Intohimona käsityöt

lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulukäsityö

Olen jo aiemminkin kertonut, että lapsuuskodissani oli "täsmällinen" - korvatkoon se sanan ankara - kristillinen kasvatus. Sunnuntaisin oli moni asia kielletty, kirkonmenojen aikaan esim. ei leikitty ulkona. Pyhänä ei saanut myöskään tehdä käsitöitä. Tänään taisin  vähän tehdä kiusaa isälleni, sillä olin oma itseni ja neuloin sukkaa. Eipä tuo mitään virkannut asiasta.... onneksi.

Tapaninpäivänä meillä on tapana kutsua isä livekalakeitolle, niin tänäänkin.

Mutta siitä sukasta piti kertomani. Aloitin työn, jolla ei ole aikarajaa eikä tilaustakaan. Siis ihan vain omaksi huvikseni neulon sukkaa sen kokoisena kuin sattuu tulemaan.

Langaksi valitsin sukkaan minulle ennestään oudon - Katian Darling - langan. En olisi voinut kuvitellakaan tästä sukkaa tekeväni ellei yksi asiakkaistani olisi sitä niin kovin kehunut. Kuulemma kestävä ja kaunis sukka ja kuin pisteenä ii:n päälle hän osti lisää ko. lankaa.

Tämän langan neulominen on kuin rullalankaa työstäisi, niin ohutta se on. Mutta nythän minulla on aikaa. Näistä kirjavista langoista teen aina sileät sukat, kun haluan että värit tulevat näkyviin. Toki tähänkin olisi voinut jonkun palmikon laittaa? Kantapään teen nykyisin lähes aina tuollaisena ristiinvahvistettuna.Puikkoina oli tällä kertaa KnitPron Symphoniet, mitkä on vallan mainiot puikot. Pakkauksessa on kyllä kuusi puikkoa, mutta mihin lienen hävittänyt yhden. Yksi meni poikki, kun istuin sen päälle. Eipä se kylläkään tahtia haitannut, vaikka yhtenä olikin ihan tavis bambupuikko. Voin kyllä rehellisesti suositella näitä puikkoja.


Lanka siis Katian Darling, jossa on 60 % villaa ja 40 % polyamidia. Vaikka se niin kovin ohutta onkin, sukka jalassa tuntui niin lämpimältä, ettei olisi malttanut pois ottaa työtä jatkaakseni. Tästä parista tuli omaan jalkaani sopivat, eli koko 40/41. Yhteen sukkaan meni lankaa 32 g, joten 50 gramman keriä pitää ottaa kaksi. Silmukoita yhdelle puikolle 16 eli yhteensä 64 silmukkaa. Otin tätä lankaa kokeeksi kahta eri väriä, vaikka valitessani kuvittelinkin tämän ennemminkin huivilangaksi ja kyllähän se siihen tarkoitukseen mainiosti sopineekin.


Onko joku lukijoista tutustunut tähän lankaan ja ehkä tehnyt siitä jotain?
Mihin sinä ajattelisit tämän ohuen langan parhaiten sopivan?

Pellavasydämen Mervi


6 kommenttia:

 1. Enpä ole tainnut juuri tuota lankaa kokeilla, tosin en menisi vannomaan. Kunhan ehdin, ajattelin aloittaa ponchon jostakin tuontapaisesta hienosta langasta, jotta siitä tulee laskeutuva eikä tönkkö. Saa nähdä, miten onnistun.
  Ihanat luksussukat nuo, kyllähän esim. unisukkina on kiva käyttää vähän ohuempia. Kauniit väritkin!

  VastaaPoista
 2. Kauniin sävyinen Lanka! Ei tuohon välttämättä tarvitse palmikoitakaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunista liukuvärjättyä lankaa ja varmasti lämpimät kun sisältää merinovillaa:-) Kyllä mä teen yleensä ohuesta langasta esim. huiveja mutta nyt on pojalle tulossa tosi ohuesta langasta villapusero. Sitä olen joulunpyhinä tikunnut:-)

  VastaaPoista
 4. Kaunista lankaa! Oletko Ravelryssä? Ehkä tunnet ja tiedät, mutta laitan tähän kuitenkin tietoa: Siellä näkyy olevan 1319 "projektia" tästä langasta, sukkia, myssyjä, kämmekkäitä ja ennen kaikkea erimuotoisa huiveja. Niihinhän nuo vaihtuvat värit sopivat hienosti. Ravelryyn pitää ilmoittautua, mutta sitten siellä voi surffailla huolettomasti. Hiukan kun kokeilee niin löytää vaikka mitä eikä kovin paljon englantia tarvitse osata, kun jo löytää ohjeita esim. lankamerkin tai neuletiheyden mukaan vaikka pipoon tai mummunpeittoon. Suuri osa on ilmaisohjeita, osa maksaa. Siellä on myös suomenkielisiä ryhmiä. Katso osoitteesta www.ravelry.com, Join now. Itse en ole facebookissa niin en tiedä minkälaisia ryhmiä siellä on, voi löytyä kaikenlaista apua sieltäkin.
  Terveisiä ja mukavaa oloa voimien tankkaukseen! Minä annan työhuoneen kaaokselle joulurauhan, laitoin oven tiukkaan kiinni ja joulukoristeen oven kahvaan.
  Leena

  VastaaPoista
 5. Kauniita käsitöitä. Kysyn vielä edellisen kirjoituksen kommentteihin liittyen avustaja-asiasta että onhan sinulla joku asiantuntija auttamassa vaikka invalidiliiton kautta ja kai hissi-asiasta voi vielä valittaa. Hyvää hakemusten tekoa, siinä pitää olla tarkkana! E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aiemmin ollut Invalidiliitossa, mutta myöhemmin eronnut sieltä. Nyt liityin varta vasten Kynnys ry:hyn ja heidän lakimieheltään sain yleisiä neuvoja tapaustani koskien. Sen pohjalta olemmekin yhdessä mieheni kanssa eilen väsänneet valituksen.

   Poista