sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

En kyllä killaa!

Ooottekos muuten kuullu tuollaista huokausta "mä en killaa"? Olisikohan se jotain entisvanhaa nuorison kieltä? Mites ne nykyään sanookaan, jos ei jostain tykkää - "en diggaa" vai?

No, mä en killaa, kun mun kamera on TAAS hukassa! Olen koko juhannuksen siivonnut, mutta oma työhuone on vielä järjestelemättä ja siihen en aio tässä yhteydessä edes kajota. Täällä jossain se varmaan piileskelee.

Jos multa kysyttäis, että "oliko kiva juhannus?" en tiedä, mitä vastaisin. Toisaalta oli, mutta toisaalta ei. Tottahan sitä nyt MONTA KERTAA HAUSKEMMIN voisi juhlapyhiä viettää kuin siivoten, mutta toisaalta tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus korjata useamman vuoden siiivoamattomuus. En voi kuin todeta, että kyllä "ne muut" tekee ton homman sellaisena "keskilattiasiivouksena". Se näkee esim. siitä kun siirtelee lipastoja.

Tuo työrupeama edistyi silleen, että kykenin tekemään noin 10 min. homman ja sitten istumaan ja virkkaamaan. Katsoin nauhalta yhden Sydämeni asialla ja taas töihin. Tästä voitte päätellä, ettei sitä toimeliasta työaikaa nyt niin kauheesti ollut. Mutta hiki valui koko ajan! Syömisiäni olen tarkkaillut jo pitkään ja nyt sainkin painon aikas kivasti putoamaan. Tottakai, kun on enemmän kulutusta! On muuten mentävä tarkkailuun ensi viikolla, mutta ei siitä sen enempää.

Tänään nyt sitten nautin kätteni työn jäljestä. Istuskelen ja virkkaan - on muuten monta pesintä jo valmiina ja uusi mallikin niihin kehiteltynä. Tänään on palattava arkeen, sillä yksi tunika pitää saada huomiseksi valmiiksi. Saattaa olla, että menen hetkeksi aurinkoakin ottamaan. Ruskea läski kun olis kyllä siedettävämpää kuin valkoinen.

Koska en voi uusia kuvia ottaa ja näyttää, esittelen näitä mieheni koneelta löytyneitä vanhoja. Ensimmäinen kuva on vuoden 1978 juhannusjuhlilta.

Mekon on mieheni ostanut minulle lahjaksi seurustellessamme.
SE ON KOKOA 36.
Harmi, kun olen tuon huivin jossain vaiheessa hävittänyt, nythän se olisi ihan muodikas. ainakin siitä saisi mallin - olen sen ihan itse virkannut.


ettei sitten juhlakenkiä muistanut vaihtaa...
Ja sitten uudempi kuva  muutaman vuoden takaa, tyttäremme Mirvan lakkiaisista.
TUO MEKKO ON KOKOA 56.
Hyvin on voitu kaikki nämä vuodet, ei ole kärsitty vilua ei nälkää....
Jos matemaattisesti ajattelee koon muutosta, niin eikös 36 -> 56  tarkoittaisi suunnilleen, että vaatekokoni on suurentunut numero/vuosi.

Nonnih, nyt tämä lähtis naatiskelemaan olostaan! Mervi

18 kommenttia:

 1. Hi hii, noin on käynyt minullekin:):)

  VastaaPoista
 2. Niin sitä vuosien kuluessa muututaan, täälläkin ässä koko tuli xälläksi:))

  VastaaPoista
 3. Samma här, samma här. En viitsi edes katsoaq vanhoja kuviani.

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus :) Tätähän se elo valitettavasti on, nousujohteista :) Tuosta killaa-sanasta. Kysyin mieheltä, perus-tamperelelaiselta, että sanoitko sä nuorena, et "mä en killaa". "Ei, se on "illaa", mistä te sen koon sinne saitte!" Minä kyllä satakuntalaisena rannikon tyttönä käytin sanaa "killaa". Mistähän tuo sana tosiaan tuli käyttöön? Paljon mulla on muistissa sellaisia ruotsinsukuisia sanoja ; hantuuki, kaffeli jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, että nyt vanhemmiten tulee mieleen äitini käyttämiä sanontoja, hän on täältä Varsinais-Suomesta kotoisin. Sanat "vaan putkahtaa" jostain alitajunnasta. Luulenpa, että tämäkin sana on ruotsalaisperäinen.

   Poista
 5. Minulla putosi 10-15 kg miehen kuoleman jälkeen ja en haluaisi niitä takaisin mutta taisteluahan se on. Enkä mä jaksa mitään kaloreiden laskemista ja makeaakin tekee mieli ja jäätelöä kesällä, eikä mitään maitorasvajädeä vaan oikeaa kermaherkkua ja mansikkakakkuaika kohta...juu että silleen.

  VastaaPoista
 6. Ruotsinopena tuli mieleeni arvailla, että tulisiko killa-sana ruotsin verbistä "gilla"=tykätä (g lausutaan j:nä voisi selittää myös tamperelaisen version). Itse kun olen idästä niin sanonta on muuten ihan vieras. Oikein mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen käsitys minullakin on. Tilpehöörit-sanaa käytän tuotteissani ja sekin on ruotsikielestä peräisin.

   Poista
 7. Pienistä muutoksista on varmasti hyvä lähteä, kun haluaa painoa pudottaa :)

  On muuten tyttäresi aivan samannäköinen kuin sinä nuorena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapi olla. Tytär on aina ollut enemmän isänsä näköinen, mutta kyllähän siinä täytyy äitinkin piirteitä löytyä!

   Poista
 8. Taitaa tuo "diggaaminenkin" jo olla vanhanaikaista.
  Mut oot siis niimpal söpö tuossa juhannuskuvassa!
  Jokohan kamerasi on tullut jostain esiin...

  -karikakar-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, enkä mää ole vielä ehtinyt edes opetella sitä diggaamaan... Oijoi, kiitos kehuista, onhan se kiva, että edes joskus!

   Poista
 9. Eikai siäl oikkiaste ollu mitään piikkiä siihen liittyen, miten "ne toiset" imuroi? ;O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten niin, että "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa". Tiedä häntä?

   Poista