Intohimona käsityöt

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Käsityöläisen kauneudenhoitoa osa 1

Tämä ei ole kauneusblogi. Ihan pikkasen voin silti sitäkin aihetta raapaista...

Olen käsityöläinen ja käteni näyttävät juuri siltä. Ne ovat rumat ja "työn raskaan raatamat". Aina huonossa kunnossa. No jaa, saattaa se johtua pikemminkin laiskuudesta tai huolimattomuudesta.

Haikeudella muistelen aikaa, kun oli pitkät, hyväkuntoiset kynnet.

En pureskele kynsiäni, ne vaan kuluvat, katkeavat, lohkeilevat ja liuskoittuvat. 

Häpeän käsiäni - aina silloin kun huomaan, kuinka surkeassa kunnossa ne ovat. Yleensä en edes huomaa. Joka päivä - asiakaspalvelussa - käteni ovat nähtävillä... Nyt täytyy sanoa, että onneksi nuo kuvat ovat epätarkkoja, niin ei ihan koko kaameus ehkä edes paljastu.Reilu kuukausi sitten kävin Tallinnassa Kalev Span kauneushoitolassa teettämässä manikyyrin. Käteni hoidettiin kuntoon. Kauan ei se hoito kestänyt.

Yhtenä päivänä viime viikolla sain tarpeekseni. Päätin hakea apua. Menin "kauneushoitolaan", näytin käsiäni ja vähän arkaillen kysyin, että voiko näille tehdä mitään. Osa kynsistä oli pitkälle liuskoittuneet. Kynsienlaittaja vastasi, että "minä olen ihmeidentekijä"....

En tässä kerro, missä firmassa kävin. Kerron sen sijaan sen, minkä omistaja itsekin totesi. Siinä toteutui sanonta "suutarin lapset ovat ilman kenkiä". Rouvan kynnet olivat lähes yhtä kaameassa kunnossa kuin minunkin, meikki oli jäänyt aamulla laittamatta ja hiuksetkin olisivat kaivanneet laittoa. Toisaalta huojentavaa, mutta vähän hämmentävää. Ei silti, voin mennä itseeni ja miettiä, millainen käyntikortti olen firmalleni. Mitä viestin olemuksellani, käytökselläni, asullani jne...?

Te, jotka laitatte kynsiänne, tiedätte paremmin, mitä kaikkia vaihtoehtoja on: rakennekynnet, geelikynnet jne. En ollut niihin perehtynyt, joten yhdessä laittajan kanssa päädyimme kevytversioon. Minulle tehtiin KESTOLAKKAUS. Omiin kynsiin laitettiin lakkaa, joka kovetettiin jonkinlaisessa uunissa. Pituutta ei kynsiin siis saatu, koska niihin ei lisätty mitään ylimääräistä. Tällainen on lopputulos.


 Innostuinkin sitten vähän enemmän - laitettiin myös tuollaiset timantit molempiin nimettömiin. On ne nyt aika mageet. Värivaihtoehdot olivat vähän liian tummia minun makuuni. Olisin halunnut hiukan vaatimattomammat.

Nyt kun yritän saada näitä kynsiä säilymään pitkään hyvinä, huomaan miten paljon niitä tuleekaan väärinkäytettyä. Milloin kynsillä putsataan hampaita, milloin niillä irroitetaan jotain, tai raaputetaan ja ylipäätään käytetään työvälineenä. Ei siis ihme, että kärsivät.

Ai jai, kun on kiva tehdä käsillä töitä. Näitä jo ihan mielikseen esittelee... Toivottavasti säilyvät ainakin yli joulun. Omien kynsien pitäisi nyt kuulemma tuon lakan alla vahvistua ja kasvaa. Ehkä minulla vielä joskus on pitkät, kauniit kynnet?

Enhän ole turhamainen, enhän?
Mervi

11 kommenttia:

 1. Ei tuo ole turhamaisuutta. Kynnen kuitenkin kuuluu suojata sormenpäätä ja siksi niistä kannattaa pitää hyvää huolta. Kummatkin kärsivät käsitöitä tehdessä, joten kynsien lakkaaminen ja laitto on vain työvälineiden huoltoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta voiko käydä niin, että joku paheksuu noin voimakkaan värisiä kynsiä?

   Poista
 2. Kynsinauhat on mun stressilelut (ja välipala, yök). Kun talvi tulee ja kuivattaa kädet, pääsen vauhtiin. Nyhtään kynsinauhoja ja ropellan, kunnes saan jonkun riitteen aikaan, ja sitten järsin sen irti (yök yök).

  Vähän aikaa sitten järkytyin nakkien kunnosta, ja ostin kynsinauhavoidetta, jota olen laittanut iltaisin. Kynnet ja kynsinauhat ovat olleet heti paljon paremmat, enää ei tee edes mieli nypystää. Kyllä minusta tämmöiseen kannattaa panostaa, järkevää turhamaisuutta, sanoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit - ei kun kirjoitit. Juuri tuota minäkin harrastan...

   Poista
 3. Minulla oli sama ongelma kuin sinulla, liuskoittuvat, katkeilevat kynnet. Varpaan kynnet vielä pahemmat. Syykin selvisi, kilpirauhanen joka oikuttelee. Nyt on taas normaalit, hyvin voivat kynnet, vaikken niitä mitenkään hoidakaan (paitsi leikkaamalla) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta odottaessani esikoistani - odotin moneen asiaan vastausta, kun sitä lääkittiin. Mutta eipä lähtenyt paino laskemaan, ei iho parantumaan, enkä juuri muutenkaan huomannut parantumista. Ei vaiskaan, nyt muistankin, älytön väsymys helpotti!

   Poista
 4. Mulla on aina ollut liuskottuvat kynnet, jotka katkeaa ihan äärettömän helposti, ei tarvitse tulla kuin pieni osuma ja hiemankin pituutta saanut kynsi halkeaa ja se on pakko leikata välittömästi pois. Usien vielä aivan juuresta. Sama homma äidilläni. Äitikin on käynyt geelillakkauksessa ja tykännyt todella paljon, mä lakkaan vain kotona, mutta eipä tuo lakka kovin kauaa kynsissä pysy kauniina, varsinkaan kun on sellainen elohiiri mitä mitä minä olen. :D

  Mutta ei se ole turhamaisuutta ja jos joku paheksuu noita sun kauniita kynsiä, niin se on hänen ihan oma ongelmansa! Siinä vaan on todettava, että itseäsi varten sitä hoidat niitä, et sen takia että miellyttäisit muita. :)

  Mulla kesäsin ei ole ongelmia kynsien kanssa, kun saa tarpeeksi auringovaloa. Auta armias, kun ensimmäinen viikko alkaa syyskuusta, kynnet alkavat hajoilemaan yksitellen ja sitten on jäljellä vain rumat jämät. En sentään onneksi pureskele, mutta sormet kuivuvat (kuten myös kaikki muukin iho meikäläisellä) todella helposti ja sen takia usein kynsien vierestä iho on rikki ja se tekee kipeää, kun siinä on ne ihokaistaleet. Ne on pakko leikata irti, niitä ei voi erikseen laisinkaan purra tai vetää, sattuu vain enempi... :( Rasvaaminen auttaa, D-vitamiinin erillisestä syömisestä talvella en ole huomannut mitään hyötyä kynsiin tai niiden viereiseen ihoon. Paras ratkaisu olisi varmaan muuttaa maahah, jossa saisi aurinkoa riittävästi niin kesällä kuin talvella... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa siis kynnet kohentuisi, kun syön lääkärin määräyksestä isoa annosta d-vitamiinia. Vai oliks se nyt sitä...?

   Poista
 5. Onhan se kiva, kun kädet on hoidetun näköiset,
  mutta pitkät kynnet ovat mielestäni epäkäytännölliset ja epähygieeniset, hyi!

  VastaaPoista
 6. No, ei edes sillai hiukan pitkät...

  Mut joskus aikoinaan, vuosia sitten, ostin liuskoittumiseen jotain merilevä-tuotetta luontaistuoteliikkeestä ja se auttoi siihen ongelmaan kyllä silloin.

  VastaaPoista