maanantai 21. toukokuuta 2018

Niin ne vaan eurolavat tuli meillekin!

Toisaalta olen ihmetellyt ihmisten kekseliäisyyttä eurolavojen hyödyntämisessä, mutta itse en olisi kuvitellut niistä koskaan mitään haluavani. Sisälle sisustukseen ne eivät ainakaan meille sovi ja ulkona ei ole ollut tarvetta.


Tässä yhtenä päivänä päätin lähteä ulos istuskelemaan - mitä tapahtuu tosi harvoin, koska en voi ulkona oikein mitään tehdä - todellakin vain istuskella. Tämän meidän uuden kodin pihalla ei ole oikein mitään mukavaa paikkaa, missä minä nauttisin olostani. Hassua. Nurmikko on tehty pienen penkereen taakse, joten sinne kulku ei ole minulle turvallista. Jalka kun ei paljon nouse ja keppi painautuu maahan sisälle.


Tämä oli siis ainoa vaihtoehto:


Voisiko enää ankeampaa olla? Rappusten toisella puolella ei olisi juurikaan parempaa...
Muutoin tontti on täynnänsä istutuksia, jotka muutaman vuoden päästä näyttävät hyvinkin runsailta.


Vaikka minua ei häiritse OMAT levällään olevat kamat, 
en voi sietää esimerkiksi näitä pitkin seiniä olevia härpäkkeitä.
Siinä istuskellessani otin vielä kerran puheeksi aidan tekemisen. Olemme aikaisemminkin suunnitelleet putiikin ja yksityispuolen erottamista toisistaan. Haluaisin istua ilman, että olen kadulla kulkevien pällisteltävänä. Mieheni totesi, ettei ole löytänyt sopivaa kevyttä seinäkettä.

Silloin minulla välähti: eurolavat!

Jo heti seuraavana päivänä mieheni kävi rautakaupasta hakemassa (ilmaiseksi) vähän varsinaisia eurolavoja isommat kuormalavat. Kolme sellaista tarvittiin. Ensin oli ideana, että keskimmäinen lava laitetaan eri suuntaan, mutta kiinnitysteknisistä syistä oli helpompi laittaa kaikki samoin päin.
Ensin olin sitä mieltä, ettei lavoja tarvitsisi ollenkaan maalata ja se olisi käynytkin, jos kaikki olisivat olleet kauniisti harmaantuneita. Seuraavaksi ehdotin, että mieheni maalaisi ne suitsait, sillain "kevyesti" puun syyt näkyville jättäen.
Aidasta tuli juuri sopivan korkea. Sen taakse pääsee "piiloon" mutta tarvittaessa voi seurailla kadulla kulkijoita tai pihaan saapuvia. Kaikkein kivointahan näissä lavoissa on nuo laatikot, joihin pääsee istuttamaan kukkia.


 
Yksi laatikko on vielä tyhjänä. Mieheni olisi ehkä halunnut laittaa kivetyksen tälle alueelle, mutta minä en. Tällaisella tiukkaan tasatulla hiekalla on kaikkein paras liikkua kepin kanssa - jos ei asfalttia oteta huomioon. Meidän pihakalusto on jokseenkin aneeminen. Emme voi hankkia mitään ronttinkikalusteita, kun niille ei ole talvisäilytyspaikkaa. Isäni tekemät pöytä ja tuolit voivat olla ulkona kesät, talvet.Hieno siitä tuli. Halpa ja käyttökelpoinen. Harmikseni en osannut ottaa kuvia niin että kukat olisi päässeet oikeuksiinsa.

Mitä tästä opin? Koskaan ei pidä sanoa "ei koskaan". Tässä muuten rikottiin vuosia vanhaa sääntöä, jonka mukaan mies saa päättää ulkona ja minä sisällä. Mutta eikö pääasia ole, että molemmat on tyytyväisiä?

Siihen sisällä sisustamiseen palattaneen hyvinkin pian.

Mervi

8 kommenttia:

 1. Voi miten hyvä keksintö, halpa ja hyvä. Se paranee vaan kesän edetessä, kun kukat runsastuvat ja asettuvat paikoilleen. Kastelua ja huolenpitoa tietysti tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että runsastuu ja ehkä saamme toisellekin puolelle jotenkin s-koukuilla ruukkuja roikkumaan. Aarre on onneksi ulkonaliikkuja ja kukkien perään, joten kastelu tuskin unohtuu.

   Poista
 2. Ei voi kuin todeta, kyllä tuli komeat kukkineen päivineen. Hienoja ja kauniita, antaa vähän suojaa samalla.

  VastaaPoista
 3. Juuri samalla tavalla olen muistaakseni itsekin joskus pohtinut eurolavojen käytöstä ja meillekin eurolava tuli juuri yrttien ja kukkien tähden. Kiva tuli!

  VastaaPoista
 4. Kiitos inspiraatiosta! Uusi puutarhakeinu saapui juurikin tuollaisen lavan päällä ja harmittelin jo että pitää lähteä viemään se sortti-asemalle, mutta sitten muistui mieleen tämä kaunis aita, joten ei muuta kuin maalaamaan. Sitten virlä lautoja niin sain.nuo laatikotkin ja aidake nippusiteellä kiinni tontin aitaan. Kiva tuli!

  VastaaPoista
 5. Siitähän tuli komea ja nätti aita. Laitettiin lauantaina yksi lava kesäkanalan seinään kiinni, maalasin sen kahdella värillä ja siihen tulee vielä lehtisalaattia ym....😊

  VastaaPoista