maanantai 4. huhtikuuta 2016

Pitsipolvarien ohje osa III - nappilista

Hypätään ohjeessa nappilistaan, vaikka varsinainen sukkaosa onkin vielä tekemättä. Toivon, että tämän ohjeen käyttäjät osaisivat tehdä perussukan ilman minun kirjoittamaani ohjetta. Jos joku sen kuitenkin tarvitsee, laittakoon kommenttia tulemaan. Teen sen sitten myöhemmin - siis tarvittaessa.

Silmäile ensin koko kuvasarja. Tämä on älykkyystesti siksi, että minä en osaa tehdä ohjetta.Tätä tehdessäni ei ollut mahdollisuutta pyytää oikeakätiseltä apua. Jos tämä ohje on ihan mahdoton, teemme sen uudestaan...

Katso tarkkaan, mihin kohtaan teet kantapään, jotta nappilista asettuu sukan ulkosyrjälle. Ja kun teet toista sukkaa, tarkista, että et tee kahta samanlaista sukkaa, niinkuin minä kerran onnistuin - vaan tee toiselle peilikuva, nappilista toiselle ulkosyrjälle. Nappilistan kuuluu "aueta" taaksepäin.

Toinen nappilista aukeaa väärään suuntaan.
Nappilistat oikein

Kuten alla olevassa kuvassa näkyy, kantapään reuna tulee nappilistan takareunan kanssa samaan kohtaan.

Nappilista virkataan. Minulle ohjeen tekeminen on haastavaa, koska olen itse vasenkätinen. Aseta sukka kuten yläkuvassa. Kantapää vasempaan ylänurkkaan. Oikeakätisenä sinä aloitat nappilistan alkupäästä, kun minä taas vasenkätisenä aloitan siitä, mihin nappilista loppuu. Oikeakätinen virkkaa oikealta vasemmalle, minä taas vasemmalta oikealle.
Nappilistan ensimmäisellä kerroksella virkataan kiinteitä silmukoita. Nappilistan 6 nurjan silmukan molemmin puolin on oikeansilmukan reunus. Kiinteät silmukat virkataan tähän reunukseen. Voi,voi, miten sen selittäisi? kts kuva alla.
Ota tuo silmukkajono sormiesi väliin ja virkkaa työntämällä koukku  silmukan molempien reunojen läpi.

Minä virkkaan näin, vasemmalta oikealle. Silmukoiden ympäri virkataan siis kiinteitä silmukoita. Tarkkaa määrää en pysty sanomaan, koska se riippuu käsialastasi. Voit virkata jokaiseen silmukkaan,  mutta ehkä kannattaa jättää aina muutama välistä, ettei reuna ala "liehittää".

Nyt työ näyttää tältä, työ käännetään ja tehdään toinen kerros:


Toisella kerroksella virkataan kiinteiden silmukoiden päälle lenkkejä. Alkuun kaksi kiinteää silmukkaa, neljän ketjusilmukan lenkki - jätetään kaksi alla olevaa kiinteää silmukkaa väliin, neljä kiinteää silmukkaa, lenkki jne... päätä kahdella kiinteällä silmukalla.


 Käännä taas minun mallini peilikuvaksi.


Kolmannella kerroksella lenkkeihin virkataan pylväitä. Kuusi pylvästä lenkkiin ja kiinteä silmukka keskelle neljän kiinteän silmukan ryhmää. Taas 6 pylvästä lenkkiin jne.


Päätä nappilista kiinteällä silmukalla ja päätä työ.
Helpompi olisi varmaan neuvoa piirroksen avulla, mutta sen tekeminen tottumattomana tuntuu vielä työläämmältä.

Nyt toivon sydämestäni saavani palautetta. Jos ohje on aivan sekopäinen, kerro se, niin yritän tehdä toisenlaisen.

Pellavasydämen Mervi

2 kommenttia:

  1. Hei, enpäs tuollaisia sukkiksia olekaan ennen nähnyt. Kivannäköiset! :) Luin jonkin verran blogiasi ja pistän tämän kirjanmerkkeihin. En jaksa värkätä mitään "hienompia" käsitöitä, mutta normisukat onnistuu. Tosin on kaappi täynnä, että vaikka perikunnalla saakka :D Olen itse parhaillaan lonkkaleikkausjonossa. Vuosi tässä on mennyt pelkästään lonkan pallottelussa. Tai oikeastaan KOKONAIS - homma alkoi lokakuussa 2014. Pelottamaan rupesi kyllä nuo infektiot. Tai onhan se pelottanut jo aiemminkin eipä sillä. Vallankin kun mulla on tuo harvinainen ihosairaus. Huhhuh..

    VastaaPoista