keskiviikko 22. elokuuta 2012

Niinkuin oikeassa kaupassa

Huomaan aina silloin tällöin lankeavani tuollaiseen itseni halventamiseen. Jotenkin se, että olen perustanut kaupan "vain harrastuksen vuoksi" saa minut ajattelemaan, ettei Pellavasydän ole edelleenkään oikea kauppa. Eikä moiseen alemmuuden tunteeseen pitäisi olla MITÄÄN aihetta. Jos kaupan pinta-ala on 90 m2, se ei ole enää pieni. Eikä muutenkaan.

Mutta. Kun monesta tuotteesta on vain yksi uniikki kappale myynnissä, yleisilme on helposti sekava, tai ainakin vie paljon aikaa hahmottaa, mitä kaikkea on tarjolla.

Tässä on poikkeus. Tässä on tavallisen kaupan tuntua. Hylly niinkuin oikeassa kaupassa.

Noin monta samanlaista tuotetta! Tämä on ennätys, tai no...Gepetton tyynyliinoja taitaa olla vielä enemmän.
Näppipyyhe on kestosuosikki ja on muuten ihme, etteivät ne vieläkään ole päässeet tavaratalojen hyllyille.

Kaikessa yritän säilyttää persoonallisen käsityön leiman. Olen kyllä miettinyt, että pitäisikö/kannattaisiko nämä pakata muovipusseihin (olisi niin oikean kaupan näköistä), mutta tyrmännyt ajatuksen saman tien. Muovipussi - yök! Ja kun asiakas haluaa katsoa juuri sen nimenomaisen pyyhkeen niin olisi siis kuitenkin otettava pois pakkauksestaan. Vai mitä mieltä olette?

Pikkuhiljaa olen jo siirtämässä ajatusta joulu-vaihteelle. Juuri noista näppipyyhkeistä yleensä aloitan. Punaisia ja kivoilla joulukuvilla - ja paljon!

Huomenna taas vapaapäivän jälkeen putiikkiin. Uskotteko muuten, että ihana Pirkko on saanut kaikki matonkudevyyhdit (kts.ed.postaus) hyllyille!? Palan halusta päästä näkemään...
Mervi

5 kommenttia:

 1. Ei mitään pussia, hirveä ajatus..
  Oh , ompas ollut reipas jos kuteet jo hyllyissä.. Ihan oikeelta sun kauppas näyttää.. olis ihana piipahtaa mut mut..näin kuvien kautta.

  VastaaPoista
 2. Ei pusseja, ei!

  Minäkin olen myyjäisissä todennut tuon, että kun on vähän monenlaista tuotetta ja kutakin vain pari hassua kappaletta, niin onhan se myyntipöytä kuin kirppispöytä hyvin nopeasti.

  Mutta jotta välttyisit kirppistunnelmalta, niin jonkinmoinen "pakkaus" olisi ehkä kuitenkin hyvä. Vaikka vyöte, kuten minun tiskiräteissä on. Ja oli keittiöpyyhkeissäkin silloin, kun niitä vielä tein. Tuote jää mukavasti hiplattavaksi, mutta pysyy silti siististi viikattuna ja näyttää hyllyssä nätiltä.

  VastaaPoista
 3. Älä pakkaa tutteita valmiikis muovipusseihin Jotenkin miellän käsitöitä myyvän kaupan juuri tuollaiseksi kuin kauppasi on joten olet hyvin onnistunut :)
  Ihanaa kun pääsee kääntelemään ja vääntelemään tuotteita ja valitsemaan mieluisensa!
  Mukavaa "vilkasta" päivää myymälääsi!

  VastaaPoista
 4. Harmi että puotisi on niin kaukana enkä pysty sinne matkustamaan, mutta saanhan ihaillakuviasi.
  Älä nyt mitään muovipusseja laita, noinhan nuo ovat parhainmillaan.

  VastaaPoista
 5. Kovasti kiitoksia kommenteistanne ja neuvoistanne. Helppo homma, kun kaikki ovat yksimielisesti samaa mieltä; ei siis muovipusseja! Minulla oli yksi työntekijä muinoin, joka olisi halunnut kaikki tuotteet muovipusseihin, suojaan likaantumiselta, siitä ehkä tuo ajatus on lähtenyt. Susannan idea onkin varmasti hyvä, vyöte. Olen johonkin tuotteisiin sellaista kehitellyt, mutta huomannut, että ne eivät ole ilmeisesti hyvin tehty, kun tahtovat putoilla ja repeillä... Annamme siis näppipyyhkeitten olla hyllyssä ja muutaman jos saisi näytille, kun vielä on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan moisista. Käyttötapa pitäisi siis ilmaista.

  VastaaPoista