tiistai 21. elokuuta 2012

Uutta vanhaa ja ihan uutta - ihanuutta!

Eilen tuli kuorma-autolla kudetta putiikin pihaan. Koska paalia ei saanutkaan siirrettyä sisälle asti (portaat esti sen) kuski jätti 300 kilon mötikän ulos. Soitin taas kerran mieheni ja tyttäreni avuksi. Purimme paalin vyyhti kerrallaan, puistelimme päällimmäiset pölyt pois ja vietiin (lue: he veivät) sylillinen kerrallaan sisälle.

Ohikulkijoilla taisi olla ihmettelemistä, kun työmaa oli siirtynyt ulos. Värikästä katsottavaa ainakin!


Sisällä on nyt aika tukkosta, kun tuommoinen piukkaan pakattu paali on kasattu ilmavasti - nyt se vielä tilaa moninkertaisesti! Mutta että nyt on kudetta...sinistä, keltaista, oranssia, turkoosia, vaalean punaista...
Erikseen vielä ostin säkillisen valkoista, mustaa ja joulunpunaista. Niin ja sitä "aloittelijan kudetta": luonnonvalkoista, pehmeää, joka on ihanteellista virkata.

Minähän näitä en saa tästä mihinkään. Pitää taas pyytää Pirkkoa avuksia, hänellä on ammattitaitoa ja kokemusta saada kuteet kauniisti ja värijärjestykseen hyllyille. Jos siis mahtuvat mihinkään hyllyille?

Nyt on muuten tullut taas kaiken kokoisia metallikoukkuja, joten kipinkapin valitsemaan parhaat kuteet päältä ja suunnittelemaan vaikkapa joululahjoja!


Lahjaksi tai itselle iloksi sopivat myös nämä ihanuudet, jotka saapuivat jo lauantaina.


Paulakristiina.blogspot.fi - blogista löysin nämä ihastuttavat virkatut pöllöt ja omenat. Paula on tehnyt niille oikein kivan laatikonkin. Toki on paljon kivampi myydä niitä tällaisesta kuin jostain persoonattomasta muovilaatikosta. No, ei meillä kylläkään muovilaatikoita käytetäkään...

Tässä vielä lähikuvaa - harmi, että oli niin kiirus kuvien ottamisen kanssa, että tuli vähän kehno...

Voitte käydä katsomassa niitä Paulan omassa blogissa. Samanaikaisesti, kun näitä selvittelimme Paulan kanssa tuli tyttö-asiakas, jolta kysyimme heti mielipidettä. Pöllöt kiinnostivat omenia enemmän sekä tyttöä että äitiä ja saimme vinkin tuotekehittelystä. Pitäisi saada kiinnityssysteemi sellaiseksi, että voi kiinnittää hiuksiin. Nyt noiden takana on rintaneula.

Tänään menen siis vähän "pelonsekaisin" tuntein putiikkiin. Pelonsekaisin siksi, että koko käsityötarvikehuone on yhtä kudekasaa...miten ihmeessä saamme haluttuja värejä ongittua niin, ettei kasa olisi entistä leveämmin  pitkin lattiaa?

Mervi

10 kommenttia:

 1. Ohoh..ompas niitä aika tavalla paljon noita kuteita.. Pidän peukkuja että mahtuu hyllyihin aikanaan mutta mikä hurja homma onkaan..Niin söpöjä nuo pöllöt..

  VastaaPoista
 2. Onpas herkullisen värisiä kuteita! Inspiraatio syttyy virkkaukseen.. Oletko muuten koskaan kutonut (neulonut) noista kuteista? Miten onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen virkannut KAIKENLAISISTA kuteista. Tässä kasassa on monenlaista kudetta, ohutta, paksua, joustavaa, ei-joustavaa...Jokaisesta voi virkata jotain: ohuimmista mattoa, paksusta tosi isoa koria jne. Aikas hyvältä näyttää, mutta missään tapauksessa kaikki ei ole samanlaista. Jos yksi vyyhti onkin vimpanpäälle, toisessa voi olla solmuja tms.

   Ai ei kun sää kysyitkin NEULOMISTA...!
   Joskus ihan aluksi kyllä. Tein ohuesta kuteesta torkkupeiton. Oli raskas duuni. Samalla systeemillä voi neuloa mattoakin. Täytyy vaan olla tosi isot ja pitkät puikot. Taitaisi olla paras, jos itse tekisi sellaiset ylipitkät paksut puikot, koska kuteesta neulottu ei mene kasaan, jolloin puikkojen pituus määrittää neulomuksen leveyden.

   Voiskin muuten taas yrittää!

   Poista
 3. Onneksi sattui kaunis ilam kun kudekuorma tuli!
  Kauniita värejä, nyt vaan oivotaan että kauppa käy vauhdilla ja pääset kudekasasta eroon :)

  VastaaPoista
 4. Täytyy tulla taas lauantaina käymään ja ihastelemaan kuteita, aivan ihanan värisiä kaikki. Haluaisin virkata korin. Muutaman hiuslenkki pöllönkin olen valmistanut:) Nähdään!

  VastaaPoista
 5. Ihanan värikäs kudekasa:)
  Minäkin ajattelin, että onneksi oli poutapäivä, sadesäällä kuteitten sisälle saaminen olisikin ollut varmaan huomattavasti haastavampaa.

  VastaaPoista
 6. OI, onneksi en muistanu pelätä sadepäivää! Sitten olisimmekin olleet hukassa. Oli muuten varsinainen markkinointitempaus tuo työn ulkoistaminen; seuraavana aamuna tuli innokkaita kuteenostajia, kun olivat nähneet meidän shown. Mikä siinä muuten on, että halutuimmat tavarat on AINA alimmaisena? Välillä huojui kasa aika uhkaavasti, kun revittiin niitä ihanimpia värejä.

  VastaaPoista
 7. Nyt on kyllä niin mahdottoman ihania värejä joka piakassa! Tykkään!

  VastaaPoista
 8. Hei, minkä kokoisia nuo suurimmat metalliset koukut ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin metallinen virkkuukoukku on 10,0 ja vaikka luulisi, että millimetrit on samoja eri puolilla maailmaa, niin nämä ovat kyllä hiukkasen pienempiä kuin esim. Novitan muovikoukkujen kymppi. Itse olen tällä metallikympillä selvinnyt paksummistakin kuteista. Sen sijaan välillä tarvitsen korien virkkaamiseen ohuesta kuteesta myös koukkuja 9 ja 8 ja koukku 6 on hyvä olla päättelemiseen ja oikein tiukoissa paikoissa avitan tuolla pienemmällä koukulla, kun haluan saada oikein,oikein jämäkän korin! Hinnat menevät niin, että isoimmat 9 ja 10 maksavat 7 euroa ja hinta laskee kun koko pienenee...kaikkia kokoja on saatavilla ja laitan tarvittaessa postin kautta tulemaan.

   Poista