Intohimona käsityöt

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tunikan kaava

Eilen kuvasin tunikan ompelemisen ja lupasin tänään laittaa kaavan.

Kaavan tarina on tällainen: Niinkuin kerroin sain ostin puolivalmiin tunikan mukana kaavan ja lehdestä reväistyn ompeluohjeen. Sivu oli ET-lehdestä. Lähetin sinne sähköpostia ja kysyin, saanko skannata sivun ja julkaista blogissani. Ensimmäinen vastaaja sanoi, että jutun toimittaja oli antanut luvan, mutta että kuvaa ei ehkä pitäisi näyttää. (Saattaa johtua siitä, että kuvaajaltakin pitäisi erikseen kysyä lupa.)

Sain vielä toisen viestin, johon toimittaja liitti linkin lehdessä myös olleeseen tunikaohjeeseen. Vaikka se ei ole sama juttu, kaava on kuitenkin aivan sama. Eli tässä on teille halukkaille linkki tunikan/kesämekon pienoiskaavaan ja ompeluohjeeseen. Kesämekon kaava

Tämän tunikan on siis suunnitellut Anne Sneck ja siitä on ollut kaksi eri versiota Et-lehdessä.

Kaavaa pidentämällä voi tehdä liivihameen ja eri materiaaleilla ja kuoseilla vaihtelua.

Olisi ihan kiva tietää, jos joku on näillä ohjeilla tunikan tehnyt! Tarttis itsellekin tehdä - suutarin lapset jne...

mervi

3 kommenttia:

 1. Kiitos kaavan linkistä. Piirtelen kaavan jossain vaiheessa ja ilmoittelen sitten, kun se valmistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, toivottavasti tulee mieleinen! Pellavasta tehtynä tuollainen tunika on monikäyttöinen: kesällä vilpoinen, mutta talvellakin mukava, kun laittaa lämmintä neuletta alle.

   Poista
 2. Kaavan linkki ei enään toimi. Onko kaavaa mahdollista saada kuitenkin? Tarjoitus pellavatunika tehdä ja kangas valmiina, mutta ohje puuttuu. Ohje näytti simppeliltä että osaa tämmöinen vähemmän ommellutkin tehdä.

  VastaaPoista