Intohimona käsityöt

perjantai 27. joulukuuta 2013

My favourites

Sydän oikein sykähtää, kun katselen joulukoristeluamme. Tässä asetelmassa on jotain, joka erityisesti hivelee minun silmääni. Tontut ovat jälleen halpisversioita, mutta niiden muodot yhdessä amarylliksen tiitin kanssa näyttävät minun silmääni harmooniselta.
Tämä pöytä tuli vain väliaikaisesti siirretyksi tähän pois joulukuusen tieltä. Huomasin, että siihenhän se sopiikin mainiosti. Perunakappa oli pöydällä valmiina, mutta kylläkin aivan eri tarkoituksessa. Pöydän alle isoon lasipurkkiin keräsin lopuksi kaikki ylimääräiset kimallusnauhat ja pallot summuut.Kukkaruukku ei juuri tästä voi parantua. Etsin jouluruusulle "rumankaunista" ruukkua, eikä mikään tahtonut sopia. Ensin asettelin hänet 70-luvun lasimaljaan. Ei hyvä.


Niin monet ovat näyttäneet kuvia jouluruusuistaan, että päätin hankkia minäkin moisen. Yllätyin kukan kovasta hinnasta. Ainakin minun mielestäni 25 euroa kerran kukkivasta on aika paljon. No voi sen kuulemma keväällä istuttaa ulos. Oletko yrittänyt ja ehkä onnistunut?


Muuten tuon pöydän somistus jäi vähän kesken. 
Onpahan noissa kolmessa komponentissa ainakin kontrastia!

Savipurnukan on Mirva tehnyt kans.opistolla


Päretaulun on maalannut mieheni sisko Tarja Lamminen


Minun jouluni on aina ollut punainen. Putiikissa joudun usein asiakkaiden kanssa valitsemaan, mikä on kenenkin mielestä se oikea joulunpunainen. Tässä kuvassa on kahta erisävyistä punaista, mutta siinäpä ovat sulassa sovussa.

Lasista ja herkkää


Meillä näitä jouluisia asetelmia ihaillaan vielä pitkään....
Mervi

4 kommenttia:

 1. Pidä kukkinut jouluruusu viileässä ja valosasa, älä anna kuivua.
  kun maa on keväällä sula istuta se ulos varjoon tai puolivarjoon, hyvään kalkittuun multaan, mieluusti pensaan alle tai viereen. kastele .
  Seuraavana keväänä se kukkii sitten ulkona.
  Olen usein ottanut jouluruusun syksyllä sisään ruukkuun ja se kukkii mukavasti ennen joulua, mutta tänä syksynä hiiret söi kaikki nuput.
  Näin leutona syksynä jouluruusu voi kukkia meilläkin jo jouluna.

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Jouluruusun voi istuttaa vaikka heti ulos. Sitä on vaikea saada pidettyä hengissä kevääseen muuten, kun huoneilma on sille kuiva ja kuuma.

  VastaaPoista
 3. Mie olen saanut jouluruusut pidettyä hengissä kerrostalossakin. Istutin ne aina keväällä maalle. Siihen paistaa aurinko koko päivän, mutta joka kevät ovat kauniisti kukkineet. Toivottavasti saan tämän jouluisen jouluruusun pidettyä hengissä ja keväällä penkkiin maalle muiden jouluruusujen seuraksi.
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
 4. Luovutin jouluruusun hoitamisen miehelleni, joka on meidän puutarhuri. Saa nähdä miten hän sen kanssa onnistuu...

  VastaaPoista