lauantai 23. heinäkuuta 2016

Uusi työtapa, mutta mitä siitä?

Jossain facebook-ryhmässä esiteltiin tällaisella työtavalla tehty matto. Piti heti itsekin kokeilla. En kuitenkaan innostu matosta, koska en itse voisi sellaista käyttää, joten pohdin, mitä muuta tällä tavalla voisi tehdä. Kassin ehkä? Istuinalustan?

Lähtökohta tälle pohtimiselle on se, että varastoissani on hyvin paksua matonkudetta. Niin paksua, ettei siitä voi virkata mitään. Lisäksi tarvitaan kalalankaa - tai puuvillalankaa - tai mitä tahansa muuta....

Ideana on virkata matonkuteen ympärille kiinteitä silmukoita. Kuva selittänee työtavan. Koska en suunnitellut työtä etukäteen, vaan kokeilin erilaisia versioita, tämä levisi kuin ekaluokkalaisen patalappu.


Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

  1. Vau, tuolleen voi tosiaan tehdä maton ilman kangaspuita! Paitsi että siitä ei tule niin tiukkaa, ehkä vähän löysempi kudos sopiikin paremmin kassiksi tms.

    VastaaPoista
  2. Minä virkkasin telkkaria katsellessa talvi-iltoina keittiön pöydälle tabletit samalla metodilla. Lappajärven värjäämöltä hain upeaa turkoosiksi värjättyä kakkoslaadun matonkudetta, pilkkahintaan. Paksummat kohdat kuteesta vaan saksilla halki, niin pysyi nättinä. Virkkasin ympyrää, joten ei levennyt. Samalla tyylillähän tekee vaikka pyöreitä mattoja! Onnea onnistumiseen toivottaa Keekeläinen

    VastaaPoista