tiistai 15. elokuuta 2017

Prymin pehmustettu virkkuukoukku

Pellavasydämen valikoimissa on monta erilaista virkkuukoukkua. Tänään saapui vielä yksi uusi: Prymin virkkuukoukku, jossa on pehmustettu varsi ja alumiininen koukkuosa. Tämä sopii myös nikkeliallergiselle.

Monenlaisia varsia on kehitelty ergonomian parantamiseksi. Tässä ei ole muotoilua sen kummemmin, mutta pehmennys auttaa, jos pitkään virkkaa. Toisaalta näissä kaikissa erilaisissa varsimuotoilussa on haastavaa pehmusteen paikka. Itselleni ne ovat usein liian kaukana koukusta. Olen sellainen nyhrääjä,  pidän kiinni hyvin läheltä koukkua ja työtä.
Minulle tämä koukkumalli ei sovi, kun pidän kiinni ihan juuresta:Kenen työtapaan tuo pehmusteen sijainti sopii, niin varmasti tällä koukulla on helpompi virkata kuin ilman pehmustetta. Luulisin. Meiltä löytyy tätä koukkua 1,5 mm alkaen aina 5,0 mm saakka. Tuo pienin koukku on varustettu koukun suojakorkilla ja siksi sen hinta on euron kalliimpi eli 5,20.
Tässä vielä kuvia muista "varrellisista" virkkuukoukuista: 


 Pellavasydämen Mervi


3 kommenttia:

 1. Ohhoh, onpa joissakin paksu varsi! Näyttävät melkeinpä hankalilta käyttää, mutta täytyisi kokeilla. En ole edes miettinyt, mistä kohtaa pidän kiinni.

  VastaaPoista
 2. Minusta näyttävät taas niinkuin olisivat hyvät sormille, jotka ovat kipeet.
  Nimittäin minä pystyn pitämään paremmin paksua koukkua kädessäni kuin ohutta.

  VastaaPoista
 3. Minullakin on nykyään niin kipeät kädet, että käsityöt ovat jääneet. Ristikoiden tekokin on pitänyt lopettaa, kun kynä tekee kädet kipeiksi. Elämän työni olen tehnyt käsillä naputellen, mutta eläkkeelle pääsyn jälkeen kädet stoppasivat.
  En ole luonteeltani utelias (vain tiedonhaluinen:) ) mutta kysyisin, miten puolisosi voi? Minullekin on tehty pallolaajennus, joten siksi olen ehkä siitä kiinnostunut. olin 53-v kun sain sepelvaltimotaudin ja sydänkohtauksen. On hyvä, kun puolisosi pääsi hoitoon niin hyvään sairaalaan. Minäkin sain hoidon Helsingissä Mehiläisessä. Elämä on kummallinen polku, siinä pitää olla tasaista, mutta myös kiviä, kantoja ja kuoppia, että sen tasaisuuden oppisimme ymmärtämään, kun sitä me toivomme-vaikka siitä joskus valitammekin.
  Kaikkea hyvää toivoen!
  -Kymen mummo

  VastaaPoista