tiistai 30. joulukuuta 2014

Kokemuksia iskiaksesta?

Uutena vaivana olen saanut iskias-tyyppisen oireen. Tai siis olen itse diagnotisoinut sen iskiakseksi, kun kuvittelen sen olevan tällaista. Milloin kummastakin pakarasta alkaa "vetää". Särkee ja sattuu kun kävelee. Tuntuu, kuin olisi hermo tai jänne tai lihas puristuksessa. Kipu on lonkan seutuvilla. Vähän kun saa asentoa vaihdettua, kipukin hellittää. Kuvittelen, että kipu on lähtöisin ristiselästä, mutta säteilee lonkan kautta jalkaan.

Nyt kysyisin teiltä, jolla on oikea iskias, että vaikuttaako jalkineet tähän vaivaan?

Koska käveleminen on "kieli keskellä suuta" menemistä, en uskalla pitää työkenkiä, jotka ovat pistokkaan mallisia. Kotona kävelen mieluiten paljain jaloin, etten liukastu ja putiikissa pidän tasapohjaisia ihania tohveleitani, jotka ostin lämpimyyden vuoksi.

Kerran olen kompastunut kenkiini ja mennyt pitkin pituuttani eräässä kaupassa. Silloinkin olin juuri saanut uuden lonkkaproteesin ja kävelin vielä keppien kanssa. Tämän seurauksena olen yrittänyt huolehtia kunnon kengistä, ettei ne ainakaan aiheuta kaatumista.Pitääköhän lähteä ostamaan työkenkiä, jotka pysyvät varmasti jalassa ja jossa olisi vähän korkoa ja kunnon muotoilut?

Mervi


2 kommenttia:

 1. Voi se iskiastakin olla, mutta enemmän epäilisin kipujen johtuvan siitä, että vaistomaisesti varot leikattua jalkaa, jolloin jossain muualla jotkin luut, lihakset ja mitä nyt onkaan menevät väärään asentoon. Varmasti kannattaa hommata hyvät työkengät, joissa on hieman kantaa. En ole asiantuntija, mutta juuri nyt kun itsellä on ollut kantapää pari kuukautta kipeä, niin se on alkanut tuottaa myös selkäkipuja ja juuri tuollaista "vetelyä" pakarasta alaspäin.

  Hyvää Uutta Vuotta toivottaen
  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 2. Minulla juuri iskias kipu repii oikeaa pakaraa ja jalkaterään saakka. Vaikea sanoa kipujesi syytä mutta kengät ovat erittäin tärkeät ja parasta olisi ehkä pohjalliset jotka tehty oman jalan muotin mukaan. Toivon että saat apua jostain suunnasta. Hyvää uutta vuotta

  VastaaPoista