tiistai 18. lokakuuta 2016

Liikunta EI OLE terveellistä?

Niin siinä sitten kävi.

Tänään en enää kyennyt uimahalliin lähtemään. Viime viikolla vielä kävin sunnuntaina kuntosalilla, maanantaina senioreitten vesijumpassa ja lisäksi puoli tuntia omaehtoista vesijuoksua. Kolmas yritys oli torstaina: uimahallissa tunnin kuntojumppa. Sitten olinkin niin sippi, etten meinannut kävelemään päästä.

Eilen olimme veljeni luona juhlimassa isämme 80-vuotissynttäreitä ja siellä piti kävellä portaita monta (?) kerrosta. Suorastaan ylivoimaista. Illalla jouduin tekemään "kipeän päätöksen" - liikuntakertoja pitää vähentää tai vaihtoehtoisesti keventää. Päätin palata yhteen/kahteen kertaan viikossa. En pysty enempään.

Ilmeisesti liikuntakertoja on liian tiheään. Kroppani ei ehdi palautua edellisestä kerrasta, enkä siis huomaa kunnon kohoamista, kun olen koko ajan äärettömän kipeä. Pahinta on selän hermosäryn palaaminen kuvioihin. Kipu ei varsinaisesti tunnu selässä, vaan vaihtelevasti molemmat jalat särkevät - sekä lonkasta, että hermosärkynä.

Marraskuuksi tilasin avustajan kahteen liikuntakertaan: maanantaina ja torstaina vesijumppa, mutta todennäköisesti vaihtan näistäkin toisen kuntosaliksi, joka on kevyempää kuin vedessä jumppaaminen.

Kurjaa antaa periksi. Mutta mieheni muistutti minua, että joka kerta käy näin. Ensin en liiku yhtään, sitten kuvittelen itsestäni liikoja ja yritän ylivoimien ja sitten tulee lopahdus. On/off.

Mervi6 kommenttia:

 1. Kurjaa toi hermosärky. Kiipeäminen ottaa minulle myös kipeetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Krooninen kipu aiheuttaa masennusta ja tekee ärtyisäksi

   Poista
 2. Jospa kokeilemalla löydät sen ihanteellisen sinulle sopivan määrän. Hienoa kuitenkin että jaksat harrastaa liikuntaa. Todella! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä jo ajattelin kysäistä jotain fysioterapeutiltakin, mutta nyt olen vaan vähentänyt kahteen kertaan viikossa. Siitä pidän kiinni, että ainakin YHDEN KERRAN viikossa teen jotain liikunnallista.

   Poista
 3. Liikunnasta blogikirjoitteluun. Tuli hetki sitten vastaan tieto, josta et ole maininnut mitään, ellei sitten ole menny minulta huomaamatta ohi. Lumipallo.fi-sivulta löysin "Suomen suosituimmat blogit" -listan, joka julkaistu 29.6.2016 ja Suomen paras käsityö-blogi on listassa PELLAVASYDÄN! Ja TOP10-listassa, jossa mukana kaikki aiheet, PELLAVASYDÄN on sijalla 9! WautsiWau! Onnea, paljon onnea Sinulle Pellavasydämen Mervi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sinäkin löysit sen! Huomasin kyllä. Tuo taitaa vaan olla niin pieni listaus, että siellä jo muutamalla lukijalla pääsee kärkeen? En kyllä käsitä, miten minun käsityöblogini voi tulla lumipallo-sivustolle, joka on lasketteluasiaa.... hassua.

   Poista