sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ontelokuteet vyyhdistä rullalle

Nyt on Lankava ottanut ison harppauksen. Tähän asti ontelokuteet ovat olleet vyyhdillä. Vaikka sen setviminen on paljon helpompaa kuin jonkun ohuen langan, on se kuitenkin vaatinut oman työvaiheensa. Itseäni ainakin harmittaa, jos ei jostain syystä pääse HETI työhön käsiksi. Kaikki esivalmistelut nostaa adrenaliinia.

Ontelokudettahan on kolmea erilaista - tai oikeastaan neljää, jos Esterikin otetaan huomioon. Levein ontelokude on Eko-ontelokude, keskimmäinen on nimeltään Lilli ja kaikkein ohuin on Mini-ontelokude. Esteri-kude on leveydeltään kuin Eko-kude, mutta on kokonaan keinokuitua.

Nyt Esteristä on tehty hiukan ohuempi kude, sen nimi on MINISTERI.


Ostin ison erän näitä rullalla olevia ontelokuteita, kaikkia värejä ei meiltä kuitenkaan vielä löydy. Jos meiltä ei löydy asiakkaan haluamaa paksuutta tai väriä, tilaan sitä. Lankava on nopea toimittamaan ja posti myös. Viimeistään ylihuomenna tavara on meillä, jos pääsen tilausta tekemään aamupäivästä.

Rullalla on eko-ontelokude ja mini-ontelokude - lilli ei ole vielä ainakaan rullalla. Mutta sitä löytyy kyllä vyyhtinä. Onhan näitä rullia paljon helpompi varastoida, esitellä ja varsinkin käyttää! Ja tällaisista eduista joutuu tietysti maksamaan, hinta on hiukan korkeampi. Meillä vyyhdit maksavat 15 €/ kg ja vyyhdissä on yleensä aika tarkkaan kilo. Rullat maksavat 19 € /kpl eli kilo.


Käytätkö sinä ontelokudetta? Mitäs tykkäät tästä uudistuksesta?

Oletko valmis maksamaan enemmän siitä, että kude on valmiiksi rullattu?

Pellavasydämen Mervi

7 kommenttia:

 1. Kaikille löytyy omansa. Mieluummin ostan vyyhdissä ja kerin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa olen tavallisesta kuteesta mattoja virkannut, en ole ontelokudetta käyttänyt.

   Poista
 2. En ole käyttänyt ontelokudetta, enkä edes tiedä mihin sitä käytetään :-D Tykkään eniten ihan villasta ja muista sen tapaisista (alpakka esimerkiksi), en kudo puuvillalangoilla myöskään. Varmaan siksi, että niin rakastan villaa ja sen tuntua.
  Onkin kiinnostavaa kuulla, mitä tuosta ontelolangasta ihmiset tekevät.
  Onpa tosi hauska nimioivallus tuo ministeri! Loistoidea.

  VastaaPoista
 3. En ole virkannut mistään kuteista mattoa. Kovasti tekis kyllä mieli. Mutta en tiedä kestäiskö mun ranteeni ja sormeni.

  VastaaPoista
 4. Olen käyttänyt ontelokuteita PALJON, mattoja, koreja, tuolinpäällisiä, pannunalusia jne...
  Mieluummin tietty valmiilta kerältä, mutta keriminenkin luonnistuu (mukavaa radio-ohjelmaa niin keriminen ihan hauskaa).
  Lankava on hyvä kauppa ja nopeat on toimitukset.

  VastaaPoista
 5. Minä laitoin viimeksi vyyhdin kahden tuolin varaan ja purin koko vyyhdin pahvilaatikkoon. Ei mene kierteelle kuten keriessä. Ja pysyy ihan selvillä kun kasa on laatikossa. Siitä on helpoin virkata.

  VastaaPoista