sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Raidalliset säärystimet ja sukat

Pellavasydämessä on myytävänä muiden hyvien lankojen lomassa myös Regian sukkalankoja. Paksuuksia löytyy: 4-säikeinen, 6-säikeinen ja 8-säikeinen. Halusin kokeilla tuota kaikkein paksuinta lankaa.

Säärystimistä on ollut tänä syksynä aika ajoittain jopa pulaa. Niinpä päätin tehdä säärystimet.

Rakastan näitä pätkävärjättyjä lankoja. Minun maailmassani jännitykseksi riittää se, että odotan, minkä värinen kohta seuraavaksi putkahtaa kerältä! Tämä lanka osoittautuikin selväraitaiseksi.Koska rakastan symmetriaa, haluan, että raidat ovat samalla kohtaa. Jotta sain yhden kerän riittämään, annoin sen verran periksi, että raidat saavat olla eriväriset - mutta kuitenkin kohdakkain.Tässä vielä kuva asiakkaan tilaamista sukista. Iäkkäälle, pyörätuolissa istuvalle papalle lahjasukat. Vaatimuksena pitkät varret, koska palelee. Tarpeeksi  väljyyttä, koska jalat usein turvoksissa. Väriä, koska pappa tykkää väreistä. Toivottavasti nämä täyttivät toiveet!

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Kivan tasaisesti nuo raidat. Joskus pätkävärjätyistä tulee sekasotkua, sulla muistaakseni on hyvin neulottuja malleja puodissa esillä, niin näkee, millaista pintaa kustakin langasta syntyy. Sitten voi miettiä, olisiko se kiva noin pelkästään, vaiko tehosteraitana yksiväriseen neuleeseen, vai mihin parhaiten sopisi.
  Kummasti nuo pätkävärjätyt tuovakin jännitystä! Joskus olen kutonut koko yön, kun en ole voinut lopettaa - kun haluaa nähdä vielä seuraavan värin. Vähän kuin kirjojen kanssa: luen vielä seuraavan luvun alun...

  VastaaPoista
 2. Mukavia värejä. Täällä toinen symmetriaa rakastava :)
  paivis

  VastaaPoista
 3. Kivan väristä lankaa. Sukat varmasti ovat lämpöiset, kun on noin pitkävartiset.

  VastaaPoista