tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tyksin keikka

Mulla riittää näitä tauteja, lonkkaongelmien lisäksi montaa muuta. Tälle päivälle oli määrätty lääkärissäkäynti endokrinologian poliklinikalle, sisätautilääkärille Tyksiin. Niinpä paaritaksi tuli taas kerran minua hakemaan. Menomatkalla polvi äityi kipeäksi, joten odotin minuutti minuutilta perillepääsyä. Voitte ehkä kuvitella taksikuskin ajatuksen/kirouksen, kun paluumatkalla ilmoitin, että mulla on vilu! Se raukka joutui laittamaan lämmityksen päälle, vaikka ulkona oli yli 30 astetta! Ihana tunne, kun lämpö alkaa pikkuhiljaa helliä viluista kehoa...

Lääkärissä ei kauheasti mitään uutta ilmennyt, itse asiassa hän oli tyytyväinen laboratoriotuloksiin. Kolesteroli on korkealla, jotain yli kuusi. Olisin muuten saanut lääkityksen, mutta kun on tätä kaikkea muuta tässä. Kilpirauhasen vajaatoiminta oli hitusen muuttunut liikatoiminnan puolelle joten lääkitystä pienennettiin.

Minulla on todettu myös jotain häikkää lisäkilpirauhasessa. Kalkkia erittyy verenkiertoon, mutta elimistöni ei pysty sitä käyttämään hyödyksi. Päinvastoin, se kalkki on peräisin omista luistani, jotka siis tästä syystä haurastuvat/saattavat haurastua. Toinen seuraus tästä taudista on dementia, kolmatta minä en muista. Kas kun minulla tuo muisti... hiusten lähtöön kyselin syytä. Ei ole vitamiinin tai muun ouutetta, joka selittäisi asian. Selitys on nopea laihtuminen. Toivottavasti ei jää pysyväksi vaivaksi. Odottelen mustaa, pitkää ja kiharaa uutta tukkaa lähteneen tilalle!

6 kommenttia:

 1. Hyvä, että lääkäri oli tyytyväinen laboratoriotuloksiin.
  Takseissa on kovat ilmastoinnit päällä näillä keleillä. Se on tosi kylmyyttä toisinaan.
  Toivon sinulle rakastavan Jumalan siunausta jokaiseen hetkeesi.

  VastaaPoista
 2. Hee hee... Metrin halkasijaltaan oleva afro?

  VastaaPoista
 3. On siulla vaivaa ja harmia. Mie toivon siulle valtavasti iloa ja voimaa.
  Miun kummitytölle tehtiin muutama vuosi sitten se laihdutusleikkaus ja häneltä heikkeni hiukset tosi paljon.

  VastaaPoista
 4. Paljonko on paino tippunut tähän mennessä?
  terveisin lähihoitaja

  VastaaPoista
 5. Lähihoitaja: vuodenvaihteesta 35 kiloa, mutta älä kerro kenellekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kyllä on hyvin pudonnut. Kunpa minultakin.
   Sinulla taitaa olla uusien vaatteiden osto edessä.
   terveisin lähihoitaja

   Poista