keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Vauvalle nuttu

Nuttu, tai oikeastaan bolero. Tarkoitukseni oli tehdä nuttu, mutta suunnitelmat muuttuivat työn edetessä. Ohje ei ollutkaan valitsemalleni langalle sopiva, piti säveltää. Hihoista ei tullutkaan nätit, piti purkaa. Lopulta tein matkalla mukaellen. Ohjetta tähän ei siis ole, mutta kuvasta voi aika hyvin päätellä. Työ aloitetaan kaula-aukosta ja tavoitteena lisätä silmukoita niin, että työ pysyy koko ajan ympyränä.. Hihojen jälkeen lakkasin lisäämästä. Lopuksi ommellaan sivusaumat kainalosta alaspäin ja virkataan reunoihin simpukkakuviota.


Työ on vielä viimeistelemättä - toivon, että saan etureunan suorenemaan - nyt vetää vähän vinoon.
Seuraavaksi pitäisi valita napit. Tulin tehneeksi turhankin isot napinlävet. Toki ne saisi muutamalla pistolla pienennettyä, mutta...

Nykyaikaiset äidit valitsevat hempeiden vaaleanpunaisen ja -sinisen sijaan harmaata, beigeä ja ruskeaa, joten ajattelin tähänkin napit sen mukaan. Valikoimistani ei ihan täyskymppiä löytynyt, ehkä nuo mustat?


Alunperin tarkoituksena oli testata lanka. Katian Cable, puuvillalanka. Niin kaunis himmeä kiilto ja mukava työstää. Ostaessani lankaa valitsin  värit nimenomaan lasten neuleita ajatellen. Pellavasydämessä on siis valittavana perinteiset vauvavärit: valkoinen, vaaleanpunainen, vaaleansininen, pinkki ja harmaa, josta tämä työ.
 Tähän bolero/nuttuun meni lankaa kaksi kerää, eli 100g. 
 Mitkä napit sinä olisit valinnut? Kiiltävät vai mattapintaiset? Olistko valinnut jotain ihan muuta väriä - punaiset, siniset tms.?

Nyt olen aloittanut jo toista työtä tästä samasta langasta, mutta pinkkinä. Käytän samaa malliakin, mutta teen pikkutytön lyhythihaisen mekon. Söötti siitä tulee.

Pellavasydämen Mervi

6 kommenttia:

 1. Voisitko vähän kertoa mallista? Ihanalta näyttää! Minä tykkäsin napeista 1 tai 2. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana nuttu ja nuo napit joissa viivoja kauniita

  VastaaPoista
 3. napeista en osaa sanoa, mutta miun silmää jäi häiritsemään hihojen ja etureunan ja alareunan simpukkakuvio, kun miun mielestä hihoissa on oikein päin ja muualla nurjapuoli päällä. makuasiahan tää on, enkä mielestäni ole turhantarkka, mutta kaunis työ kärsii kun on erilaiset reunukset, siis eriperin reunukset. jaa niin ne napit ehkä sen mukaan tuleeko tytölle tai pojalle, erivärisetkin voisi olla kivat, keltaista, punaista, sinistä vaal. vihreää, lilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on kyllä ihan totta. Itsekin sen huomasin, mutta en vaan viitsinyt purkaa. Minuakin häiritsee, jos virkkausta pidetään väärinpäin. Nyt kun sen sanoit, voi olla, että alkaa tässäkin työssä liikaa häritsemään....hmmmm...

   Poista
 4. Kaunis! Tuli mieleen, että olisko voinut hihoista eteenpäin virkata yhtenä kappaleena ja välttyä sivusaumojen ompelemiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa. Tämä vaan eteni silmämääräisesti ja päätökset tein työn edetessä. Seuraavassa työssä - mekko - jonka teen samalla mallilla, olenkin tehnyt pyörönä koko alaosan. Saumat pikkulasten neuleissa on aina vähän ongelmallisia, kun niistä pitäisi saada niin "tuntumattomat".

   Poista