torstai 13. lokakuuta 2016

Seesteistä syksyä

Pellavasydämeen kuuluu hyvää. Ei mitään erikoista, mutta arki on mallillaan. Olemme saaneet korjausompelun osalta suman setvittyä ja nyt teemme töitä sitä mukaa kun niitä tulee. Ja niitähän tulee päivittäin.

Ilmojen kylmennyttyä (ja joulun lähestyessä) asiakkaat ovat alkaneet neuloa ja saamme palvella asiantuntemuksella ja osaamisella. Nautin siitä, että TIEDÄN, mitä myyn. Langat ovat tulleet tutuksi ja melkein kaikkia olen itse kokeillut. Vielä mietin sellaista vaihtoehtoa, että ottaisin käyttöön paksulankaneulekoneeni ja hurauttelisin sillä esim. huiveja malliksi. Mitäs pidät tällaisesta ajatuksesta. Onko jollain tuollainen neulekone? En osaa sitä käyttää, mutta kannattaisikohan opetella?

Tässä muutamia uusia sukkalankoja. Ensimmäiseksi aivan kerrassaan ihanan pehmeä bambulanka.


Yhdestä kerästä tuli kolmet erikokoiset sukat.

Tämän allaolevan langan olen jo aiemminkin esitellyt. Kerästä tulee vaikkapa isän ja pikkupojan sukat. Tai äidin ja tytön sukat ja vielä lisäksi lapsen lapaset, jotka jäi pois kuvasta.
Itse tykkään kutoa sukkia, missä ei tarvitse mitään miettiä. Sellaiseen työhön nämä valmiiksi raidoitetut langat ovat omiaan. Viimeksi tilasin kuitenkin yksivärisiä lankoja, kun olen vasta tajunnut, että moni haluaa itse raidoittaa tai tehdä kirjoneuletta tai pitsineuletta. Ohutta Step-lankaa minulla onkin ollut kaikissa väreissä, mutta nyt lisäsin värivalikoimaa myös 6-säikeiseen Regian lankaan.

Tässä työssä kävi hassusti. En huomannut virhettäni ennen kuin olin viemässä hyllyyn valmiita sukkia. Eipä auttanut muu, kuin tehdä molemmille sukille pari.


Joku sanoi oivasti, että tässä langassa on Suomen metsän värit. 
Kaikkein ihanimmat sukkapuikot - KnitPron Symphoniet
Raidat on kyllä kohdistettu, mutta....

Kerästä (100 g) tulee polvisukat, 
mutta varmuuden vuoksi tein kantapään ja kärjen yksivärisestä langasta.
Tästä langasta on useampaakin väriyhdistelmää, mutta jotenkin näin syksyllä tuollaiset ruskan värit houkuttelee, vaikken itse ole ollenkaan lämpimien sävyjen ystävä. Mutta kiva näitä oli tehdä ja ihan varmasti löytävät ostajan. Minä nyt en enää pidä villasukkia ollenkaan, kun pito jalkapohjissa pitää olla takuuvarma. Nykyään käytän AINA kenkiä. Työkengät on putiikissa ja kotona ja uskonkin, että se auttaa ryhdikkääseen kävelyyn.

Pellavasydämen Mervi
5 kommenttia:

 1. Ota ihmeessä kone käyttöön. Eikös nyt ole apulainen, jonka kanssa voi yhdessä pähkäillä käyttöä. Aurinkoista syksyä!

  VastaaPoista
 2. Tulisi ainakin nopsaan mallit. Kivoja nuo uudet langat.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania värejä, syksyyn sopivia just. Ylimmät sukat ainakin tuovat aurinkoa syksyyn :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania sukkia, mutta nuo metsän väriset, ne veivät sydämeni <3

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia, itse pidän lämpimistä väreistä. Ja KnitPron Symphony puikoista en luovu:)

  VastaaPoista