sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Voisko joku neuvoa?

Silloin tällöin minulta kysytään, onko tuotteitani verkkokaupassa myytävänä. Ei ole. On ollut, muttei enää.

Kokeilin verkkokauppaa ilmaisversiolla. Eipä sillä ollut menestystä, mitä en kyllä ihmettelekään, sillä en mainostanut sitä ollenkaan. Harvoin sitä ilmaiseksi mitään saa, yleensä menestys vaatii kovaa työtä!

En ole hyvä atk-asioissa. Olen käynyt kotisivuntekokurssin (sanahirviö ja kamalaa muutenkin) ainakin neljä kertaa, enkä osaa vieläkään. Ei kovin järkevää järjestää ko. kurssi FrontPage-ohjelmalla, joka on kallis ostaa. No tietenkin niitä ohjelmia liikkui piraattiversioina ja sellaisen minäkin latasin koneelleni. Tyttäreni teki kotisivut ja nyttemmin olen systeemiä vähän muutellut. Mutta. Nyt se ohjelma on vanhalla koneella ja homma ei toimi. Pitäisi siirtää kuvat uudelta koneelta vanhalle, tehdä siellä tallennukset ja siirtää taas uudelle koneelle. Ei tahdo viittiä!

Olisko lukijoillani neuvoja? Nimittäin siitä, että kannattaako hankkia yksi kotisivu, jossa on myös verkkokauppa (tai verkkokauppa, joka toimii myös kotisivuna) vai molemmat erikseen. Kullanarvoinen neuvo olisi myös edullisesta, toimivasta ja käsitöiden myyntiin sopivasta kotisivusysteemistä. En osaa/haluaisi tehdä sivuja alusta asti itse, vaan nyt käyttäisin mielelläni jotain helppokäyttöistä valmista ohjelmaa.

Ymmärrän kyllä kotisivujen tärkeyden ja verkkokaupan helppouden, mutta toimivan systeemin hankkiminen tuntuu nyt hiukan työläältä. Toisaalta, niinkuin olen aiemmin jo kirjoittanut, käsityöläisellä näihin juttuihin liittyy myös plagioimisen "pelko": mitä enemmän ja tarkemmin tuotteitasi kuvaat, sitä varmemmin niitä käydään katsomassa vain ohjeen saadakseen.


7 kommenttia:

 1. Plagioimisen pelko on tietysti aina, mutta oletko ajatellut asiaa toiselta kannalta. Monet keksii, tai on ainakin keksivinään saman jutun. Toisinsanoen lähes kaikki on jo kertaalleen keksitty, mutta uusia variaatioita voi keksiä aina lisää.
  Siinäpä onkin paikkansa oman keksintönsä kuvaamiselle vaikka juuri blogiin, jossa näkyy päivämääräkin milloin juttu on kirjoitettu.
  Esimerkiksi keksit nyt 2012 uuden jutun ja kuvaat sen blogiisi. Joku näkee 2014 kyseisiä tuotteitasi myynnissä ja väittää että olet plagioinut hänen 2013 keksimänsä jutun.
  Sittenpä sinulla onkin näyttää blogiteksti vuodelta 2012 että oma on idea. :)

  Itselleni on usein käynyt niin, että olen saanut jonkun idean, mutta en ole ehtinyt toteuttaa sitä, enkä tietysti ole edes kirjannut mihinkään julkiseen lähteeseen ajatustani. Sitten olen huomannut jonkun muunkin keksineen saman jutun ja ehtinyt sen tehdä myyntiin asti. Siinäpä sitten meni minun ideani itseltäni sivusuun.
  Siinä vaiheessahan voisi tietysti varioida ideasta uudemman, mutta vaikuttaahan se silti plagioinnilta.

  Sellaista se on. Pyörä on keksitty. Neliskanttiseksi sitä ei kannata muuttaa, mutta miten sitä voisi parantaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän tällaisista asiallisista, mietityistä, kantaaottavista kommenteista. Olen jo joutunut tottumaan omien "keksintöjeni" kopioimiseen. Sitä vaan en ymmärrä - ymmärrätkö sinä Jenny, että miksi minun "kimppuuni käydään" kun esittelen jonkun tavanomaisen tekeleeni. Jos teen ihan tavallisen villasukan ja näytän sen kuvan blogissani, mahdanko saada siitäkin jonkun vihat päälleni?

   Poista
 2. Ps. Näppipyyhkeitä näyttää sinullakin olevan myynnissä, itseltäni löytyy niitä myös. Kukahan on nekin ihan ensimmäisenä keksinyt ja milloin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...olen tätä näppipyyhe-mallia yrittänyt kehitellä, erilaisia variaatioita on jo useita vuosien varrella, en ollenkaan epäile, etteivätkö olisi samanlaisia kuin muillakin. Eräs asiakas kävi kaupasta ostamassa yhden pyyhkeen ja seuraavilla kesämarkkinoilla hänellä oli täsmälleen samanlaisia myynnissä. Olihan helppo tehdä suoraan mallin mukaan. En edes silloin älynnyt asiaa, kun iloisesti totesin: "Ai sinullakin on näppipyyhkeitä.." Vasta myöhemmin muistin, että olin hänelle myynyt. Sen koommin ei ole niitä hänellä ollut myynnissä.

   Poista
 3. En kyllä ymmärrä tätä kimppuun käymistä. Tuskin esim. kosmetiikkayrityksetkään toistensa kimpussa on, vaikka kaikilla niillähän on ripsiväriä myynnissä...
  Tuo on kyllä kaikista ikävintä, että malli kopioidaan aivan suoraan. Tsemppiä sinulle yrittämiseen! Samassa veneessä tässä ollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja sehän tässä hassuinta on, että en minä tässä esittele myytäviä tuotteita, vaan ihan vaan niitä, mitä olen tässä sairasloman aikana näpertänyt. Täällä ne on mun kotona ja muistuttaa aina siitä, että joku niissä on vikana, kun ei niitä saisi esitellä...

   Poista