lauantai 28. marraskuuta 2015

Jouluista (?) ompelua

Kipu ja vilu on toistaiseksi poissa. Taisi olla kilpirauhasen vajaatoiminta syynä jatkuvaan (sairaalloiseen) palelemiseen. Olin nimittäin jonkun aikaa ilman lääkitystä - silkkaa laiskuuttani - kun en ollut täyttänyt dosettia. Saattaa olla, että kipukin on siihen yhteydessä.

No mutta sittenpä osaan taas arvostaa normioloa. Siihen kuuluu vain vähän kipua.

Innostuin tässä paremmassa olotilassa ompelemaan. Joka joulu asiakkaat kyselevät kauratyynyjä. Olin jo aiemmin ostattanut 40 kg kauransiemeniä Agrikaupasta. Teen tyynyt kaksinkertaiseksi. Päällimmäisen, irrallisen "kuoren" voi laittaa pesuun. Sisätyynyt ompelin tiheästä puuvillakankaasta.


Kaikkiaan laitoin kauraa n. 800-900 grammaa. Tein tyynyt kolmiosaiseksi, jotta siemenet eivät ole yhdessä mytyssä.Irtopäälliseksi valitsin kolme erilaista kangasta. Pellavainen on minusta kaikkein kaunein, mutta flanellinen raitainen on pehmeämpi.
Nyt muistin laittaa Pellavasydän -etiketinkin saumaan. Usein unohdan sen.Vielä pitää tehdä käyttöohje -lappunen näihin mukaan. Mitäs tykkäät - minkä sinä näistä valitsisit?

Pellavasydämen Mervi

5 kommenttia:

 1. Kivoja ovat varmaan kaikki. Olen tehnyt noita itse vuosia sitten jo. Käytän melkein joka yö rentoutukseen, on sopivan viileä silleensä. Kaura tuoksuu siitä mukavasti.Ja jos niska on kipeä voi lämmittää vaikka mikrossa. Jos paljaaseen päähän esim. käyttää on minusta kiva jos päällys ei oo hirveen karkea.
  Kyllä kilpparilääke kannattaa ottaa ja jo ennen aamupalaa tai -kahvia. Varaan sen illalla sängyn viereen ja otan jo tuntia ennen kuin nousen ylös. Niinpä saa rauhassa imeytyä tyhjään vatsaan. Mulla ollut kilpparilääke jo 15 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on myös tällainen ollut käytössä, mutta aika harvoin tulee otettua esille. Sitten kun on hartiat oikein jumissa...

   Tottakai lääke kannattaa ottaa. Tämä tauti onkin helpoiten hoidettava, vain pillerit ottamalla. Itselläni tauti todettiin ensimmäisen raskauden aikana, eli todentotta jo 30 vuotta olen Thyroxinia syönyt.

   Poista
 2. Alimman raidallisen ottaisin :) Mutta ota sinä hyvä ihminen sulle määrätyt lääkkeet! Typeryyttää olla ottamatta ja hommata itselleen lisää vaivoja....

  VastaaPoista
 3. Minulle sopisi mikä tahansa näistä, mutta lahjaksi ehkä valitisisin tuon pitsikoristeisen. - Nyt selvisi yksi syy omaan paleluuni. Olen syönyt puolikaspilleriä Thyroxinia ja ollut vasta kokeissa, mutten saanut vielä tuloksia.

  VastaaPoista