sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Olen syyllistynyt...

...lukijoideni "kiduttamiseen". Kyllä te olette ihania - niin moni on ollut huolissaan, kun ei postauksia kuulu!

Ei, minulla ei ole mitään hätää. Päinvastoin - elämä on oikein hyvässä mallissa. Saatte siis huo'ata helpotuksesta! Leikatusta lonkasta tuli oikein hyvä, suorastaan malliesimerkki. Kävelen keppien avustuksella jo aika reippaasti, tarvittaessa yhdelläkin kepillä ja olen jopa kokeillut ilman keppejäkin! Pyörätuoli on pakattu autoon ja menossa palautukseen.

Yleensä revisioleikkaukset (= uusintaleikkaukset) ovat sitä vaikeampia, mitä useampi niitä joudutaan tekemään. Näin on ollut minunkin kohdallani. Joka kerta on ollut työläämpää ja enemmän aikaa vievää kuntoutua leikkauksesta. Paitsi nyt. Tällä kertaa tervehdyin kaikkein helpoiten ja nopeimmin olin myös jalkeilla. Olen niin tyytyväinen leikkaustulokseen.

Toki kipujakin on ollut, kun lihakset joutuvat venymään uusiin mittoihinsa. Mutta pärjään aivan normaalilla, entisellä särkylääkitykselläni. Joku hermo tai jänne tai lihas taimikälie krinnaa takareidessä ja tuntuu jossain asennossa kuin sähköisku,  mutta uskon, että jumpalla se hoituu. Päivä päivältä tunnen olevani paremmassa kunnossa. Ja kuten jo kerroinkin, saattaa olla, että pystyn kävelemään jopa ilman keppejä?

Olen on/off -ihminen. Joko kirjoitan blogia joka päivä tai sitten en ollenkaan. Miksi en ole kirjoittanut? No, kun se kamera jälleen kerran joutui hukan teille. Nyt kävin ostamassa paikallisesta valokuvausliikkeestä uuden ja pääsen taas teillekin näyttämään Pellavasydämen kuulumisia. Jotenkin tuntuu tylsältä kirjoittaa, jos ei ole ensimmäistäkään kuvaa.

Ensimmäiseksi näytän omaa päätäni. Ideana tässä on kylläkin esitellä yksi valmistuneista käsitöistä. Kauluri, joka käy miehellekin. Aikaisemmat mallit ovat olleet kovin naisellisia. Esimerkiksi tämä , jonka tein sairaalassa ollessani. Lankana molemmissa on Teeteen ihana, ylellisen tuntuinen Primavera. Tätä lankaa on tosi ihana kutoa ja tuntuu miellyttävältä ihollakin.Kauluri on tuollainen nelikulmainen. Sitä voi pitää kahdella tavalla, kuten kuvista näkyy. Mutta muuten noista kuvista ei tekotapa näykään. Mustaa on lähes mahdotonta kuvata kunnolla. Päässäni on uudet lukulasit Kirjakauppa Infon mallistosta. Eipä näytä olevan kummoiset - ehkä vähän liian raskaat?

Tällaisesta näkökulmasta Pellavasydämen asiakkaat minut yleensä näkevät. Istun paikallani tiskin takana. Ympärilläni näköjään kaikenlaista "roinaa". Kuvan otti henk.koht.avustaja.

Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa - ja ihan lähiaikoina.

Mervi

14 kommenttia:

 1. Kaulurit ovat hyödyllisiä, hyvä kun teit "miesmallinkin". Mustassa ei vain mikään pintakuvio tai kavennus näy, ei se mitään, kiitos kun olet muuten niin auliisti jakanut ohjeita.
  Tämähän on mitä parhain joululahja - että leikkaus meni nappiin ja kuntoudut kohisten. Voiko enempää toivoa.
  Iloista joulua Pellavasydämeen!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla pitkästä aikaa ja hienoa, että kaikki on hyvin. Leppoisaa joulua Pellavasydämeen!

  VastaaPoista
 3. Hei vaan, onpas ihana tietää, että sinulle kuuluu kaikkea hyvää. Oikeinhyvää joulun aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla että toipumisesi on noin mahtavaa.
  Oikein ihanaa joulua siulle ja läheisillesi :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa kuulla, että kaikki on hyvin! Oikein hyvää joulun aikaa ja kaikkea hyvää alkavalle vuodelle, kuten uusia kivoja ideoita, terveyttä, toimeliaita puotipäiviä ja tiheitä blogipäivityksiä, ettemme me lukijat saisi ylimääräistä sydämentykytystä :)

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 6. Hienoa että voit hyvin! Hyvää Joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

  t.Merja

  VastaaPoista
 7. Huh, onneksi toipuminen on mennyt hyvin. Hassua kuinka virtuaalitutuista huolestuu paljon enemmän kuin niistä reaalimaailman tutuista, jos ei mitään hetkeen kuulu...

  VastaaPoista
 8. Onpa mukava kuulla, että olet toipunut niin hienosti! Ainakin puodissa on riittänyt mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 9. olipa ihanaa kuulla että kaikki on hyvin ja olet kuntoutunut loistavasti. Toivottavasti avustaja-asiatkin ovat ok.

  VastaaPoista
 10. No voi helpotuksen huokaus! Olin jo ihan varma että jotain odottamatonta on tapahtunut, ei niinkään lonkalle, koska se ei todnäk olisi yllättävää, mutta ehkä veritulppa tms, joka veisi nopeasti teholle. Mutta hyvä näin! Ja putiikki on pitänyt kiireisenä ja liikuttanut sinua sopivasti ja hyvin motivoiden. Mikä parempi alku Joululle!
  Akv

  VastaaPoista
 11. Hienoja uutisia - toivottavasti vielä niistä kepeistäkin joskus eroon pääset, mutta pääasia, että siitä tuolista♥
  Oikein hyvää joulunaikaa, Mervi!

  VastaaPoista
 12. Upeaa että kävelet! Ihan paras uutinen!

  Kaulureita muuten käytämme minä sekä Sulo molemmat. Meillä ei huiveja ja kaulaliinoja ole lainkaan.

  VastaaPoista
 13. Olenkin miettinyt mitä kuuluu, kun mitään ei kuulu.
  Vihdoinkin leikkaus, joka toi sen kauan kaivatun parannuksen elämänlaatuun.
  Onneksi lasisi ovat vain Infon mallistoa, ne todella tuovat raskautta olemukseesi. Ansaitset nyt lasit, jotka kuvastavat aurinkoista olemustasi.
  Hyvää Joulun odotusta!

  VastaaPoista
 14. Ompa hienoa että pääset jo noin hyvin liikkeelle.
  Oikein Hyvää Joulua ja liikkumisen iloa viimeinkin

  VastaaPoista