torstai 17. maaliskuuta 2016

Ikinurmikko Fanttilangasta

Monen monta kertaa olen käsityömessuilla nähnyt Fanttilangasta tehdyn "nurmikon" tai rairuohon. Aina ajatellut, että tuollaisen vielä joskus teen. Jonakin vuonna olen yrittänyt tehdä vastaavan jostain muuta materiaalista onnistumatta saamaan kivaa tai toimivaa.

Nyt me toteutimme tuon haaveen yhdessä avustajan kanssa. (Terveen ihmisen voi muuten olla vaikea ymmärtää, että mihin sitä avustajaa noin yksinkertaisessa hommassa tarvitaan. Mutta jo pelkästään tarvikkeiden etsiminen ja kokoaminen saattaa olla minun jaloillani liian kova koitos.)

No siis. Ostin Fanttilankaa kilon vyyhdin. On se aika hinnakasta. Tuon vyyhdin jaoin pienempiin nyttyröihin, 50 g ja 100 g painaviin. Katselin toista haavettani - punottua pannunalusta - että siihen tarvitaan n. 100 g joten siksi toiset nyttyrät on vähän isompia. Myynnissä on siis 5 euron ja 10 euron pikkukeriä.

Tähän työhön meni 80 g fanttilankaa. Leikkasin pätkät n.8 cm korkuisiksi. Vuorasin tuohituokkosen paksuhkolla paperilla ja sen pohjalle laitettiin reilusti liimaa. Fanttilankapätkät istutetiin vieriviereen kokolailla tiuhaan ja siinä se. Nyt minulla on aina pääsiäiseksi valmiina rairuohoa!En osaa arvioida, kannattaisiko nuo päät tasata. Ehkä on elävämmän näköinen tuollaisenaan? Tämä tuokkonen on nyt näyteikkunassa, joten ehkä pitää tehdä toinen, jota voi myymälässä ihailla. Niin, ja kolmas kotiin...


Pellavasydämen Mervi
5 kommenttia:

  1. Todella söpö! Kiva just tuolleen luonnollisesti eripituisina eikä golfkentän nurmikoksi tasaisen parturoituna ;-)

    VastaaPoista
  2. Hieno eikä tarvi kastella, minulle ei sovi usein kastelua vaativat kasvit, joten en tänäkään vuonna kylvä rairuohoa. :)

    VastaaPoista
  3. Olet saanut "kasvatettua"hienon rairuohon......ei tarvitse kastella ja leikellä sitä sekä monivuotinen.Upea luomus

    VastaaPoista