Intohimona käsityöt

tiistai 22. elokuuta 2017

Upea musta virkattu kori

Vaikka itse kehunkin, niin kyllä siitä tuli hieno!Asiakas tilasi korin, jonka mitat oli ensin n. 30 - 40 cm. Lupasin tehdä, vaikka ennestään tiesinkin kovaksi hommaksi. Enpä kehdannut enää perua, kun mitat muuttuivatkin isommaksi. Pohjan koko olisi 50 cm x 50 cm ja korkeus 34 cm. Kori tulisi käsittääkseni sohvapöydän hyllylle juuri tuon kokoiseen tilaan. Tässä sitä kokeillaan suunnilleen samanlaiseen tilaan:


Joka ei ole matonkudetta virkannut, ei voi aavistaakaan, kuinka hikistä hommaa se on. Ja jouduin vielä tekemään työn KAHTEEN KERTAAN! Ensimmäinen ei nimittäin onnistunut. En ollut tarkka. Kuteen paksuus vaihteli ja myös käsialani, joten reunoista ei tullut napakat. Kori lörpsähti.

En voi laittaa korin kylkeen Pellavasydämen logoa, jos laatu ei vastaa kriteereitä. Ei auttanut muu, kuin ryhtyä uudestaan työhön. Tällä kertaa olin huolellisempi. Täytyy myöntää, että hiestä märkänä tätä väänsin. Kudetta kului 4.9 kg. Koukkuna minulla oli metallinen nro 10,0 mm ja muutama rakkokin sormiin tuli. Mutta kyllä vaiva kannatti, nyt kori on sitä, mitä sen pitääkin - ainakin minun mielestäni. Toivottavasti, myös tilaaja ja hänen asiakkaansa ovat tyytyväisiä!Aika pieneen kasaan kori meni, kun sen ruttasimme postituslaatikkoon.


Kylläpä tuntuu kevyeltä sukan kutominen tämän jälkeen! Pellavasydämen Mervi

2 kommenttia:

  1. Hieno, tasaista jälkeä ja napakka.🖒

    VastaaPoista
  2. Mahtavan ja siistin näköinen kori. Varmasti oli kevyt kutoa sukkia.
    Olen itse haaveillut tehdä mattoa, mutta on sanottu että kovasti sormiin ja ranteeseen.
    Jotenka enpä taida.

    VastaaPoista