tiistai 31. toukokuuta 2016

Hauskaa, mielenkiintoista tai siistiä?

Vastikään huomasin, että blogini loppuun on tullut rastiruutuun - mielipiteen_ilmaisu_mahdollisuus. En  ole sitä itse sinne laittanut, mistä lie pompsahtanut. Oletko sinä huomannut? Muutama lukija näyttää sitä jo käyttäneen. Kiitos siitä!

Siellä annetaan mahdollisuus kertoa että blogikirjoitus oli hauska, mielenkiintoinen tai siisti. Se kai ei sitten ole ollenkaan mahdollista, että joku ei pidä kirjoituksesta. Tai joku on päättänyt, että sellaista vaihtoehtoa ei pidä kertoa. Jossain toisissa blogeissa on laajempi tunneskaala, niissä voi kertoa jopa myötätunnosta tai kiukustakin.

Tänään on pieni kiukunpoikanen minussa nostanut päätään. Harmistuin mopopoikiin kun ne "keulii" eli nostavat etupyörän pystyyn. Ja sitten täyttä vauhtia katua alas. Tässä meidän katupätkällä ei ole edes minkäänlaista hidastetta, joten vauhti on aikamoinen. No tänäänkin koulun ruokatunnilla kerääntyivät vastapäisen kahvilan eteen. Arvatkaa mitä minä tein? No mennä köpitin sinne huutamaan, että tuommoinen on sakotettavaa. "En minä keulinut", "enkä minä...."

Ensin ajattelin, etten halua pilata mainettani, mutta sitten joku innosti, ettei se haittaa. Pääasia, etteivät tule meidän kadulle uhittelemaan. Niinpä. Piankos se sana kiirii, että siellä hullu akka keppinsä kanssa valokuvaa, ottaa rekisterinumeron ylös, ilmoittaa poliisille tai ainakin huutaa! Kaikkia noita vaihtoehtoja olen pohtinut. Kerran ryntäsin ajotielle kovaa ajavan auton eteen. En siis oikeasti, mutta sen verran, että ajaja ehkä pelästyi.

Viime lauantaina Ugissa ajettiin oikeaa rallia. Lähtö oli torilta ja tästä meidän ohi ne ajoivat myös, muttei sentään vauhdilla - ääntä kyllä lähti.Pellavasydämen Mervi

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kannanotto mopopoikiin. Minulla on 17 vuotias #keuliva# mopopoika ja en ole ajatellut että se ketään muuta häiritsee kun minua itseäni. Minuakin lähinnä sen takia, että pelkään että poika kaatuu ja satuttaa itsensä. Olen kuitenkin sitä mieltä että liikenteeseen kuuluu äänet niin mopoista kuin autoistakin. Tahallista häiriötä ei tietenkään saa kenellekkään aiheuttaa mopolla tai ilman. T. Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä kannattaisi mopopoikien äitien tulla esim. tähän kadun varteen katsomaan. Itselläni ei ole poikia, mutta kyllä olisin sydän syrjällään, jos tietäisin, että lapseni noin kaahailee. Täyttä vauhtia hiekkaisella tiellä keula pystyssä. Niinkään en pelkää poikien puolesta, ehkä osaavat mopon käsittelyn, mutta muut tienkäyttäjät. Oikealta tulevat, pihasta tulevat, kadun ylittävät pikkulapset pyörillään - he kun eivät taas yhtään katso ympärilleen. Ihmeen vähän niitä onnettomuuksia kuitenkin kaupungissa sattuu. En haluaisi olla todistamassa, kun joku jää alle.

   Kyllä nämä meidän mopopojat ottavat kaikki desipelit vehkeistään irti, mitä laillisin tai laittomin keinoin on saatavissa. Putiikissa täytyy keskustelu katkaista, kun pojat lähtee ruokkikselle.

   Jokainen äiti tietysti toivoo (ja usein uskookin) ettei minun lapseni. Minulle kerrottiin, että keulimisesta saa 90 euron sakot. Liikenteessä kuuluu noudattaa sääntöjä, myös mopopoikien.

   Poista