maanantai 27. elokuuta 2012

Väriä syksyyn

Kerroin isosta kudesatsista, joka tuli putiikkiin. Heti seuraavana päivänä ne olivat jo hyllyssä, kun ihana Pirkko pääsi niihin käsiksi! Nyt löytyy värikästä kudetta joka lähtöön...


Kun tilaa koko paalin (n. 300 kg) kudetta, ei voi valita värejä. Siellä on sitten mitä on. Ainoastaan reunoilta näkee vähän, mutta sisällä voi silti olla jotain ihan muuta. Tämä paali oli tosi värikäs, mutta ei yhtä ainutta ruskeaa kudetta! Harmi. Oranssia ja keltaista olisi kyllä.

Nyt kaipaan kangaspuita. Niitä varten on tilakin katsottuna. Olisi hyvä, jos voisi näistä kuteista tehdä "mallimattoja", sillä uskon, että nämäkin räväkät kuteet taipuvat "säällisiksi" matoiksi sopivilla mausteilla. Ehkä musta kude toiseksi ja kolmanneksi joku kirjava?

Tänä aamuna kiukuttelin taas kerran itseni kanssa, kun en täytä lupauksiani - ajoissa. Helsinkiin on tilattu isoja lehtikoreja, mutta kun ne ovat niin työläitä virkata! Viime viikolla jo päätin, etten enää tee niitä, mutta kun tänään soitettiin ja kysyttiin, kuinka pian asiakkaalle voi luvata 3 koria, minä heti lupaamaan, että kyllä viikossa tulee, kahdessa ainakin! Siinä sitä ollaan  - onneksi kaksi viikkoa on pitkä aika, vai onko?

Olen luonteeltani viimetingan ihminen. Siispä tänä iltana on vielä tehtävä monta työtä, joiden olen luvannut olevan huomenna valmiina. Mutta vielä vähän aikaa...ensin tämä, sitten kuppi kahvia.... ja sitten....

Ai niin, viimekertaiseen postaukseen. Joku ehkä lukiessaan moitti minua, että kopioin toisen mallia. Mutta ei, tuo kukka ei ole tulossa myyntiin. Yksi tuttava rouva pyysi tekemään puolestaan tuollaisen lapsenlapsen myssyyn. Itselläni on omia kukkaismalleja kyllä, mutta tämän piti olla juuri mallin mukainen.

Mutta nyt siis kahvikupilliselle, sitten muutama korjausompelutyö, sitten pari näppipyyhettä. Illaksi odotan myös miestäni kotiin. Hän kävi pienellä ryhmäreissulla Ahvenanmaalla, tutustumassa sikäläisiin puutarhoihin. Enkä hinkunut mukaan ollenkaan. Syksyllä sitten - vähän kauemmaksi!

Mervi

13 kommenttia:

 1. Kylläpä onkin paljon kuteita!
  työniloa nyt vaan sinne sinulle :D

  VastaaPoista
 2. Eikö nuo vyöry ympäri ämpäri jos niihin koskee.. On kyllä iloisia värejä mutta hieman rauhallisempaa kun sekaan niin hyvä tulee.
  Onnistuiko se kukka, tehdä samanlainen kuten kyselit aikasemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä vähän niin tahtoo käydä...olisin todella toivonyt seassa olevan vähän tummempiakin sävyjä, mutta näillä on nyt mentävä vähän aikaa, että taas tulee tyhjää tilaa! Kukasta olen tehnyt neuvoillasi kaksi harjoituskappaletta ja aioinkin näyttää sen lopullisen version, jahka se tänään vielä valmistuu (lupasin senkin asiakkaalle huomiseksi - menee siis yötöiksi.)

   Poista
 3. Ihania värejä! Pitäis tulla ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulepa vaan käymään! Luin blogistasi, että olitkin käynyt Ugissa kesälomareissulla..

   Poista
  2. Juu juu ja jokakerran olen käynnyt kaupassassi. Niin pitäisikö ensikerralla tuoda lisää kortteja? Kiitos myynnistä.

   Poista
  3. Ahaa...en minä sua blogista tunnistanut! Katselin vaan noita kortteja ja ajattelin, että onpa sattumalta samanlaisia, kun Pellavasydämessäkin! Pitääpä tarkistaa tilanne...

   Poista
  4. Hyvä ilmoitele sitten kun tarvitset. Niin katsoppa sivuani. Siellä on postia sinulle!

   Poista
 4. Ihania kuteita nyt valikoimassasi, oikean reunan viininpunaisethan ovat syksyn trendivärejä :-) Oletpa luvannut lyhyen toimitusajan niille isoille lehtikoreille. Itse en pystyisi moiseen suoritukseen, minulta menee puolet pienempäänkin sama aika. Keksittäisköhän me jonkinlaista yhteistyötä jatkossa korien virkkaamisessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olen oikein ahkera, saan yhdessä illassa kyllä tehtyä tuollaisen lehtikorin, mutta hiki siinä tulee! Juuri nyt on työn alla toooosi työläs kori, kude jotain ihme liimasössöä (?) näyttää kyllä ihan tavalliselta, mutta ottaa vastaan senkunkerkiää. Siksi olin jo lannistua kokonaan. Taisin jo mainitakin, että korien myynti on tyrehtynyt lähes kokonaan, kun niin monet virkkaavat itse. Yhä enemmän myyn kudetta ja metallikoukkuja. Ja neuvon tekemisessä! Se onkin kivaa, nautin "opettamisesta", kun ei minusta opettaja sitten tullutkaan oikeassa elämässä.

   Poista
 5. Ihania kuteita. Oletko myynyt niitä postitse... Olisin kiinnostunut vaaleanpunaisista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se onnistuu, postimaksut tietysti on kohtalaisen isot, kuteet kun ovat helposti painavia. Toinen ongema on oikean sävyn löytäminen (jos on oikein tarkkaa). Kuvat monesti vääristää värin. Mutta siis - laitan kyllä tulemaan postitse.

   Poista