuin tässä postauksessa. Ei niinku minkäänlaista "omanarvontuntoa" taimitälie.

   Huomenna kun se ammattikuvaaja tulee, pitääkin aloittaa valmistautuminen jo alusvaatteista. Mikä kaikkein haastavinta, niin meikkaus.... apua, alkaa rimakauhu iskeä!

   Poista
  2. Ihan mielenkiinnosta, miksi et pidä niitä hyvin istuvia liivejä sitten kotioloissa? Miksi ne ovat vain "erityistilaisuuksia" varten? Luulisi, että kun ja jos kotioloissa/töissä viettää suurimman osan ajasta, ne parhaimmat mahdolliset liivit olisi käytössä silloin?

   Poista
  3. Tottapuhuen arvelen, ettei lukijoita sittenkään kiinnosta, millaisia liivejä milloinkin pidän.

   Poista
  4. Totta, ei se MILLAISIA pidät. Vaan se, MIKSI pidät huonoja, jos hyvätkin on. Mutta case closed, elän ilman sitä tietoakin ;)

   Poista