keskiviikko 8. elokuuta 2018

Eteisen sisustus uusiksi - neljän vuoden odottelun jälkeen!

Neljä vuotta olemme asuneet nykyisessä kodissamme, entisessä neuvolarakennuksessa. Eteinen on pitkä käytävä, jonka varrella sijaitsi ennen vastaanottohuoneita. Sille emme tehneet muuttaessamme mitään rakenteellisia muutoksia, vaikka ensimmäisen kerroksen koti muuten uusiksi laitettiinkin.

Eteisessä on katto matalalla ja seinät rikkonaiset, eikä ikkunaa. Katossa kulkee putkia ja johtoja, joiden päätimme antaa olla. Kun katsoo kattoon, olisi selkeä valinta tyyliksi INDUSTRIAL. Mutta kun ei kattoon kuitenkaan voi valita roikkuvia valaisimia, päätin pysytellä samassa tyylissä kuin muuallakin kotonamme. Selkeä, minimalistinen musta-valko-harmaa.

Tällainen oli lähtökohta kun eteisen remonttiin ryhdyttiin 2014.

 
 ja tässä kuva, kun jo oli uusi suunnitelma lukkoon lyöty:


Oikeasti tuossa paikasa kuuluu olla vain tuo lipasto, mutta kun kulkureitillä putiikista keittiöön on, niin tähän tuppasi kerääntymään monenlaista tavaraa "menossa sinne ja tänne". Alunperin tuo lipasto piti maalata valkoiseksi, mutta kun se ei tullut tehtyä ...

Olen aina ollut lipastojen ystävä. Säilytystilaa ei ole koskaan tarpeeksi? Nyttemmin olen todennut ja päättänyt, ettei yhtään uutta tavaraa tarvita, joten ei myöskään laatikoita säilyttämiseen.

Lähdin siis hakemaan eri tyylistä lipastoa tai SIVUPÖYTÄÄ eikä laatikoita tarvittaisi välttämättä lainkaan. Löysimme haluamani Jyskistä. Vaikka olen vannonut, etten Jyskistä osta mitään kalusteita. Enkä tiedä, josko tämäkään nyt mielipidettäni muutti. Mieheni ei ole poropeukalo, mutta häneltä kesti 3 tuntia koota tämä huonekalu! Viisaana miehenä hän otti heti esille muovivadin, jotta iso pussillinen ruuveja pysyisi tallessa.

olohuone on seuraavana uudistusvuorossa


Lopputulokseen olen NIIN tyytyväinen. Tässä kuvapläjäys. Vaikka miten yritin, en onnistunut saamaan valoisia kuvia. Niinpä leikittelin kuvankäsittelyn kanssa. Siinä siis selitys, että näissä on kaikissa vähän erilainen valaistus.


Tässä - olkoon nyt vaikka sivupöytä nimeltään - on kaksi pientä laatikkoa. Sommittelin tähän tuollaisen musta-valkoisen ryhmän. Siirsin pöydän päälle kaupunkijulisteen, joka oli ennen olohuoneessa. Täällä.

Saattaa olla, että menin jo vähän liian pitkälle innossani? Tuliko jo liikaa tavaraa? Mutta kun nuo mustat himmelit sopii niin hyvin ja sitten taas niihin sopii niin hyvin tuo maljakko, joka ennen oli täällä.
Ja sitten siihen piti taas ostaa valkoisia kukkia. Tuo takorautainen kiemurainen kynttiläamppeli on aivan eri tyyliä, mutta se väri!Mitä mieltä olet? 
Karsisinko vielä? 
Toisaalta mietin, että mitä tuon pöydän alle laittaisi? 
Mattoa eteiseen ei voi laittaa, koska lähes varmasti kompastuisin siihen köpötellessäni keppini kanssa.


Mervi

 ps. seuraavaksi tulee kuvia uudistuneesta olohuoneesta.
10 kommenttia:

 1. Kaunista just noin.Kätevä tämä sivupöytä ,sopivan kaponen.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sinäkin tykkäät. Onneksi mieheni piti päänsä, eikä suostunut ottamaan tuohon lipastoa, jonka ensin tahdoin. Se olisi ollut auttamatta liian leveä ja haitannut "ylileveää kuljetusta"

   Poista
 2. Tosi kaunis ja tyylikäs. Ei tarvitse mitään lisää eikä vähempää

  VastaaPoista
 3. On kiva, haaveilen itekki jostain tuommoisesta. Kunhan ensin pääsisin muuttamaan.

  VastaaPoista
 4. Niin valoisaa, pienet musta "pisteen" tuovat ryhtiä valkoiseen! Olet onnen tyttö kun miehesi on mukana kodin remntoinnissa! Meillä kaikki on ihan hyvin herra Alzheimerin mielesätä, mitään ei tarvitse uusia eikä korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, tiedän, mitä käyt läpi. Äitini kulki myös herra "aisenhauerin" kanssa useamman vuoden.

   Tasan tiedän, että minun miehelleni riittäisi se, mitä nyt on, mutta on niin kiltti, että yrittää noudatella toiveitani. "Eikä raukka älyä", että päässäni muhii koko ajan uutta ideaa, kun yksi saadaan toteutettua.

   Poista