maanantai 28. marraskuuta 2016

Joulu valmisteltuna

Taaaaas se pääsi yllättämään - joulustressi! Aikaa on vaan kertakaikkiaan liian vähän. Juuri kun on kesä saatu taputeltua, pitäisi joulu jo olla valmiina. Ehdoton takaraja on 1.adventtisunnuntai, jolloin kaupunki herää jouluun: on joulukadun avajaiset, vanhan ajan markkinat jne... Silloin pitää olla joulutavarat esillä ja näyteikkuna somistettuna. Niin olen itsekseni päättänyt.

Onnekseni sain lauantaille ylimääräiset tunnit avustajan kanssani laittamaan jouluisen näyteikkunan. Kyllä siitä tulikin kaunis. Kuvaaminen vaan on täysin mahdotonta.

Eilen sunnuntaina meillä oli putiikki auki. En mainostanut muuta kuin että mieheni vei ständin kadun kulmaukseen. Siinä se oli parraalla paikalla, mistä ihmiset kulkivat ohi markkinoille mennessään. Ehkäpä sen ansiota oli - ja toisekseen autoilijat parkkeerasivat autojaan tähän lähikaduille - joten meillä riitti asiakkaita.

Tänään, maanantaina, ovi on auki, mutta näyttää siltä, että ehdin tehdä jotain muutakin, kun asiakkaat on vissiiin pelästyneet kylmää ilmaa. Jospa ehtisin ommella itselleni pellavasta jouluisen essun.

Arvatkaa miltä tuntuu, kun "oma väki" ja asiakkaat arastellen kertovat minun näyttävän ränstyneeltä? Kävin otattamassa permanentin, eikä parturi ilmeisesti malttanut leikata ylikasvaneita hiuksiani ja minä taas en ole ehtinyt niitä laittaa. Pääni on siis väritön pehko ja naama yhtä väritön. Ei siis ihme, etten näytä hehkeältä. Saisikohan essulla korjattua tilannetta? Tai ehkä soitan parturille?

Tässä kuvia puodista, joka pursuaa tavaraa:


Eteisessä on askartelupöytä, josta löytyy kranssi-, kynttilä- ja himmelitarvikkeita, pellavaa monessa muodossa, kimallusta ja nauhaa....


Tavaraa on liikaa - tai tilaa liian vähän? 


Eräs asiakas tekee tyttärensä kanssa muovipilleistä  himmeleitä. Itse pidän kovasti mustasta ja omaan kotiin laitan sellaisen kattoon killumaan - ei vain jouluksi vaan pysyvästi.

Nämä helmienkelit ostin Tampereen käsityömessuilta. Nämäkin sopivat myytäväksi muulloinkin kuin jouluna. Vaaleanpunainen ja  vaaleansininen käyvät vaikka vauvalahjaksi.

Pellavasydämen Mervi

7 kommenttia:

 1. Oi että, sinullahan on näppärän näköinen putiikki! Tuoltahan kyllä löytyisi vaikka ja mitä kivaa.. Erityisesti tykkään tuosta villapaidasta! Aivan upeannäköinen!!Pidätkö useasti putiikkia auki? Välillä itsekin haaveillut yrittäjän hommista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne monet sanoo... Kannattaa liittyä facebookissa Pellavasydämen tykkääjäksi, sieltä näkee poikkeuksellisetkin aukioloajat. Nyt jouluna olemma joka arkipäivä 10-17 ja la 10-14. Talviaikaan maanantait on suljettu.

   Monikin haaveilee käsityöliikkeen pitämisestä, mutta toppuuttelen jokaista. Näinä aikoina se ei kannata. Pikkukaupungissa on liian vähän ostovoimaa, palkoille ei pääse. Mutta tosi kiva harrastus!

   Poista
  2. Ihanaa että sulla on mahdollisuus "harrastaa" sitä koska se on lähellä sydäntäsi!

   Poista
  3. Lisäys kommenttiin klo 23.12: Eli olen iloinen puolestasi!

   Poista
 2. On sinulla kaikenlaista ihanaa tavaraa. Tekis oikein mieli hypistellä ja kattoa lähempää.
  Muuten tosta permanentista, mulla leikataan aina samalla kertaa vanhat pois, ja neljän viikon kuluttua uudelleen. Mullakin muuten näyttäis pehkolta koko pää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Permanentti on niin jytyä tavaraa että kuluttaa hiuksia. Ainakin tällasta suomalaista ohutta ja hentoa tukkaa jota itelläni päässä kasvaa. Saksittava on.

   Poista
  2. Täälläpä käyn aika tiuhaan kurkkaamassa että jokohan olisit ehtiny uutta tekstiä kirjoitella. Taitaa kiirettä pitää jouluisessa puodissa. Uusia tekstejä odotellen, Kerttu.

   Poista