sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Puolihuolimatonta ompelua

Olen suurpiirteinen ompelija. Ja varsinainen krypraatari, kun teen itselleni. Äkkiä vaan valmiiksi! Pitkään aikaan en olekaan itselleni ommellut. Mutta nyt taas, kun 150 cm:inen kangas riittää leveydeksi ja vähän saa kaventaakin.

Kukkamekkopäiväksi piti saada kukkamekko. Kun ei sitä heti kaapista löytynyt, kävin ostamassa kankaan. En halunnut koko mekkoa näin talvella, joten tein puolihameen. Kukkia tässäkin.Ikinä en toiselle tekisi näin. Enkä kyllä trikoostä teekään kuin itselle. Siksakilla vaan saumat ja päärmeet. Kaula-aukkoa myöten. Hmmmm....Jo tovin olen etsiskellyt vaaleanpunaista puseroa. Tavoitteena sellainen harmaa-roosa-yhdistelmä. Tämä vaaleanpunainen on siihen nähden vähän liian kirkas, mutta sopii tuohon kukkakankaaseen kyllä.


Näiden tekemisessä ei aikaa kulunut. Kun sain potilasvahinkokorvauksena hitusen isomman summan, ajattelin sijoittaa sen peitetikkikoneeseen. Ja mitä muuta tarvitaan trikoon ompeluun? Kokemuksia lukisin mielelläni.

Mervi

2 kommenttia:

  1. Itse suhtaudun peitetikkikoneeseen vähän varauksella. Oishan se ihan kiva, mutta kun sillä ei tee mitään muuta. Jos tosi paljon ompelee niin sitten ehkä, mutta itse olen pärjännyt vallan hyvin saumurilla. Oon käyttäny myös tavallisesta ompelukoneesta joskus koristeompeleita esim. juuri kuvasi siksakin tyyliin. Ne ajaa peitetikin asian. Itse käytän lisäksi kaksoisneulaa trikoojutuissa. Ompelen jonkinverran trikoota itselleni ja kahdelle lapselle. Tosi ihanaa toi kukkakangas!

    VastaaPoista
  2. Jospa nyt kommentointi onnistuisi...eli minäkin suosittelen saumuria, peitetikkikone on vieras, mutta saumurilla huristelen joustavat ja monet joustamattomatkin kankaat.
    Hienoa seurata kuntoutumistasi ja iloasi siitä!

    VastaaPoista